darekola 25.11.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Jaka jest sensownie dopuszczalna wysokość progu, przy drzwiach wejściowych. W moim przypadku /nie ma jeszcze drzwi/ jest obecni 10cm róznicy między posadzką w wiatrołapie a wysokością pierwszej warstwy bloczka Ytong. Zastanawiam się czy wyciąć te 10cm Ytonga, aby zrównać poziomy ??? Możecie poradzić??? D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 25.11.2005 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Od środka - próg w drzwiach praktycznie na poziomie docelowej posadzki( +/- 2,3 mm )na zewnątrz, po uwzględnieniu docelowego wykończenia próg ok. 4 cm.pozdroJ ..no i leciutki spadek posadzki ze środka na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 25.11.2005 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Ja chciałem jak naniższy próg, bo po co się o niego potykać, ale stolarz, który robił mi drzwi wejściowe doradził, że próg jednak musi być, bo to zawsze śnieg nie nawiewa, itp. Obecnie mam ok. 3 cm i tak jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 25.11.2005 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 U mnie w projekcie jest 2 cm i wydawało mi się że to jest typowy wymiar. Nie może być ani za wysoki (można się potknąć) ani za niski (bo go nie zauważymy i też się potkniemy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 25.11.2005 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Dopuszczalna przez przepisy techniczno budowlane wys. progu w drzwiach o ile pamietam to max 2cm.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 25.11.2005 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Za to (nawiązując do innego wątku) wykonawca wylał taras ok 1,5cm niżej. Nawiasem mówiąc dobry wykonawca. Pocieszał mnie że to i tak lepiej niż gdyby wylał za wysoko. Potrącając mu pewną kwotę miałem w głowie sentencję "Inwestora" o tych 100 procentach. Przyjął to dzielnie na klatę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekSz 27.11.2005 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2005 wysokośc progu zalezy od kilku czynników: - od kierunku otwierania drzwi - jesli do środka to trzeba pamietac , że warto mieć w przedpokoju jakiś dywanik/wycieraczkę i albo obnizyć na nia poziom podłogi albo podniesc dolną krawędź drzwi - od tego czy chcemy miec dobrą uszczelkę na progu - a na to potrzeba ok 10mm ostatecznie próg około 20mm spełnia oba te wymagania a nie jest zbyt wysoki aby przeszkadzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 21.10.2014 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 wysokośc progu zalezy od kilku czynników: - od kierunku otwierania drzwi - jesli do środka to trzeba pamietac , że warto mieć w przedpokoju jakiś dywanik/wycieraczkę i albo obnizyć na nia poziom podłogi albo podniesc dolną krawędź drzwi - od tego czy chcemy miec dobrą uszczelkę na progu - a na to potrzeba ok 10mm ostatecznie próg około 20mm spełnia oba te wymagania a nie jest zbyt wysoki aby przeszkadzał taki próg o jakim jest mowa powyżej przedstawiła w nowym katalogu firma wikęd jest to połączenie aluminium z drewnem, oczywiście ma uszczelkę (wysokość 20mm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts