Jerzysio 11.05.2006 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 .. a ciekawe, co na publiczne nawoływania koalicjanta z LPR do pałowania gejów powie Prezydent RP ??? ..pewnie, że to wina PO J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 11.05.2006 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 podobno było jakieś orędzie i mówił i mówił i ................nic nie powiedział pakowałam się, więc nie oglądałam Proszę o streszczenie i komentaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 11.05.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Powiedział, że ta koalicja to wina PO. Moim zdaniem wystąpił w roli rzecznika rządu. Czy to są nowe kompetencje prezydenta? Majka, a gdzie Ty się wybierasz? Chyba nie wzięłaś sobie zbytnio do serca tego co się w kraju dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 11.05.2006 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 nigdzie daleko, znaczy kilometrowo daleko, ale czasem podrózy blisko. Wracam w poniedziałek, chyba do tej pory nie rozpierniczą kopmletnie ojczyzny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 11.05.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 A i jeszcze flagę unijną se powiesił w tle. A gremena tak liczył na eurosceptycyzm prezydenta. To się nazywa wsytrychnąć elektorat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 11.05.2006 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Majka .... jakieś radyjko weź ze sobą, bo do poniedziałku różnie może być J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korolowo 11.05.2006 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 komentaż pozostawiam bez komentarza http://biznes.interia.pl/news?inf=747321 ale czytając ten wątek, można odnieśc wrażenie że Polacy kochają narzekać i nic inego nie potrafią robić, a ich jedynym marzeniem jest wyjechać z kraju, no ale skoro guru tu obecnych stał się Niesiołowski.... orędzie Prezydenta po prostu świetne choć obiektywna ocena zawsze potrzebna za JAnke blog Prezydent rusza do boju? Wczorajsze orędzie prezydenta było o niebo lepsze od poprzednich wystąpień, choć ciągle jeszcze nie doczekaliśmy się jakiegoś naprawdę ważnego i ciekawego przemówienia. Chciałoby się – zwłaszcza po miałkiej prezydenturze Kwaśniewskiego – by z Pałacu Prezydenta dochodziły słowa istotne i znaczące. Do tej pory Lech Kaczyński - już jako prezydent - nie miał tak naprawdę żadnego wartego zapamiętania wystąpienia. Być może wszystko przed nami. Niemniej tym razem sygnał był dość jasny: liczę, że LPR i Samoobrona pomogą w niektórych sprawach, ale będę bardzo uważał na każdy ich krok. Fakt, że wśród priorytetów prezydent wymienił obok powołania Centralnego Biura Antykorupcyjnego i rozwiązania WSI reformę finansów publicznych napawa bardzo ostrożnym optymizmem. Nieprzypadkowo też Kaczyński wystąpił na tle dwóch flag: Polski i Unii Europejskiej. To miały być zapewne jasne komunikaty wobec wszystkich przerażonych wejściem eurosceptycznych populistów do rządu. Swoja drogą dość zabawne zestawienie: słonce, kwiaty, flaga UE i orędzie z okazji wejścia do rządu Giertycha i Leppera. Niepotrzebnie tylko wspomniał po raz trzechsetny, że wszystkiemu winna jest Platforma... Wiele znaków na niebie i ziemi wskazuje, że Lech Kaczyński będzie teraz bardziej widoczny w polityce krajowej. Jest już jasne, że polityka zagraniczna będzie programowana w Pałacu. Tę dziedzinę prezydent ostatecznie „zabrał” premierowi. Zgodnie z konstytucją. Pierwsze pól roku prezydentury nie było - mówiąc oględnie - spektakularnym sukcesem. Prezydent był niemal niewidoczny w kraju. Był pozbawionym inwencji cieniem swego brata. Ciekawe, czy uda mu się zmienić ten wizerunek i odwrócić bardzo mocny spadek popularności. http://igorjankepost.blog.onet.pl/ lewakk nie podał tekstu oświadczenia w sprawie Leppera OŚWIADCZENIE Jesteśmy zaniepokojeni faktem, iż Sąd Apelacyjny w Warszawie po rozprawie 8 maja b.r. utrzymał w mocy wyrok skazujący Andrzeja Leppera za pomówienie z trybuny sejmowej w 2001r. W związku z tym wyrokiem czujemy się w obowiązku przypomnieć – że Komitet Helsiński w Polsce w liście otwartym do ministra sprawiedliwości z 6 lutego 2002r. zwrócił uwagę, iż wypowiedzi A. Leppera uznane za pomówienia – niezależnie od oceny ich formy i treści - padły podczas debaty parlamentarnej. Swoboda takiej debaty podlega szczególnej ochronie w każdym społeczeństwie demokratycznym. Istnieją instrumenty inne niż ściganie karne, umożliwiające przywołanie do porządku parlamentarzystów, jeśli debata parlamentarna przybiera nieparlamentarne formy. Europejski Trybunał Praw Człowieka w Strasburgu systematycznie nawołuje do wyjątkowej powściągliwości w posługiwaniu się prawem karnym do moderowania debaty publicznej. Ingerencja w wolność wypowiedzi polityka w parlamencie, zwłaszcza gdy – jak w owym czasie Andrzej Lepper – jest on posłem opozycji, powinna być podejmowana z najwyższą ostrożnością. Podobnie jak trzy lata temu, przy okazji uchylania A. Lepperowi immunitetu uważamy, że precedensowy wyrok skazujący za wypowiedź wygłoszoną w czasie debaty parlamentarnej, nie przysłuży się dobrze wzmacnianiu demokracji w Polsce i tak już z wielu powodów zagrożonej. Warszawa, 9 maja 2006 r. W imieniu członków Komitetu Helsińskiego w Polsce Przecież w Polsce muszą zapadać wyroki że Piskorskiemu nie wolno zarzucić nieuczciwości a na Woodstock Owsiaka nie ma ani źdzbła narkotyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 11.05.2006 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Wareczka, napisałbyś coś od siebie, a nie blogi nam tu cytował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 11.05.2006 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 ale czytając ten wątek, można odnieśc wrażenie że Polacy kochają narzekać i nic inego nie potrafią robić, a ich jedynym marzeniem jest wyjechać z kraju, no ale skoro guru tu obecnych stał się Niesiołowski.... Nie wystarczy zmienić nicka ..... Znów będzie wesoło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 11.05.2006 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Słuchajcie, wzruszyłam się do łez nieomal.... No ale sami oceńcie,czyz to nie piękne? Taka sielaneczka....... Prezydent pogodził ministrów 11.05.2006 15:53 (aktualizacja 17:26) Kaczyński pogodził Religę z Piechą Lech Kaczyński spotkał się z ministrem zdrowia Zbigniewem Religą oraz jego zastępcą Bolesławem Piechą i nakazał im zakończyć konflikt. Religa i Piecha zadeklarowali porozumienie - poinformował szef Kancelarii Prezydenta Andrzej Urbański. - Taka była wola prezydenta - dodał szef resortu zdrowia. Do spotkania doszło, bo - jak się wyraził Urbański - do prezydenta doszły informacje o niepokojach wresorcie. (...) tu cd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 11.05.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 ckwadrat A pamietasz watek "Szczesc Boze Panie Prezydencie" . I co ? Nie wstyd ci teraz ? A niby dlaczego>>?? Że PiS podjął rękawicę rządzenia i nie zrejterował jak PO? Kaczyński zaproponował im dwa rozwiązania - koalicję albo samorozwiązanie się sejmu. A te "cwaniaczki" nie przyjęły ani jednego ani drugiego. Popadli w samouwielbienie tak, że myśleli, że PiS poda rząd do dysmisji. A to, a propos wywołania mnie do tablicy, jest wyjście ostateczne, niepolityczne, kiedy naprawdę nie da się rządzić a nie żeby Paltformie zrobić dobrze. Przetrzyjcie oczy z resztek Wyborczej - niby dlaczego PO miało by być na tyle partią opatrznościową, żeby z powodu jej braku zdolności do współpracy rozwiązywać sejm, czy podawać rząd do dymisji. Moim zdaniem Kaczyński i tak proponował im za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 11.05.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 ckwadrat A pamietasz watek "Szczesc Boze Panie Prezydencie" . I co ? Nie wstyd ci teraz ? A niby dlaczego>>?? Że PiS podjął rękawicę rządzenia i nie zrejterował jak PO? Kaczyński zaproponował im dwa rozwiązania - koalicję albo samorozwiązanie się sejmu. A te "cwaniaczki" nie przyjęły ani jednego ani drugiego. Popadli w samouwielbienie tak, że myśleli, że PiS poda rząd do dysmisji. A to, a propos wywołania mnie do tablicy, jest wyjście ostateczne, niepolityczne, kiedy naprawdę nie da się rządzić a nie żeby Paltformie zrobić dobrze. Przetrzyjcie oczy z resztek Wyborczej - niby dlaczego PO miało by być na tyle partią opatrznościową, żeby z powodu jej braku zdolności do współpracy rozwiązywać sejm, czy podawać rząd do dymisji. Moim zdaniem Kaczyński i tak proponował im za dużo. I naprawdę uważasz, że kiedykolwiek była możliwa koalicja PiS z PO ??? Osobiście wątpię, aby partie o tak odmiennych wizjach ekonomicznych były w stanie cokolwiek wspólnie skonstruować. W końcu to PiS sprowadził określenie "liberał" do poziomu zwrotu obelżywego, a z czymś takim trudno mi się pogodzić. A co do "cwaniaczków" z PO... Jako wyborca, który oddał głos na tą partię, ze wszech miar cieszę się, że nie doszło do zawarcia koalicji. Skoro słyszę, że jestem z "układu", "łże-elitą", itd., itp., tylko dlatego że wyrażam krytyczne opinie na temat stylu rządzenia i wizji państwa w wykonaniu Panów Kaczyńskich, to jest mi najzwyczajniej nie po drodze. A jeżeli dziś się mylę i na koniec obecnej kadencji parlamentu będę musiał odszczekiwać wszystkie krytyczne opinie jakie dziś wyrażam, to uczynię to z najwyższą chęcią, gdyż będzie to oznaczać sukces całego społeczeństwa. Niestety uczucia mam bardzo mieszane ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 11.05.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Ja nie pisalem o PO . Chodzilo mi oczywiscie o Leppera i Giertycha w rzadzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 11.05.2006 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Ja nie pisalem o PO . Chodzilo mi oczywiscie o Leppera i Giertycha w rzadzie . Przecież mój post był adresowany do ckwadrat, nie do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 11.05.2006 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 I naprawdę uważasz, że kiedykolwiek była możliwa koalicja PiS z PO ??? Osobiście wątpię, aby partie o tak odmiennych wizjach ekonomicznych były w stanie cokolwiek wspólnie skonstruować. W końcu to PiS sprowadził określenie "liberał" do poziomu zwrotu obelżywego, a z czymś takim trudno mi się pogodzić. Markus, ja myślę, że jak najabrdziej była możliwa, gdyby nie ambicje niektórych liderów PO. A różnice ekonomiczne to kwestia retoryki. Czy można sobie wyobrazić lepszy przykład faktycznie liberalnej polityki PiS i potencjału koalicyjnego z PO, niż to, że w ich rządzie ministrem finansów jest osoba szykowana na to stanowisko przez PO? A co do "cwaniaczków" z PO... Jako wyborca, który oddał głos na tą partię, ze wszech miar cieszę się, że nie doszło do zawarcia koalicji. Skoro słyszę, że jestem z "układu", "łże-elitą", itd., itp., tylko dlatego że wyrażam krytyczne opinie na temat stylu rządzenia i wizji państwa w wykonaniu Panów Kaczyńskich, to jest mi najzwyczajniej nie po drodze. OK. Szanuję to. Nie wkręcaj się tylko tak szybko w układ, bo przecież nie o wyborców chodzi, tylko o "wybiórcze" elyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 11.05.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Ja nie pisalem o PO . Chodzilo mi oczywiscie o Leppera i Giertycha w rzadzie . No ja też nie pisałem o PO, tylko o PiS. Kaczyński podjął ryzyko rządzenia z Giertychem i Lepperem i tyle. Ale wcześniej dawał 2 godne propozycje PO. Czwartego rozwiązania w obecnej arytmetyce sejmowej przecież nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 11.05.2006 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Kaczyński podjął ryzyko rządzenia z Giertychem i Lepperem i tyle. To kompromitacja a nie ryzyko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 12.05.2006 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Bronek Wildstein został szefem TVP ... oj będzie tak samo "obiektywna" jak jego artykuły we wprost ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 12.05.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Bronek Wildstein został szefem TVP ... A ja uważam, że to póki co największy sukces PiS. ckwadrat, ja już Cię raz prosiłem, żebyś pisał poważnie, a Ty dalej sobie jaja robisz. Skoro PiS zawarło koalicję z socjalistami z Samoobrony i LPR, to jak mogło wcześniej wejść w koalicję z liberałami z PO? Czy dla nich to nie ma znaczenia jaki program gospodarczy realizują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 12.05.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Bronek Wildstein został szefem TVP ... A ja uważam, że to póki co największy sukces PiS. czemu ?? odrazu mówię że sie nie chce kłócić ... tylko interesuje mnie opinia przeciwna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts