Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

tanie ogrodzenie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 136
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Chyba tak samo jak wkopane słupki drewniane - widzisz jakieś różnice? Wiele firm produkujących ogrodzenia betonowe wytwarza słupki, słupki te mają już dziury na poprowadzenie drutu, do którego przytwierdza się siatkę. Chodzi mi o coś takiego: http://panoramafirm.pl/images/8/0/016042180.jpg.

• 3 weeks później...
Jeżeli przed budową zdecydujesz się na postawienie ogrodzenia może dojść do jego uszkodzenia w czasie prac.

Które sprawca ma obowiązek naprawić/pokryć koszty naprawy. Mnie facet od koparki uszkodził bramę bo nie patrzył jak cofał. I co? Ja mam za to płacić? Bierze kasę to niech robi dobrze a jak narobi szkód to niech za nie płaci.

Gdzie takie słupki betonowe można kupić ?

No właśnie gogle, allegro...

Ja wybrałem producenta z okolic Rawy Mazowieckiej, wraz z montażem. Ogrodzenie będzie wykonane w maju, więc jak będę zadowolony to polecę :)

Które sprawca ma obowiązek naprawić/pokryć koszty naprawy. Mnie facet od koparki uszkodził bramę bo nie patrzył jak cofał. I co? Ja mam za to płacić? Bierze kasę to niech robi dobrze a jak narobi szkód to niech za nie płaci.

Płot, jak każda inna zastana rzecz na budowie, w przypadku uszkodzenia, powinna zostać naprawiona przez tego co uszkodził. Inna rzecz, może się tak zdarzyć, że płot będzie za blisko, czy brama za wąska. Spotkałem się z tym na budowie u znajomych - działka niecałe 4 ary na pół bliźniaka. Facet który przywoził piach poprosił o zdemontowania ogrodzenia, albo wjeżdża na odpowiedzialność inwestora i nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne szkody.

Edytowane przez kemot_p

Dokładnie!!

Dużo moich znajomych po zakupie działki, pierwsze co robią to ładne ogrodzenie.

Trzeba by było nic nie robić w domu z uwagi na to, że następne ekipy popsują, zniszczą prace poprzedników

Jeśli chodzi o wykop to może na małej działce to fakt, ale jeśli chodzi o przywóz materiałów to zamówiony materiał, może zostać rozładowany z drogi HDSem i nawet nie musi wjeżdżać na plac

Edytowane przez beatagl

• 2 weeks później...