Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Kasiu na forum , dopiero dziś zauwazyłam Twoje wpisy.

Jeszcze jesteś na chodzie ???

Projekt wygląda super, jak ruszysz z budową wielu będzie Ci tu kibicowało

Ja pierwsza

A potem będziemy się wymieniać uwagami wnetrzarskimi :D :D :D

pozdrowinonka i trzymam kciuki za pomyślne roziązanie

nie mam gg, mam skypa (greglis986 )

Kasiu, ponieważ ja rozgladam się już wnętrzarsko, może widziałaś gdzieś na wnętrzach lampę podłogową, nowoczesna, cieńka nóżka wygięta w łuk z dużym czarnym kloszem, gdzieś ją tam widziałam i za chiny teraz odkopać nie mogę

No jak to nie masz gg? :o :o

Zupelnie niedzisiejsza jestes :lol: Prosze zainstalowac szybciutko :p

Bylabym pewna,ze pytasz o Arco,ale one nie sa czarne :roll:

Zagadnac mozna hieny, bo Taje czy Jo.hana wiedza o lampach wszystko i pamiec maja nietega. Ja w ciazy stwierdzam,ze mam budyn zamiast mozgu i jak tylko cos widze to linkuje lub zapisuje w ulubionych :wink:

No jak to nie masz gg? :o :o

Zupelnie niedzisiejsza jestes :lol: Prosze zainstalowac szybciutko :p

Bylabym pewna,ze pytasz o Arco,ale one nie sa czarne :roll:

Zagadnac mozna hieny, bo Taje czy Jo.hana wiedza o lampach wszystko i pamiec maja nietega. Ja w ciazy stwierdzam,ze mam budyn zamiast mozgu i jak tylko cos widze to linkuje lub zapisuje w ulubionych :wink:

Oksymoron...

Zabraklo slow

Piekny

Prosty

Niebanalny

i glosuje na elewacje w kolorze naturalnego drewna...

Oj gdybym mogla jeszcze raz wybrac...bylby napewno plaski, zupelnie plaski dach....ale 3 lata temu nasz projekt i tak wydawal sie awangardowy w porownaniu z otoczeniem....

Bede z uwaga sledzic ten watek, bo po obejrzeniu Twojej kuchni z poprzedniego mieszkania zaliczam Cie do grona inspirujacych muratorowiczow!

Powodzenia!

Gość DAWID+T

Witajcie,

jakiś czas zaczęliśmy projektowanie domu dla naszej rodziny na nietypowej działce. W tak zwanym międzyczasie potrzebujemy pokoje dla 4 dzieci no i dla nas w sumie też. W związku z tym, iż proces ten trwa postanowiliśmy zapytać kogoś o indywidualne przemyślenia do indywidualnego projektu bo nam ciężko już o dystans i obiektywizm oceny.

Z góry dziękujemy za czas poświęcony i opinie ...

Pozdrowienia

Artur

Gość DAWID+T

Rzut piwnicy - piwnica sie pojawila ostatnio po wykonaniu badam gruntowych - okazalo sie ze mamy ok. 3m gruntu do wymiany wiec stanelo na piwnicy ...

http://images37.fotosik.pl/61/ba5ee991bb9c72f3m.jpg

Rzut parteru

http://images40.fotosik.pl/61/06c49116b6038f7am.jpg

Rzut piętra

http://images49.fotosik.pl/65/823366b3ecf07dabm.jpg

Elewacje

http://images43.fotosik.pl/65/7ce331835e3621a1m.jpg

http://images45.fotosik.pl/65/df3f56f2c7049893m.jpg

Udalo sie ...

Bardzo ciekawie się rysuje. To powiedzcie coś więcej. Jaką zamierzacie mieć elewację? Nie do końca rozumiem też czy na piętrze są jakieś tarasy / balkony.

Trójkąt w który jest wrysowany projekt to ograniczenia Waszej działki czy raczej zamysł geometryczny? Jedna rzecz, którą bardzo lubię w projektach indywidulanych - widać, że są dobrze dostosowane do użytkownika :). Podoba mi się ustawienie i wykorzystanie stron świata i doświetlenie przez to dobre pokoi. Bardzo fajny też jest pokój gościnny na dole i z łazienką i z gardorobą. Dla mnie za to duży pokój jest ciut za bardzo przechodni - ale co kto lubi. Jest sporo pomieszczeń gospodarczych.

Gość DAWID+T

Właśnie działka jest trójkątna.

W sumie dobrze ustawiona wzgledem stron świata.

Piwnica jest ze tak powiem luźno zaprojektowana, bo wyszła niechcący- ale w sumie to sie pewnie przyda, jak już ja zrobimy, bo pomieszczeń gospodarczych w sumie nigdy za dużo...

Elewacje monochromatyczne - biały tynk w większości, szara stolarka, szara blacha na dachu i pewnie jakaś czerwień, ceglasta na garażu... to się decyduje właśnie...

W sumie program parter + pietro do tej pory zawierał wszytko co potrzebne w miarę optymalnej wielkości a i tak wychodzi spory "domek".

Kiedy pojawiła sie piwnica tośmy chcieli to i owo zrzucić na dol ale zasadniczo w myśl zasady "schody twój wróg" zostało gdzie było tylko doszło"open space" w piwnicy ...

No zmiana kolosalna!

Mozna jeszcze sie jakos jednak odniesc do nowych rzutow?

W dobrej wierze!

To nie sa uwagi tylko przemyslenia :-)

Szafa w przedsionku jest na przejsciu - moze powodowac klinowanie sie wchodzoacych i rozplaszczajacych sie ...

Kuchnia to sie zrobila super miala (pod wzgledem szafek i blatu) a jednoczesnie jest przestronna ... poprzednia byla praktyczniejsza, mozna spokojnie gary w zlewie zostawic i talerze po gosciach i isc spokojnie do salonu udzielac sie towarzysko ...

Kotlownia - warto ustalic jaki jest poziom halasu generowanego przez kociol a w zasadzie palnik ... palniki potrafia niezle halasowac ... i to sie niesie po domu ...

W garazu ... pomysl sobie jak bedziesz sie przeciskac miedzy autami z siatkami z marketu wyjetymi z bagaznika auta ... jakosc malo miejsca z tylu garazu i ciasno miedzy autami ... no i tam widac jakby stopien? 1 stopien? 1 stopien sluzy do potykania sie przedewszystkim ... lepiej miec wszytko na jednym poziomie ... chyba ... ale to juz i tak bedzie zmienione wlasnie przeczytalem :-) na ale wtdy kwesita szafy na przejsciu ... no i miejsca na lustro. niby banal ale gdzies powinno byc ...

Schody bym zostawil na dole proste

Powodzenia i pozdrowienia

maz mojej zony z jej konta ...

:-)

Ja to jakoś po chłopsku z pdf-ami kombinuje - wchodzę w pdf-a i drukuję go do microsoft image writera. Z takim imagem już łatwiej, bo się tif robi, a tifa to można otworzyć spod painta i nagrać jako gifa czy jpg.

Pewnie są jakieś ławtiejsze sposoby, ale nie odkryłam. A jak już mnie strzela zupełnie z niektórymi zdjeciami to robię print sreeny i wklejam sobie do painta. To sposób już straszne kamienny, ale zawsze działa.

Gość DAWID+T

pytanie czy pdf były z CAD czy inaczej?

czy jak klikniesz w rzut to czy robi sie ramka z ciemnym środkiem- czyli czy obrazek sie zaznacza, wybiera?

Jeżeli tak to po zaznaczeniu, prawym i kopiuj image do schowka

potem paint, nowy i ctrl+v

potem zapisz i powinno działać

a jak nie to podeślij pdf powalczę moze sam?!