boguslaw 28.09.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Pokażcie mi alternatywę. Mądrusie. Rząd większościowy i jego skład!mTom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 28.09.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Bugusław czy powierzasz mi misję tworzenia nowego rządu? Jakbyś nie wiedział o co opozycji chodzi, to Ci cynicznie wyjaśnię - chodzi o odsunięcie bliźniaków od władzy. Bez nich PO z PiS-em pewnie bardzo łatwo by się dogadało. Taka wojna na wyniszczenie - kto kogo zatopi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 28.09.2006 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Bugusław czy powierzasz mi misję tworzenia nowego rządu? Jestem za a nawet przeciw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 28.09.2006 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Konkretnie! Skład alternatywnego rządu! Większościowego! odezwał się ten, który konkretami sypie na prawo i lewo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 28.09.2006 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Rozumiem. Najlepiej rżnąć głupka. Tak się boicie Kaczyńskich. To zrobcie zamach i "po ptokach". Alternatywa. Skład alternatywnej koalicji! Bogusłam mi zaimponował. Odebrałem jego post jako coś w rodzaju pokajania się Nieuprawniona nadinterpretacja. Na temat przyczyn obecności tylu dupków w polityce już wielokrotnie pisałem. Metody grzebania przez media w życiorysach od urodzenia i napuszczania jednych na drugich, odstręczają wielu od polityki. Emigrację wewnętrzną w Polsce najlepiej unaocznia frekwencja w kolejnych głosowaniach. Przy nieustannym osłabianiu wladzy wykonawczej przez media nie dojdzie do wykrystalizowania się dwóch okołocentrowych obozów politycznych a taki jest chyba ideał na dzisiejsze czasy. Dwa ugrupowanie, jedno lekko na lewo od centrum, drugie lekko na prawo od centrum. Wyjsciem jest ordynacja mocno premiująca duże ugrupowania: zwycięzca bierze wszystko. PO lansowała ten pomysł dopóki do tego pomysłu nie zaczął się skłaniać PIS. Teraz PO wietrzy pułapkę. Znaczy to, że PO liczy się z mozliwością ujawnienia przez PIS jakichś rewelacji, które PO pogrążą. Znaczy to, że PO ma się czego obawiać.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 28.09.2006 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Bogusławie, o ile pamiętam Kurski, pisowy bullterier, grzebał w życiorysie dziadka. Nieładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 28.09.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Giertych już zaproponował konkretnie: należy wrócić do rozmów i koalicji z Lepperem (tak się biedak boi wyborów?). Mnie się nawet ten pomysł podoba pod warunkiem, że Begerowa podmieni na stanowisku Antka Maciarewicza. I znów mamy symptomatyczną wypowiedź - Bogusław jako tuba PiS nie czepai się postkomunistów z SLD, aparatczyków i przestępców z SO, tylko... kogo? No właśnie - Platformy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 28.09.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Wyjsciem jest ordynacja mocno premiująca duże ugrupowania: zwycięzca bierze wszystko. PO lansowała ten pomysł dopóki do tego pomysłu nie zaczął się skłaniać PIS. Teraz PO wietrzy pułapkę. Znaczy to, że PO liczy się z mozliwością ujawnienia przez PIS jakichś rewelacji, które PO pogrążą. Znaczy to, że PO ma się czego obawiać.............. Wystarczy, że obawia się akcji JKur .. w stylu plaktów PZU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 28.09.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Jesteście jednostronni. Giniecie w szczególikach. To wszystko. I w PIS-ie jest sporo dupków..... Ale same kaczki są czyste - choć pewnie wiele rzeczy mogliby robić lepiej..... Skład alternatywnej koalicji? Jako lekarz proponuję mTom taki oto odwyk: puszczaj sobie przed snem przez 10 dni filmik: "Nocna zmiana" z Tuskiem w jednej z głownych ról. Nie jedz kolacji. Możesz zapić czym chcesz Jak nie pomoże w uzyskaniu dystansu do naszych politykierów, powtórz terapię od początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 28.09.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Sorry, oświećcie mnie, bo chyba nie jestem na bieżąco. Do czego pije Bogusław? Jest w obiegu jakiś filmik o Tusku działającym w porze nocnej? Ktoś go nagrał jak spiskuje z Lepperem albo kimś jeszcze gorszym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 28.09.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 I w PIS-ie jest sporo dupków..... Ale same kaczki są czyste - choć pewnie wiele rzeczy mogliby robić lepiej..... Dziwne. Wydawało mi się, że kaczki lubią taplać się w błocie. Ale to chyba tylko na wsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 28.09.2006 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Sorry, oświećcie mnie, bo chyba nie jestem na bieżąco. Do czego pije Bogusław? Jest w obiegu jakiś filmik o Tusku działającym w porze nocnej? Ktoś go nagrał jak spiskuje z Lepperem albo kimś jeszcze gorszym? Wygląda na to, że Bogusław pije... za dużo. Nie wqiem czy zauważyliście, ale Bogusław namawia mnie do nabrania dystansu do przekrętów. Ja poproszę o oświecenie mnie w temacie - co to jest ten słynny układ i gdzie go mogę doświadczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 28.09.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Gorzej! Jest to film o odwołaniu rządu Olszewskiego (1992). Tusk bryluje w tym podłym towarzystwie. Co ciekawe komitywa była uderzająca: lewica, Kongres L-D, ZSL, KPN..... No to kto będie premierem? A niech będzie Pawlak..... ......na tego bęc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 28.09.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Skład alternatywnej koalicji?Mądrusie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 28.09.2006 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Aaa, kapuję. Rozmawianie 14 lat temu ze znanym złodziejem Lewandowskim (którego chyba jeszcze nikt za nic nie skazał), agentem Moczulskim i paroma innymi to faktycznie dużo cięższy kaliber cynizmu i upodlenia niż zapraszanie Leppera i jego ludzi do rządu w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 28.09.2006 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Ale dziś pogoda po kiju ................... ............. no tak, znowu Tusk namieszał i deszcz pada. Bogusław - nie gimnastykuj się chłopie. Najbardziej mnie martwi, że PiS uważa ten naród za debili - wszyscy widzieli, obejrzeli, wysłuchali. Każdy wyrobił sobie zdanie. Tłumaczenie w telewizji, że to były tylko negocjacje, że to była prowokacja "sił", "układu", że to był "operacyjny sprzęt szpiegowski" Sorry.... wystarczy mieć IQ większe niż temperatura pokojowa... nie potrzeba do tego tłumaczenia z polskiego na nasze... Dalsze wyjaśnienia uwłaczają mojej inteligencji Renia Beger - PiSowstrzymywacz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smartcat 28.09.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Dlaczego sympatyzujesz z Kaczyńskimi? Pytam, bo chciłaby uzyskać odpowiedź od kogoś, kto nie jest zacietrzewiony, a jest na to szansa. Bez silenia się na argumenty najkrócej rzecz ujmując chodzi mi o korzenie z których wyrastają formacje polityczne... . Te z których wywodzi się SLD, PO, Samoobrona są mi organicznie obce natomiast PISowskie budzą raczej moją sympatię, zyczliwość i szacunek. I jeszcze jedno, wizja 4 RP jest jakimś celem może trudnym ale jest, a ja wiem ze bez celu to można się tylko krecić w kółko, natomiast w przypadku np PO widzą jakąś miałkość na tym polu bardziej z tendencją do osiągnięcia władzy jako celu samego w sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 28.09.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Smartcat, czym się różnia korzenie PIS'u i PO? chyba jednak sa podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 28.09.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Bez silenia się na argumenty najkrócej rzecz ujmując chodzi mi o korzenie z których wyrastają formacje polityczne... . Te z których wywodzi się SLD, PO, Samoobrona są mi organicznie obce natomiast PISowskie budzą raczej moją sympatię, zyczliwość i szacunek. Jakie są korzenie PiS, a jakie PO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 28.09.2006 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Doszło do wielkiego, semantycznego nadużycia - ocenił prezydent, odnosząc się do sprawy nagrań z tajnych rozmów ministra Lipińskiego z posłanką Beger. Według niego nie ma powodów do społecznego niepokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts