beti555 20.12.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 izi, współczuję strasznie Najpierw te lampy, teraz to A powiedz jak szafa cenowo? I u kogo w końcu sie zdecydowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 20.12.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 szafa 2tys. Nawet nie wiem kto nam robił, bo na pomiarze był mąż, a ja rozmawiałam tylko z firmą pośredniczącą miedzy klientem a gościem od szaf i nie pamiętam jego nazwiska. Rozmowy z Twoim kolegą utknęły po pomiarze. Na kilka moich telefonów z prośbą o wycenę i ostateczne projekty (bo przy okazji dwóch szaf nie wiadomo było jak je zrobić i była gadka w stylu 'coś wymyslę') otrzymałam tylko jednego sms-a z kwotą i kilka zapewnień, że otrzymam projekty i wycene poszczególnych szaf. Ale jak do tej pory nie dostałam, więc przestałam się narzucać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 20.12.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Jeśli chodzi o zlewozmywak, to wczoraj po krótkiej rozmowie z mężem doszliśmy do wniosku, że straty na budowie niestety się zdarzają i nic na to nie poradzimy. Rozmawiałam z kolesiem ze sklepu w którym kupowaliśmy zlewozmywak i ma nam załatwic nowy w superpromocyjnej cenie. Tak więc mam nadzieję, że łączne straty na lampach i zlewozmywaku nie przekroczą 1tys. (nowe lampy zostały kupione budżetowo i kosztowały 170pln ) W łącznym rozliczeniu budowy to w sumie znikoma kwota i jakoś zaczęłam do tego podchodzić ze spokojem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 20.12.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 A jak dużą masz mieć tą szafę? Bo kwota nie wydaje sie byc wygórowana... No i szkoda, że z tym kolegą nie wyszło Ale cóż, moze tak miało być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 20.12.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 witaj teresab korzystając z twojej fachowości mam pytanie złożyliśmy pismo o uzgodnienie wjazdu na działkę i dostaliśmy odpowiedź, że powinniśmy przygotować koncepcję drogową drogi (zawierającą plan sytuacyjny i niweletę drogi). działka drogowa ta jest własnością miasta gdańsk i aktualnie jest kawałkiem zachwaszczonego pola. czymże jest ta uproszczona koncepcja drogowa, czy to nie gmina ustala koncepcje drogowe na swoim terenie? czy powinniśmy z tym się zgłosić do urzędu miasta? czy może musimy sami robić jakiś projekt drogowy? ile coś takiego ew. trwa i może kosztować? z góry dziękim Mooon 123 - W sparwie tego uzgodnienia wjazdu - to nie spotkałam się jeszcze z czymś takim, aby trzeba było przygotowac koncepcję drogi , która zawiera niweletę drogi. Może cos nie zrozumiałaś? Niweletę drogi projektuje gmina w momencie jak przystepuje do budowy drogi. Ty, aby uzyskać z gminy uzgodnienie co do lokalizacji zjazdu musisz do wniosku dołaczyć plan sytuacyjny z zaznaczeniem lokalizacji zjazdu i dokument potwierdzający prawo dysponowania działką na której ma być ten zjazd. Urząd miasta może ci nakazać w postanowieniu zrobić projekt budowlany zjazdu - i ten musisz zlecić projektantowi. A potem jeszcze raz do gminy aby uzgodnić projekt budowlany. Taki projekt u nas kosztuje ok. 1000 zł. Tak więc dowiedz się jeszcze raz w urzędzie czy masz zrobić projekt techniczny zjazdu, czy wystarczy zaznaczenie na planie sytuacyjnym lokalizacji tego zjazdu. Pozdrawiam i napisz mi jak to u was załatwiłaś. Bo ja też wydaję takie decyzje u siebie w gminie i ciekawi mnie jak to inni załatwiają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 20.12.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 A jak dużą masz mieć tą szafę? Bo kwota nie wydaje sie byc wygórowana... No i szkoda, że z tym kolegą nie wyszło Ale cóż, moze tak miało być masz rację, widocznie tak miało być szafa ma ok. 150 szerokości i ok. 270 wysokości. Jest we wiatrołapie we wnęce, więc nie ma boków. Drzwi z luster przyciemnianych. Osprzęt stalowy. Aluminium kosztowałoby ok. 500pln więcej. Teraz mam w mieszkaniu dwie szafy - jedną z aluminium (bo mamy szyby matowe i do tego musiało być aluminium) i drugą z osprzętem metalowym. Obie mają 7 lat i mają się bardzo dobrze i nie widzę różnicy w użytkowaniu. Tak więc do wiatrołapu wzięłam tańszą wersję, powinna być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 20.12.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 http://www.krakow.sercanie.pl/galerie/wigilia/dscn8235.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 21.12.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Ta kolęda od opłatka się zaczyna,Bo opłatkiem najpierw dzieli się rodzina.Od opłatka i od życzeń naszej mamyOd tych słów nad opłatkiem wyszeptanych.(...)I zaśpiewaj, zakolęduj nam kolędoŻe najbliżsi zawsze blisko przy nas będą,Że nikogo nie zabraknie przy tym stolePrzy kolędzie najpiękniejszej z wszystkich kolęd!http://img213.imageshack.us/img213/3019/kartka1im5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 21.12.2007 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Mooon 123 - W sparwie tego uzgodnienia wjazdu - to nie spotkałam się jeszcze z czymś takim, aby trzeba było przygotowac koncepcję drogi , która zawiera niweletę drogi. Może cos nie zrozumiałaś? ... teresab dzięki za odpowiedź pokręcić nie pokręciłam, bo wszystko mam na pismie i po prostu to przepisałam, wyraźnie jest napisane "w celu uzgodnienia zjazdu (z uwagi na to, ze występują różnice w wysokości terenu)" należy przedstawić uproszczoną koncepcję drogową drogi oznaczonej nr...., na terenie dz. nr. ..., zgodną z miejscowym planem zagospodarowania .... zawierającą plan sytuacujnu oraz niweletę drogi z rzędnymi wysokościowymi, która umożliwi wysokościowe dostosowanie zjazdu do tej drogi" różnica w wysokości drogi w obrębie naszej działki wynosi około 1 metra ale nawet gdyby było to 20 metrów to czy gmina może ode mnie tego żądać? czy to nie jest obowiązek gminy? czy mamy jakieś szanse odwołując się? na co się ewentualnie powołać? pozdrawiam m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 22.12.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Mooon 123 - Przykro mi, że musisz z Gminą się borykać. Nie wiem, czy chcesz się z nimi wykłócać ,co może trwac miesiącami. Napewno rzędne wysokościowe (niweleta drogi) nalezy do własciciela drogi. Nie wiem, czy masz jeszcze vczas, aby sie odwołać, bo jest tylko 14 dni na odwołanie do Samorzadowego Kolegium odwoławczego. A sprawa przez to może się ciągnąć miesiącami. Jeżeli ci się spieszy to w taklim razie zrób ta koncepcję - tj musisz zlecić projektantowi. Daj mu mapkę ze skalą 1:500 i on już będzie wiedział co zrobić. A jeżeli masz czas na odwołanie, to powołaj się na ustawę o drogach poblicznych (Dz. U. nr 17 z 2007r ) w której jest punkt, że "do zadań własnych gminy należy budowa dróg". A więc, jezlei gmina buduje drogę, to musi najpierw zlecić opracowanie projektu techniczny. A projekt techniczny zawiera między innymi rzędne wysokościowe drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 22.12.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Niech te święta Bożego Narodzeniaprzyniosą nam wiele radości,Niech uśmiech zagości w domach,Niech ogarnie nas ciepło wigilijnej świecy,a jej blask zamieni się w żywe iskierki w oczach,Niech samotność odejdzie w niepamięć,Niech zima otula nas białym puchem,jak ciepły koc przy kominku,Niech bieluteńkie gwiazdeczkiskrzypią wesoło pod naszymi butamina wieczornym spacerze.Niech dobry Bóg namalujeszczęście na naszych twarzach,Niech miłość dotyka nas delikatnie,lecz bez ustanku,Niech marzenia płyną wysoko w góręi spełniają się... ____________/\___________< o >_____________\/___________/___\__________/o_<>\_________/__o____\________/_____o___\_______/___<>__o__\______/__________o__\_____/__<>_____o____\____/________o_______\___/_______o___<>____\__/__<>__o____________\_/______o______________\/_____o________<>______\___________|__| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 22.12.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 A ja tak po prostu życzę Wam z okazji nadchodzących Świąt spełnienia marzeń, tym co już mieszkają szczęścia i powodzenia w nowym domu, a tym co budują lub zamierzają budować jak najmniej kłopotów z urzędami i wykonawcami i szybkiego zamieszkania w swoim upragnionym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 23.12.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 Pachnącej lasem choinki, Na stole wódki i szynki,Wesołych kolędników, Podarków bez liku, Seksu na śniegu,Mniej życia w biegu! Dużego Bałwana I zabawy do rana.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 23.12.2007 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 Seksu na śniegu, Mniej życia w biegu! To mi się najbardziej podoba Spełnienia marzeń wszystkim życzę Mam kuchnię, pokażę po Świętach. A teraz zamiast piec placki to rzeczy przewożę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 23.12.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 Seksu na śniegu, Mniej życia w biegu! To mi się najbardziej podoba Spełnienia marzeń wszystkim życzę Mam kuchnię, pokażę po Świętach. A teraz zamiast piec placki to rzeczy przewożę Ja bym wolala sie przeprowadzac niz piec placki Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 27.12.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Witajcie po Świetach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 27.12.2007 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 czesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 28.12.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Witajcie Wczoraj spędziłam dzień na meblowaniu pokoi dziecięcych. Największy problem był z łóżkami ponieważ chciałam aby 1. były wygodne 2. miały jakis pojemnik na pościel 3. miały oparcie. Trudno było znaleźć takie, które spełniały te wymagania. Olsniło nas w sklepie Ikea, są tam łóżka z materacami na sprężynach, składane jak wersalka i z pojemnikiem na pościel. Do tego mają tą narzutę zdejmowaną, która mozna prać. Do wyboru kolory i jeszcze poduszeczki. Byłam zadowolona, syn będzie miał łóżko brązowe, córka rude. Wszystkie inne kanapy, które oglądałam były może i ładne ale strasznie niewygodne. Piszę to, bo moze tez ktoś poszukuje tego typu łóżka. Meble wybralismy z Black Red White dla córki elippe, syna pop. Mozna z tych kolekcji składać różne zestawy. Dzisiaj kupimy sypialnię. Zastanawiamy sie nad Romeą i Juią z Vox. Ładnie wygląda i cena przystepna. Na oku mamy tez inna sypialnię ale strasznie droga i chyba z niej zrezygnujemy. A co tam u was sie dzieje? Świetujecie czy budujecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 28.12.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Ja też ogladałam wczoraj w Jankach w Ikea kanapy i to chyba te same Bedinge Siostra kupuje tą brązową Mnie osobiście zniechęcił do tej kanapy ten suwak przechodzący przez całą długość pokrycia. Do spania trzeba koniecznie zdejmować to pokrycie bo nie wyobrażam sobie spać na suwaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 28.12.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Witam po Świętach!Mam pytanie odnośnie drzwi między częścią mieszkalną a garażem. Jeśli macie takowe lub możecie doradzić, poproszę. Czy mają to być drzwi wewnątrz lokalowe, stalowe, coś na wzór drzwi wyjściowych z mieszkania w bloku na klatkę czy zwykłe drzwi wewnętrzne pełne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts