Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Miałem ten sam problem

Listwy można złapać na klej montażowy - proste i bezpieczne.

U siebie mocowałem jednak na wkręty bo klej przyszedł mi do głowy po fakcie :evil: .

Wierciłem delikatnie wkrętarką i odkurzaczem na bieżąco oczyszczałem otwór z pyłu. Wkręty dałem najkrótsze jak się dało. Serce przy tym miałem na gardle, ale jakoś się udało :wink:

Powodzenia.

Jeśli rury i przewody były ułożone pod kątem prostym a porobione tzw.baty czyli na skróty to wystarczy dać sobie max 10 cm odstępu od gniazda czy podejścia wodnego i powinno być dobrze.

Pozdrawiam.

W progach zwykle przebiega dylatacja podłogi, więc rurki przez próg powinny być prowadzone w peszlach ochronnych (zwłaszcza na niepodpiwniczonym parterze).

Jęśli są peszle to wystarczy b. delikatnie wiercić.

A najlepiej to trzeba było zrobić fotografie ułożenia rurek.

Wszystkie rury prowadziłem obok nigdy przez otwory drzwiowe. Tylko w jednym miejscu nie dało rady inaczej. W tym przypadku osłoniłem rurki kawałkami stalowego kątownika w miejscu progu.

Jeśli się obawiasz że w danym miejscu przewiercisz rurkę to rozkuj recznie wylewkę a poźniej kołki od listwy umocuj na klej.

Pozdrawiam