kemot_p 13.03.2015 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Pewnie zależy od wymiarów działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtko55 15.03.2015 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Właśnie jednak ogrodzenie od frontu może troche przeszkodzić przy wykopach czy przewozie, więc również poczekałbym z tym, aż większe prace się zakończą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 17.03.2015 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 A co sądzicie o ogrodzeniu z siatki na słupkach betonowych, wkopanych w podłoże (a nie wcementowanych). Będzie się to "trzymać"? Szukam ogrodzenia taniego, które kilka lat postoi i będzie trwalsze niż siatka na stemplach drewnianych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrliss 17.03.2015 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 A jak takie wkopane słupy będą się zimą zachowywać, jeśli nie są zacementowane? Generalnie jakoś ogrodzenie z siatki do elementów betonowych średnio mi się widzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 17.03.2015 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Chyba tak samo jak wkopane słupki drewniane - widzisz jakieś różnice? Wiele firm produkujących ogrodzenia betonowe wytwarza słupki, słupki te mają już dziury na poprowadzenie drutu, do którego przytwierdza się siatkę. Chodzi mi o coś takiego: http://panoramafirm.pl/images/8/0/016042180.jpg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 04.04.2015 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 Gdzie takie słupki betonowe można kupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian_D 05.04.2015 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 A jak takie wkopane słupy będą się zimą zachowywać, jeśli nie są zacementowane? Jak będą zakopane poniżej głębokości przemarzania nie będzie problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian_D 05.04.2015 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Gdzie takie słupki betonowe można kupić ? W dzisiejszych czasach takie pytanie??? Skąd się tacy ludzie biorą? Na Allegro masz tego masę... 15 sekund z googlem i też znajdziesz sporo dostawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian_D 05.04.2015 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Jeżeli przed budową zdecydujesz się na postawienie ogrodzenia może dojść do jego uszkodzenia w czasie prac. Które sprawca ma obowiązek naprawić/pokryć koszty naprawy. Mnie facet od koparki uszkodził bramę bo nie patrzył jak cofał. I co? Ja mam za to płacić? Bierze kasę to niech robi dobrze a jak narobi szkód to niech za nie płaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzeszczot_33 06.04.2015 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Które sprawca ma obowiązek naprawić/pokryć koszty naprawy. Mnie facet od koparki uszkodził bramę bo nie patrzył jak cofał. I co? Ja mam za to płacić? Bierze kasę to niech robi dobrze a jak narobi szkód to niech za nie płaci. Z tym racja, a nie jak czołgiem będzie jeździł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 06.04.2015 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 (edytowane) Gdzie takie słupki betonowe można kupić ? No właśnie gogle, allegro... Ja wybrałem producenta z okolic Rawy Mazowieckiej, wraz z montażem. Ogrodzenie będzie wykonane w maju, więc jak będę zadowolony to polecę Które sprawca ma obowiązek naprawić/pokryć koszty naprawy. Mnie facet od koparki uszkodził bramę bo nie patrzył jak cofał. I co? Ja mam za to płacić? Bierze kasę to niech robi dobrze a jak narobi szkód to niech za nie płaci. Płot, jak każda inna zastana rzecz na budowie, w przypadku uszkodzenia, powinna zostać naprawiona przez tego co uszkodził. Inna rzecz, może się tak zdarzyć, że płot będzie za blisko, czy brama za wąska. Spotkałem się z tym na budowie u znajomych - działka niecałe 4 ary na pół bliźniaka. Facet który przywoził piach poprosił o zdemontowania ogrodzenia, albo wjeżdża na odpowiedzialność inwestora i nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne szkody. Edytowane 6 Kwietnia 2015 przez kemot_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 06.04.2015 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 (edytowane) Które sprawca ma obowiązek naprawić/pokryć koszty naprawy. Mnie facet od koparki uszkodził bramę bo nie patrzył jak cofał. I co? Ja mam za to płacić? Bierze kasę to niech robi dobrze a jak narobi szkód to niech za nie płaci. Dokładnie!! Dużo moich znajomych po zakupie działki, pierwsze co robią to ładne ogrodzenie. Trzeba by było nic nie robić w domu z uwagi na to, że następne ekipy popsują, zniszczą prace poprzedników Jeśli chodzi o wykop to może na małej działce to fakt, ale jeśli chodzi o przywóz materiałów to zamówiony materiał, może zostać rozładowany z drogi HDSem i nawet nie musi wjeżdżać na plac Edytowane 6 Kwietnia 2015 przez beatagl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal194 06.04.2015 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Dokładnie.budowa domu to nie budowa wieżowca gdzie przez 8 godzin jeżdżą ekipy non stop.Albo budować konkretnie albo nie budować w ogóle do czasu zakończenia budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olafu80 09.04.2015 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Trzeba budować tak, żeby niczego nie uszkodzić. Czasem samochód z HDS nie uszkodzi, a ktoś, kto prowadzi samochód wjedzie w ogrodzenie, bo po piwie jechał. Reguły nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupik 10.04.2015 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Niektórzy to tak normalnie jeżdżą, że nawet, jak brama będzie miała 5 metrów szerokości to i tak wjadą na słupek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 10.04.2015 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysia_ciapka 16.04.2015 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Brawo dla tej Pani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DeuX7 25.04.2015 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 Mi się wydaje, że takie ogrodzenia plastikowe mogłyby być całkiem spoko rozwiązaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 25.04.2015 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 Ostatecznie, tak jak pisałem wcześniej w tym wątku zdecydowałem się na ogrodzenie z siatki 1,5m na słupkach betonowych. Koszt takiego ogrodzenia z dojazdem ekipy (ok. 80km) wyniósł mnie 40zł za mb. A efekt jest jak poniżej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzeszczot_33 25.04.2015 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 A jaki koszt 1 takiego słupka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts