Kriss II 08.01.2003 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 Staram się o wydanie decyzji o warunkach zabudowy. Rozmawiałem z urzędnikiem przez telefon. Otrzymałem informację iż mogę wysłać prośbę pocztą (taka forma mi odpowiada. Poinformował mnie iż w urzędzie są takie druki, ale mogę napisać taką prosbę odręcznie. Jednak niewiem jak to zrobić i co napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MM1719499045 08.01.2003 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 O decyzję o warunkach zabudowy można się starać również nie będąc nawet jeszcze wlaścicielem danej dzialki, unikając w ten sposób przykrych niespodzianek. Odręcznie piszesz np.:Uprzejmie proszę o wydanie decyzji o warunkach zabudowy i zagospodarowania przestrzennego dla dzialki Nr geodezyjny XX, zlokalizowanej w miejscowości XX. Na dzialce tej planuje wybudowanie budynku mieszkalnego parterowego o powierzchni użytkowej XXX.Do podania musisz dolączyć mapkę geodezyjną w skali 1:500 dzialki ( w wydziale geodezji za 5 szt kopii zaplacilem ok 40 zl)na której urząd zakreśli granicę zabudowy. Decyzję powinieneś otrzymać w ciągu 14 dni.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roose 08.01.2003 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 wniosek jest bardzo wazny, trzeba w nim zawrzeć wszystko co planujesz zrobić, gmina ustosunkuje sie do tego i wyda warunki, zgodnie z którymi musi byc wykonany projekt.We wniosku ma być:- przedmiot zamierzenia inwestycyjnego- granice terenu objetego wnioskiem /załacznikiem jest mapka do celów projektowych/- funkcja, sposób i charakterystyka zagospodarowania terenu- charakterystyczne parametry techniczne inwestycji / wymiary, ilość kondygnacji, rodzaj dachu/- zapotrzebowanie w zakresie infrastruktury technicznej : woda, en cieplna, en. elektryczna,sposób unieszkodliwiania odpadów / śmieci/ sposób odprowadzania lub oczyszczania ścieków, ew. inne potrzeby- wpływ inwestycji na środowisko, Pisze się :WNIOSEK O USTALENIE WARUNKÓW ZABUDOWY I ZAGOSPODAROWANIA TERENUPROSZĘ O USTALENIE WARUNKÓW ZABUDOWY I ZAGOSPODAROWANIA TERENU POŁOŻONEGO W ....... OBEJMUJĄCEGO DZIAŁKĘ O NR. GEODEZYJNYM....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 08.01.2003 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 W moim wniosku należało jeszcze wypełnić pola o planowanym sposobie dostarczania wody ( uj. własne czy wodociąg ) i odprowadzania ścieków. Ewentualnie można pobracć taki druk w najbliższym U.G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 08.01.2003 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 Kriss - poproś ładnie Panią to wyśle Ci faksem druczek. Pod warunkiem, że masz dojście do faksu. Ja tak zrobiłem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanipro 09.01.2003 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 http://www.rzeczpospolita.pl/prawo/doc/Budowlane/dzial1/dzial1-2.F.gif http://www.rzeczpospolita.pl/prawo/doc/Budowlane/dzial1/dzial1-3.F.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 09.01.2003 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 Styczniowy Murator opisuje ten wniosek dość obszernie i zamieszcza pełny tekst druku. We Wrocławiu nie ma spec druków, każdy musi napisać je sam. Cena mapki geodezyjnej 53 zł + 5 zł za każdą kopię i 5 za znaczek. Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 09.01.2003 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 Ja po prostu odwiedziłem urząd - pani dała mi papierek i powiedziała co w nim wpisać. Na oddzielnym papierku wypełniłem wniosek o wydanie warunków podłączenia do sieci wodociągowej. Za 2 kopie mapki zapłaciłem 37 złotych z jakimiś groszami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts