Gość 13.11.2005 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 WitamJaka pora roku jest najlepsza na przeprowadzkę do nowego domu? Pytam, bo mam przed sobą spory dylemat, przeprowadzać się późnią jesienią, niemal zimą, czy też dopiero wczesną wiosną? Jakie są Wasze doświadczenia? Co doradzacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 13.11.2005 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 Nie każdy może sobie na takie wybieranie pory pozwolić ale jeśli można swobodnie wybrać porę przeprowadzki to moim zdaniem najlepszy jest maj. Nigdy, przenigdy nie przeprowadziłabym się do nowego, "nieobwąchanego" i "nieobsikanego" miejsca późną jesienią. Za krótki dzień, za zimno, za dużo codziennych spraw. Za duży stres jak na jesień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 13.11.2005 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 W moim regonie panuje przesąd, że nie wolno się przeprowadzać w listopadzie. Ale dlaczego - nie wiem mimo to, prawie wszyscy się do tego stosują. Gdybym miał wybór - przeprowadziłbym się w lecie - długi dzień, ładna pogoda, można wietrzyć, itd. Niestety - najprawdopodobniej będę się przeprowadzał za rok na jesień, może w październiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 13.11.2005 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 Najlepiej w wakacje. Jest dużo czasu na zagospodarowanie sie, bez paniki, bez pospiechu. Dzieciaki idą do nowych szkół z poczatkiem roku szkolnego a nie w środku czy pod koniec gdy wystawiane są oceny. Zdecydowanie w wakacje i to najlepiej na poczatku lata. Zresztą taki tez jest cykl budowlany. Pierwszt rok stan surowy i osiadanie budynku, drugi rok tynki, schnięcie i prace wykończeniowe oraz chodniki i podjazdy. Więc na przełomie wiosny/lata budynek jest już wykończony i gotowy na przeprowadzkę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 13.11.2005 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 No i w wakacje łatwiej o urlop, mniejsze korki na ulicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 13.11.2005 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 Ja też optuję za wiosną lub istatecznie latem. Mniej problemów z przewiezieniem rzeczy (ciepło), nie trzeba wszystkiego naraz przewozić. Poza tym mozna rozkoszować się mieszkaniem we wlasnym domu w najprzyjemniejszym okresie - skorzystać z tarasu i uroku picia kawy (itp. ) na świeżym powietrzu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 13.11.2005 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 A w Grudniu to i mozna sie cieszyc pierwszymi swietami w nowym domku i trawy kosic nie trzeba wiem wiem snieg trzeba odgarniac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 13.11.2005 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 A w Grudniu to i mozna sie cieszyc pierwszymi swietami w nowym domku i trawy kosic nie trzeba wiem wiem snieg trzeba odgarniac Wcale nie trzeba kosić Można się przedzierać przez chaszcze Ale faktycznie, o świętach w nowym domku nie pomyślałem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amj2 14.11.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 U nas będzie grudzień.I nie dosc ,że przeprowadzka ,świeta to jeszcze imprezy urodzinowe moich brzdąców.Ale myślę,że ta oświetlona choinka w ogrodzie wynagrodzi mi ten wielki wysiłek jaki mnie czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 14.11.2005 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Najlepiej sie przeprowadzac na początku lata. Ciepło, bez błota, dzień długi, mozna zacząć porządkować ogród, w sierpniu posadzić iglaki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcel2000 14.11.2005 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 wspomnę jeszcze że zimą ogień trzaskający w kominku, a my w fotelach z cieplutkim np. grzańcem , ..... ale się rozmarzyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 14.11.2005 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Najlepiej sie przeprowadzac na początku lata. Ciepło, bez błota, dzień długi, mozna zacząć porządkować ogród, w sierpniu posadzić iglaki... To ja wole w zimowe wieczory przed kominkiem z lampka grzanca siedziec jak to juz Marcel napisal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 14.11.2005 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 U nas będzie grudzień.I nie dosc ,że przeprowadzka ,świeta to jeszcze imprezy urodzinowe moich brzdąców.Ale myślę,że ta oświetlona choinka w ogrodzie wynagrodzi mi ten wielki wysiłek jaki mnie czeka. i ja przeprowadzałam się w grudniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 14.11.2005 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Ja myslę że każda pora jest dobra żeby się przeprowadzić do swojego nowego domku. Mi to wypadnie późną zima lub na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 16.11.2005 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 My z Żoneczką panujemy przeprowadzać się w przyszłym roku w czerwcu. Ona jest nauczycielką i w tym okresie ma już prawie oceny po wystawiane a w szkole powoli wszyscy myślą o wakacjach.Jak się przeprowadzimy będzie bardzo miła pora by się zaaklimatyzować.Czas pokaże jak to wyjdzie w praniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 16.11.2005 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 A czemu nie w zimę przeprowadzić się? Jak jest długi dzień i ciepło to szykować i budować. A później wprowadzić się do gotowego domu i świeta przy kominku w domnku... Oj marzenia.. A potem jak już człowiek wyjdzie z szoku mieszkania we własnym domku to bedzie wiosna/lato i sezon grillowo - ogrodowy. I ... dalej człowiek będzie w szoku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 16.11.2005 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 Najlepszą porą na wprowadzenie się do nowego domu to zakończenie budowy w takim stanie,by nie mieszkać na betonach:) A serio -sierpień,wrzesień -zostanie parę tygodni na przygotowania do gwiazdki,potem test zimowy budynku /i kominka/ ,poczem z utęsknieniem wyczekiwanie sezonu grilowo-tarasowego ,który wg. wszelakich prawideł można już zacząć pod koniec marca:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 16.11.2005 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 Nie wiem kiedy najlepiej, ale my się przeprowadzamy w grudniu (3) i to jest najlepszy termin do przeprowadzki - bo nasz, wyczekany, wypocony i w końcu doczekany . Wieczorami sobie dłubać będziemy, a jak się zmęczę to z piwkiem w ręku przed kominkiem odpocznę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 17.11.2005 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Dla mnie każda pora roku była dobra...albo inaczej patrząc jak tylko na głowę nie kapało...a tak serio to pora roku chyba nie ma największego znaczenia jak się przeprowadza do domu...w końcu w nim się będzie mieszkać potem cały rok! No chyba, że sam moment przeprowadzki...bo po co brodzić w zaspach lub w kałużach,ale to już kłopoty techniczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 17.11.2005 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 my wprowadzilismy sie w czerwcu- polecam cieple miesiące -nawał gosci i zwiedzających przyjmowaliśmy na tarasie -teraz odpoczywamy przed kominkiem .....polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts