mTom 28.08.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 mtom nie odpowiedziałeś na pytanie, kto uchwalił ostatnią podwyżkę 25 groszy na paliwa?????? Czy ktoś mi wytłumaczy o jakie 25 groszy temu człowiekowi chodzi? Majka, konkretnej odpowiedzi nie doczekasz się. Zakład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 28.08.2006 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 nie wierzysz w lewakka. Dostanie instrukcje to wymieni. W końcu studia prawnicze skończył.Proszę o wymienienie "pewnych okoliczności" gdzie podatnik zyska. Najlepiej w punktach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 28.08.2006 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Ja już znam te "pewne okoliczności" i stwierdzam: nowa propozycja PiS jest generalnie niekorzystna dla większości obywateli. Chyba, że lewakk jednak uważa inaczej. Czykamy... A w możliwości lewakka wierzę, jeszcze jak wierzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 28.08.2006 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Nie żebym chciał kogoś wyręczać, ale wydaje mi się (nie czytałem przepisów, a tylko ich opis), że podatnik zyska, tzn. zabuli mniej niż poprzednio jeśli: 1. sprzedaje mieszkanie za tyle samo, za ile je kupił albo mniej (co jest b. prawdopodobne przy obecnych trendach cenowych ); 2. sprzedaje za niewiele więcej niz kupił, a pieniędzy ze sprzedaży i tak nie miał zamiaru przeznaczać naa cele budowlane. Z tego widzimy jasno, że zdecydowana większość podatników powinna skakać z radości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 28.08.2006 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 a jeżeli kupił 20 tat temu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 28.08.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Zdecydowana większość podatników obecnie korzysta z którejś z ulg: 5 lat - zwolnienie, przeznaczenie na cele budowlane - zwolnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 28.08.2006 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 mtom nie odpowiedziałeś na pytanie, kto uchwalił ostatnią podwyżkę 25 groszy na paliwa?????? ciekawe że mtom nie dodał ostatniego zdania z tekstu: – Choć planowana stawka podatku jest wyższa, w praktyce może się okazać, że podatek do zapłaty w pewnych okolicznościach będzie niższy niż obecnie – wskazują specjaliści White & Case. http://www.gazetaprawna.pl/?action=showNews&dok=1783.27.800.2.8.1.0.1.htm Przestań już się wozić z tymi 25 groszami bo jest to żałosne. Przecież wszyscy wiedzą, że taką stawkę akcyzy zapisała poprzednia ekipa rządząca, nie wiem tylko co próbujesz tym osiągnąć? Chcesz wytłumaczyć cały bezwład decyzyjny obecnej ekipy tymi 25 groszami. A w pewnych okolicznościach oznacza .... jeżeli Cię stać zapłacić kilka stów na godzine za poradę Panów z White&Case Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 28.08.2006 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 a jeżeli kupił 20 tat temu? Jak był głupi (uuups, naiwny) i sam pomyślał o zabezpieczeniu bytu własnego i swojej rodziny zamiast poczekać na "państwo solidarne" to niech buli. Już tu kiedyś pisałem, że tak zwana prawica uprawia czysty bolszewizm. Socjalizm - TAK, wypaczenia - NIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 28.08.2006 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 zaraz ,zaraz - te 19% idzie w dochod od roznicy pomiedzy zakupem a sprzedazą ??w przyszłym roku mija mi 5 lat od zakupu mieszkania - po staremu całują mnie w d.u.p.e ..a po nowemu ja ich ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 28.08.2006 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 zaraz ,zaraz - te 19% idzie w dochod od roznicy pomiedzy zakupem a sprzedazą ?? w przyszłym roku mija mi 5 lat od zakupu mieszkania - po staremu całują mnie w d.u.p.e ..a po nowemu ja ich ?? dzień dobry sierściuch jakie przebudzenie było? miłe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 28.08.2006 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Jest jednak jedno "ale": Po wprowadzeniu nowych zasad zwolnienie to będzie miało zastosowanie tylko do nieruchomości i praw kupionych do 1 stycznia 2007 r. Te, które zostaną kupione po tej dacie, nie będą objęte zwolnieniem podatkowym i trzeba będzie zapłacić od ich sprzedaży 19-proc. PIT. Nie zmienia to jednak faktu, że nowe zasady mogą być korzystne w wypadku gdy cena pomiędzy kupnem, a sprzedażą będzie zbliżona.Czyżby w ten sposób sprytnie ustawodawca niejako przy okazji zapragną regulować ceny mieszkań? Ewentualnie namawia do nieuczciwości i zaniżania cen podawanych na potrzeby fiskusa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 28.08.2006 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 sam juz nie wiem co jest miłe a co very-miłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 28.08.2006 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 oj selimm ostatnio u nas w sklepie osiedlowym staniał chleb o 10 groszy i zdrożał cukier o 10 groszy... partia im gorzej tym lepiej będzie grzmiała, zdrożał cukier.... a ja tylko zapytam co częściej kupujesz chleb czy cukier?? Sprawy w Polsce idą w dobrym kierunku, mamy i boom inwestycyjny i budownictwo ciągnie jak nigdy, bezrobocie spada i pensje rosną itd i itp, a nawet ktoś nie chce powiedzieć kto zapisał 25 groszy podwyżki benzyny (bo mamy paliwa za tanie).... dlatego pewnie Ziemkiewicz ma rację że wreszcie rządy Pisu potrwają dłużej niż jedną kadencję... można codziennie wklejać tu tragiczne linki, jak to Polska upada, gospodarka w ruinie.... tylko że wystarczy za okno spojrzeć i co innego widać, ale smutni ludzie nie potrafią wyjśc z negatywizmu i jadu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 28.08.2006 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 (....) mamy i boom inwestycyjny i budownictwo ciągnie jak nigdy, bezrobocie spada i pensje rosną itd i itp, a nawet ktoś nie chce powiedzieć kto zapisał 25 groszy podwyżki benzyny (bo mamy paliwa za tanie).... dlatego pewnie Ziemkiewicz ma rację że wreszcie rządy Pisu potrwają dłużej niż jedną kadencję... można codziennie wklejać tu tragiczne linki, jak to Polska upada, gospodarka w ruinie.... tylko że wystarczy za okno spojrzeć i co innego widać, ale smutni ludzie nie potrafią wyjśc z negatywizmu i jadu... A gdzie to tak piknie ??? Moja pensja od 2 lat się niezmieniła ( jak i lwij części moich znajomych) bezrobocie spada ? To naprawdę ciekawe.... może dlatego, że co poniektórzy wyjechali i łowią ryby w Anglii..... Ale Ty tu piszesz o jakimś rozwijającym się kraju mlekiem i miodem płynącym ... czy to ten kraj gdzie wszyscy juz sobie wyjechali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 28.08.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Lewakk , jakos mi sie nie wydaje zeby sprawy szły w dobrym kierunku obym sie mylił ! bezrobocie -hmmm tylko czesciowo to jest "sukces" naszej gospodarki ..reszta zasług to Anglia ,Irlandia wieje zimny wiatr od helmutow - z dupereli robi sie wielki szum i obraze majestatu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 28.08.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Racja, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 29.08.2006 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 (...) bezrobocie spada i pensje rosną (...) Ktoś wyliczył, że bezrobocie spadło dokładnie o tyle, ile osób wyjechało za granicę. Pamiętacie jak premier cieszył się, że możliwość pracy za granicą to największy sukces tego rządu? Widzisz Majka i nie doczekaliśmy się na wyjaśnienie co znaczą "pewne okoliczności" odnośnie nowej propozycji PiS dotyczącej opodatkowania sprzedaży mieszkań. Inaczej mówiąc propozycja jest o wiele mniej korzystna dla podatnika. Wyobraźmy sobie sytuację, gdy Kowalski dostaje propozycję pracy w większym mieście. Postanawia się tam przenieść z całą rodziną. Sprzedaje swoje mieszkanie w małym mieście i kupuje inne w powiedzmy Krakowie. Dzisiaj nie zpałaciłby ani grosza podatku. Jutro, cóż... zabuli aż miło. Inaczej mówiąc wpłynie to negatywnie na proces migracji zarobkowej Polaków. A to ponoć największa nasza bolączka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 29.08.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 .... dlatego pewnie Ziemkiewicz ma rację że wreszcie rządy Pisu potrwają dłużej niż jedną kadencję... Pomarzyć ..... piękna rzecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 29.08.2006 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Nie pamiętam, Wareczka czy Gregmena obiecywał, że będzie taniej. Autogaz i benzyna gwałtownie zdrożeją Wyższa akcyza na autogaz to zwolnienie w branży kilkunastu tys. osób Montowanie w samochodzie instalacji LPG przestanie się opłacać Wzrost akcyzy na benzynę o 25 gr podwyższy o 30 gr cenę na stacji ................ Benzyna też zdrożeje Przyszły rok będzie kosztowny dla wszystkich posiadaczy samochodów. Obecne stawki benzyny bezołowiowej 95 (ok. 4,10-4,25 zł za litr) gwałtownie skoczą w górę tuż po nowym roku. Podniesienie akcyzy do poziomu sprzed 15 września 2005 roku (wtedy obniżono ją o 25 gr dla zrekompensowania skokowego wzrostu cen paliw na giełdach światowych) sprawi, że cena detaliczna wzrośnie o 30 gr. Przy dzisiejszym poziomie cen, za litr najtańszej bezołowiowej 95 płacilibyśmy ponad 4,5 zł. ................... mtom nie odpowiedziałeś na pytanie, kto uchwalił ostatnią podwyżkę 25 groszy na paliwa?????? Czy ktoś mi wytłumaczy o jakie 25 groszy temu człowiekowi chodzi? Majka, konkretnej odpowiedzi nie doczekasz się. Zakład? Mtom czy Ty w ogóle wiesz co piszesz na forum, lub ile osób pisze pod nickiem mtom??? Albo kłamiesz jak zwykle w oczy że nie wiesz o jakie 25 groszy chodzi, albo umyślnie manipulujesz, albo po prostu sam nie wiesz który z kolegów co pisze pod nickiem!!! Ależ mtom o tych 25 groszach sam mówiłeś, sam straszyleś podwyżkami cen paliw.... a tu gazeta wyborcza zamiast spełnienia twych czarnych wizji pisze że paliwa stanieją!!!!! Mam pytanie dlaczego mtom i pozostali partii im gorzej tym lepiej nigdy nie poda takiego linka???? http://biznes.onet.pl/0,1377428,wiadomosci.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 29.08.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 lewakk, odpowiedz na moje pytanie. Było skierowane dokładnie do Ciebie. I dotyczylo Twojej wypowiedzi. Mnie również mozesz pytać sie o różne rzeczy ale na temat o którym pisałam. Niestety mną manipulować nie bedziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts