Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wiesz co, ja mam podobny domek do tego z ostatniej koncepcji, możesz sobie zobaczyć jak to wyszło na żywo.

Oczywiście mój jest znacznie mniejszy.

Mam trochę podobny układ sypialni i garderoby. Jak dla mnei w takim ukłądzie drzwi nie są potrzebne,a le u mnie mąż się uparł.

No właśnie otrzymałam wizualizację i bardzo podobnie nam domki wyszły :) Stylistka bardzo zbliżona. Nie powiem, żebym już wcześniej Twojego domu nie przyuważyła w poszukiwaniu inspiracji. Naprawdę wyszedł uroczy i był istotnym elementem wahań dot. spadów dachu i z wielką ochotą bym na niego spojrzała. Jest chyba najbardziej podobną z realizacji jaką spotkałam.

P.S. A z fotosikiem coś nie halo. Zapłaciłam i i tak mi zdjęcia blokuje. Pewnie za głupia jestem, żeby to obsłużyć.

Gość DAWID+T

Mozna cos zapytac?

Ten spocznik na petrze to ma chyba z 50cm szerokosci (glebokosci)?

Drzwi do łazienek zasadniczo w cywilizowanych krajach sie robi otwierane do wewnatrz - wiem ze przepisy stanowia inaczej - ale argumenty sa takie:

Do wewnatrz:

- mozna zgasic swiatlo i lekko przymknac drzwi i lazienka sie elegancko wentyluje

Na zewnatrz:

- jak ktos zaslabnie to rzuci sie na klamke i wypadnie na korytarz

No i przejscie z garazu do domu - przy zalozeniu ze ma sie siaty z zakupami w bagazniku, chce sie zamknac garaz bo wali super deszcz albo super snieg i potem przeba sie przecisnac obo calego prawie aut obok kotla i otworzyc sobie na twarz drzwi w pom.gospodarczym - dosyc karkolomne?

Proponuje przezucic drzwi w pom. gosp. z kotlowni do garazu a na tej scianie zrobic regal. Garaz powinien tez moim zdaniem miec wiecej w szer i w zdluz.

Pozdrowienia

Gość DAWID+T

Dziekuje za czas na przepatrzenie projektu!

Garaz GLOWNIE ze wzgledu na budzet raczej bedzie taki

chociaz, chcielismy sie wcisnac w polnocna sciane dzialki (3m - sciana bez okien)

zeby jak najwiecej zostalo wolnej poludniowej trojkatnej dzialki

Moze jakies pomysly na piwnice?