Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mimi, jestem pod wrażeniem Twojej stronki inspiracje :p kiedy Ty masz na to czas????????????? :roll: Mam lektury jeszcze na kilka wieczorów, i już widzę że w urządzaniu wnętrz bardzo nam pomoże.

mimi, w naszym domku masz racje ze najkorzystniej by bylo z otwartą kuchnią, ale mamy zle doświadzczenia z obecnego mieszkanka, a duzo gotujemy, itd wiec raczej sie nie zdecydujemy. duze drzwi mają umożliwić otwarcie przestrzeni jeśli nie będzie dużego gotowania, czyli rano i wieczorami..

pomyslimy nad drzwiami przesuwnymi, ale....wnetrza nie będą nowoczesne, kilka mebli z drewna, naturalnie, a przy tym możliwie proste. trochę w stylu mebli z galerii 'Fabryka wnętrz', ale jak najprostsze w formie... inne materiały też naturalne, lny może skóra. czyli drzwi pasują bardziej 'Klimek i Kluś' (choc to nie drewno przeciez...) ..pomijam cene....

za chwilę wkleimy aktualniejszą wersję rzutów.

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witamy Wszystkich!

na stronce umieściliśmy juz nowe rzuty: z wymiarami. http://www.air.strony.pl/

dwa dni myśleliśmy nad nimi (juz prawie się poklociliśmy :wink: :roll: ) i mamy liste zmian. Co myślicie, prosimy bardzo o uwagi:

- spiżarka - po lewej od wejścia, po prawej natomiast szafa z drzwiami najlepiej przesuwnymi (już to odręcznie wrysowaliśmy)

- salon - drzwi tarasowe zrobimy raczej nie centralnie ale na tej samej ścianie na poludnie, wtedy kąt wypoczynkowy byłby przy kominku. Mam jeszcze jeden dylemat. Jak rozwiązaliście sprawę TV i innych muzycznych sprzętów w zestawieniu z kominkiem. jakoś mam poważne opory przed ustawieniem tego na jednej ścianie z kominkiem :-? poradżcie doświadczeni wnętrzaze, pliiis....

Podobnie nie pasowały nam drzwi do gabinetu/sypialni które miałyby być obok kominka. chcielibyśmy to zmienić tak, aby kosztem pomieszczenia gospodarczego wchodziłoby się tam 'za schodami' (już wrysowaliśmy). na rzucie wyglada to trochę pokrętnie, ale zrobiliśmy sobie prowizoryczną wizualizację 3D i efekt jest zadziwiająco dobry :)

od strony ogrodu będą dwa duże okna do podłogi i jedne drzwi.

- drzwi do łazienki przesuniemy w stronę pomieszczenia gospodarczego, komin powędruje również do pomieszczenia gospodarczego (będzie bliżej szczytu dachu)

Na piętrze od poludnia będzie jeden pokój plus garderoba, łazienkę od wschodu jeszcze troszkę zwiększymy zwiększając strop nad schodami, i zrobimy tam pokój. Samą łazienkę przeniesiemy w północno-wschodni róg, i zwiększymy garderoby od pólnocnego zachodu.....

jak oceniacie???

Jeszcze jedno, zastanawiamy się czy nie obniżyć o jakieś 40 cm całego ramienia domu wschód –zachód (szczyt dachu będzie wtedy niżej niż szczyt dachu północ-południe). Wtedy frontowa częśc nie bedzie może tak dominowała i wysuwała się optycznie przed całą bryłę domu????

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

o kurcze! jestem pełna podziwu :roll: ja chyba bym się poddała robiąc tam album...

ok, ok muszą być pozabezpieczani na tym onecie, ale żeby zobaczyć zdjęcie trzeba się porejestrowac w n-okienkach podając nkwadrat informacji! to wyobrażam sobie co trzeba przejść przy zakładaniu albumu... rzeczywiście, należy się winko :)

kominek ciekawy:-) spróbuję się teraz rozglądać za czymś podobnym w 'pismach' niewyklluczone że w taką stronę sobie coś wymyślimy.

Ładne to drewno.

Dziekuję jeszcze raz i gratuluję znajomym pomysłowości :)

ciesze sie ze zainspirowalam , troche nieskromnie , ale to moj pomysl , nie powiem kto robil , bo wyjde na nieskromna osobe, patrzcie , patrzcie , ja chetnie pomoge jak bede mogla, no i zeby was glowy nie rozbolaly od myslenia, no i rece sie niepowyciagaly od roboty, powodzenia

Witam, jestem pierwszy raz na forum.Przymierzam się do budowy domu,jestem na etapie poszukiwania projektu i utwierdzam się w przekonaniu , że będzie to projekt indywidualny.Poszukuję porady nt.pracowni architektonicznej z Bydgoszczy - jak w gąszczu ofert znalezć tę z najciekawszymi pomysłami na bryłę i wnętrze? Proszę o pomoc - Dosia