mTom 06.05.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 A wy znowu narzekacie, co? Rząd ma większość i wreszcie pokaże co potrafi, jak się rządzi. Czego się jednak troszeczkę obawiam... Myślę, ze wareczka powinien coś skrobnąć. Wytłumaczyć obecną sytuację politycznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 06.05.2006 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 A wy znowu narzekacie, co? Rząd ma większość i wreszcie pokaże co potrafi, jak się rządzi. Czego się jednak troszeczkę obawiam... Myślę, ze wareczka powinien coś skrobnąć. Wytłumaczyć obecną sytuację politycznę. straszno tu jakoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 06.05.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Co jest straszne? To, że mamy wreszcie rząd większościowy z demokratycznego wyboru? A jaki nomem omen był inny wybór? Na co PiS miał czekać? Ja bym w takiej sytuacji zrobił to samo, przynajmniej spróbował. Zawsze można rząd podać do dymisji, jeśli z SO i LPR rządzić się jednak nie da. Też bym oczywiście wolał żeby PiS rządził z PO. Ale PO nie chciała ani koalicji ani samorozwiązania sejmu. I to jest straszne, bo jedynym wytłumaczeniem takiego postępowania jest wykalkulowanie (graniczące - tak jak i w tym wątku - niemal z pewnością), że PiS-owi rządy (samodzielne lub w koalicji) pójdą jak najgorzej. A społeczeństwo jako te króliki doświadczalne. A może jednak koalicja nie jest taka straszna, bo skoro by taka była, to przecież PO, zachowując choćby odrobinę patriotyzmu, kraj by chyba jednak przed dzikusami z SO i LPR uratowała i powróciła do rozmów koalicyjnych z PiS.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 06.05.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Co jest straszne? To, że mamy wreszcie rząd większościowy z demokratycznego wyboru? A jaki nomem omen był inny wybór? Na co PiS miał czekać? Ja bym w takiej sytuacji zrobił to samo, przynajmniej spróbował. Zawsze można rząd podać do dymisji, jeśli z SO i LPR rządzić się jednak nie da. Też bym oczywiście wolał żeby PiS rządził z PO. Ale PO nie chciała ani koalicji ani samorozwiązania sejmu. I to jest straszne, bo jedynym wytłumaczeniem takiego postępowania jest wykalkulowanie (graniczące - tak jak i w tym wątku - niemal z pewnością), że PiS-owi rządy (samodzielne lub w koalicji) pójdą jak najgorzej. A społeczeństwo jako te króliki doświadczalne. A może jednak koalicja nie jest taka straszna, bo skoro by taka była, to przecież PO, zachowując choćby odrobinę patriotyzmu, kraj by chyba jednak przed dzikusami z SO i LPR uratowała i powróciła do rozmów koalicyjnych z PiS.. ckwadrat, ja Cię lubię, ale to co napisałeś to nie mieści mi się w głowie. Burak, jako wicepremier i min rolnictwa? Wielki, jako wicepremier i minister oświaty? To dobre? Niech WIELKI krzyknie 1 września w mieście nieujażmionym: "Sieg Heil" wraz ze swoją Armią "Wszechpolską"? To dobre? Żydzi i pedały do gazu, to też dobre? Ja uciekam z tego kurnika. W moim wieku to trudne, ale nie jestem w stanie się z tym zgodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 06.05.2006 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 ckwadrat A pamietasz watek "Szczesc Boze Panie Prezydencie" .I co ? Nie wstyd ci teraz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 06.05.2006 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 ckwadrat A pamietasz watek "Szczesc Boze Panie Prezydencie" . I co ? Nie wstyd ci teraz ? Luc - no czy Ty dziecko jesteś ??? Jaki "wstyd" - co to w ogóle za słowo jest ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 06.05.2006 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Tu jest wiadomy watek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 07.05.2006 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Luc - no czy Ty dziecko jesteś ??? Jaki "wstyd" - co to w ogóle za słowo jest ??? Po prostu , wydaje mi sie , ze zyczenia niektorych forumowiczow dla Pana Prezydenta byly nieszczere . No bo przeciez idzie mu (prezydentoju) nieszczegolnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 07.05.2006 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 jest tak strasznie, że juz nikt dowcipów na formum nie opowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 07.05.2006 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Co jest straszne? To, że mamy wreszcie rząd większościowy z demokratycznego wyboru? A jaki nomem omen był inny wybór? Na co PiS miał czekać? Ja bym w takiej sytuacji zrobił to samo, przynajmniej spróbował. Zawsze można rząd podać do dymisji, jeśli z SO i LPR rządzić się jednak nie da. O właśnie. Kaczyński cały czas twierdzi, że nie miał wyboru, a tu proszę ckwadrat napisał, że jednak wybór był. Można było podać rząd do dymisji. Cóż, wybór został przez PiS dokonany. Mam nadzieję, że teraz obietnice przedwyborcze będą hurtowo spełniane. Zacznijmy od zniesienia podatków od lokat. Nowi koalicjanci właśnie przed chwilą u Moniki Olejnik obiecali, że zajmą się sprawą. Podbnie jak proponowanymi przez rząd podwżkami akcyzy na gaz i olej. Poczekamy zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 07.05.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Mtom, jak mówią, ze nie mieli wyboru to widocznie nie mieli Czepiasz sie jak zwykle bo jestes uprzedzony . Andrew jest teraz oki i Romek jest oki, ponieważ powinieneś juz wiedziec, ze wszystko jest względne nawet dla tych, którzy w natchnieniu deklaruja przywiazanie do nienaruszalnych norm oraz wartosci. Nie wstyd ci??? No... a teraz cos z zakresu taniego państwa oraz solidarnosci społecznej MF: Podatek od wspólnot mieszkaniowych 06.05.2006 09:51 / INTERIA.PL Czy pieniądze zebrane przez obywateli np. na budowę wodociągu można potraktować jak dochody firmy i obłożyć je podatkiem? - pyta "Trybuna". Okazuje się, że można. Ministerstwo Finansów opracowało nowelizację ordynacji podatkowej. Resort zamierza usunąć z dotychczasowych przepisów zwolnienia z podatku dochodowego organizacji, które nie działają dla zysku, tylko dla zaspokojenia potrzeb obywateli. Będzie to cios w liczne już inicjatywy obywatelskie, twierdzi "Trybuna". Gdyby parlament przyjął takie rozwiązanie, w poważne kłopoty wpadną przede wszystkim biedne wspólnoty mieszkaniowe i spółki wodne. Podatki zjedzą znaczną część pieniędzy zgromadzonych w spółdzielniach czy wspólnotach mieszkaniowych. Lokatorzy płacą bowiem na sfinansowanie eksploatacji budynków, dostaw energii, czy wody i czasami zgromadzone zaliczki przekraczają koszty. Według nowej ustawy, nadwyżka wpływów nad kosztami będzie traktowana jako dochód i opodatkowana. Jest też inne poważne zagrożenie. We wspólnotach mieszkaniowych istnieją fundusze remontowe. Gromadzi się na nich pieniądze latami, żeby np. zrobić nową elewację i ocieplić budynek. Fiskus ściągnie z nich co roku podatek do czasu, aż nie zostaną wydane. To wszystko będzie się działo w kraju, gdzie ponad 1 mln mieszkań wymaga kapitalnych remontów, gdzie we wsiach często nie ma wodociągów, kanalizacji i telefonów i gdzie obywatele postanowili własnymi siłami przynajmniej część tych problemów rozwiązać, konkluduje "Trybuna". (PAP) http://biznes.interia.pl/news?inf=745559 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 07.05.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Ja to wszystko rozumiem, ale niech się w końcu zdecydują czy mieli wybór czy nie. Cały czas słyszę z ust Kaczyńskich, że ta koalcja to wina PO, a tu proszę, okazuje się, że alternatywa była. Poza tym, jakbym był tym koalcjantem, to za takie teksty bym się obraził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 07.05.2006 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Ja to wszystko rozumiem, ale niech się w końcu zdecydują czy mieli wybór czy nie. Cały czas słyszę z ust Kaczyńskich, że ta koalcja to wina PO, a tu proszę, okazuje się, że alternatywa była. Poza tym, jakbym był tym koalcjantem, to za takie teksty bym się obraził. Eee tam się będą decydować....po co.....wszak wiadomo, ze zależy jak leży....... A koalicjanci na pewno się nie obrażą......... ps.co myslicie o "Tangu" S.Mrozka??? Fajne, nie??? ps2. polecam Ziemkiewicza tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 07.05.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 jest tak strasznie, że juz nikt dowcipów na formum nie opowiada bo za to mozna pójść do pierdla i kto wtedy wykończy domek ? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 08.05.2006 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Podobno domy mają już być niepotrzebne. Niebawem powstanie 3 mln mieszkań i głód mieszkaniowy zostanie zaspokojony. Olejmy budowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 08.05.2006 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 ...a standard owych mieszkań ? ...wiadomo ..gomułkowski ... J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 08.05.2006 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Te gomułkowskie nie były takie złe. Przynajmniej murowane z cegły były. Te z wielkiej płyty, to była jazda. A podobno 70% mieszkań w Polsce nadaje się do, z reguły większego, remontu. Nie wiem jak wy, ale ja tryskam optymizmem. Rząd ma większość, wreszcie. Teraz pokaże co potrafi. Nie będzie już wredna opozycja blokowała co wspanialszych ustaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.05.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Poza tym, jakbym był tym koalcjantem, to za takie teksty bym się obraził. Ja nie wiem, co by trzeba było zrobić, żeby obrazić nowych koalicjantów... Bracia dwoją się i troją, ale zdecydowanie im nie wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 08.05.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 mTom ...ja raczej miałem na myśli wspólne wygódki na końcu korytarza ....J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 08.05.2006 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 mTom ...ja raczej miałem na myśli wspólne wygódki na końcu korytarza .... J Słuzyły one zaciesnianiu więzi międzyludzkich, integrowały społeczeństwo, a teraz? Sama znieczulica panie ........ i upadek obyczajów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts