mTom 12.01.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Mam nadzieję, że premier i prezydent na to nie pozwolą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 12.01.2006 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Mam nadzieję, że premier i prezydent na to nie pozwolą... Optymista a oto newsik z 12.42 z Rzepy Po rozmowach Tuska i J. KaczyńskiegoLider PiS Jarosław Kaczyński powiedział po spotkaniu z szefem PO Donaldem Tuskiem, że napięcie, które 'bardzo opadło' i dzisiaj obaj politycy są w stanie rozmawiać. - Jak na pierwszy krok, to bardzo dużo - powiedział Kaczyński. Donald Tusk podkreślił po spotkaniu, że różnice między Platformą Obywatelską a Prawem i Sprawiedliwością w sprawie ustawy budżetowej na 2006 rok nie będą mieć wpływu na ewentualną współpracę i ewentualne dalsze rozmowy między partiami. Dodał, że PO jest zainteresowana przyjęciem budżetu z poprawkami, które zaproponowała. hihihi fajny jezyk, ktos cos z tego wyinterpretuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 12.01.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Ja z tego wywnioskowałem, że praktycznie mamy już koalicję. I to z kim? A fe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 12.01.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 A ja Tuska jednak podziwaim, że może na spokojnie gadać z Kaczorem przy jego retoryce. Ja bym nie umiała. Doniesieniami w sprawie różnych zmian w przepisach się nie ekscytuję póki nie ma poważnych projektów i prac. Trzeba poczekać do czasu, aż będzie w końcu wiadomo, kto nami rządzi. Bez sejmu nikt nic nie zrobi, a i tak zawsze można podnieść krzyk i skończy się jak biopaliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wareczka 12.01.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Bez sejmu nikt nic nie zrobi, a i tak zawsze można podnieść krzyk i skończy się jak biopaliwa. a swoją droga czemu ten Tusk był przeciwko tym biopaliwom??? cały świat na tym jeździ, facet nawet już na oleju po smażeniu frytek daje czadu.. tylko u nas zacofanie.. a ja to się dziwię po tym jak Tusk lizał d.... LPR-owi że Kaczka chce z nim gadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 12.01.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 A co z pozostałymi aferami (Orlen, paliwowa)? Jakoś tak ucichło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 12.01.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 A ja Tuska jednak podziwaim, że może na spokojnie gadać z Kaczorem przy jego retoryce. Ja bym nie umiała. Doniesieniami w sprawie różnych zmian w przepisach się nie ekscytuję póki nie ma poważnych projektów i prac. Trzeba poczekać do czasu, aż będzie w końcu wiadomo, kto nami rządzi. Bez sejmu nikt nic nie zrobi, a i tak zawsze można podnieść krzyk i skończy się jak biopaliwa. Wiesz Moniko, ja myslę, ze za to im płacimy, zeby z sobą gadali i podejmowali odpowiedzialne decyzje.. I to nie tylko ci dwaj ale i cała reszta towarzystwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wareczka 12.01.2006 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Wiesz Moniko, ja myslę, ze za to im płacimy, zeby z sobą gadali i podejmowali odpowiedzialne decyzje.. I to nie tylko ci dwaj ale i cała reszta towarzystwa. Celna uwaga Jak Donald pogadał z Romanem i Andrzejem to od razu rachunek wystawili na 1,5 miliarda złotych.... a ile to radości że człowiek wypije... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 12.01.2006 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 A co z pozostałymi aferami (Orlen, paliwowa)? Jakoś tak ucichło. W sumie racja. Forsa wypływała. Przekrety jakowes ponoc kosmiczne, Kwachu miał spiewać i tańczyć i co dalej? A moze ja nie doinformowana tylko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 12.01.2006 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Ja to się cieszę, że zawsze znajdzie się jakiś rozsądny. Jak Jarosław z Wojtkiem się dogadali, to prawie udało im się ten idiotyzm przyblokować. Szkoda, że nie wyszło. Na szczęście jest jeszcze Lech (nie mam piwa na myśli). Zawetuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 12.01.2006 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 [ Wiesz Moniko, ja myslę, ze za to im płacimy, zeby z sobą gadali i podejmowali odpowiedzialne decyzje.. I to nie tylko ci dwaj ale i cała reszta towarzystwa. Jasne. Tylko mało komu wychodzi. Jak masz pół (?) parlamentu głąbów : to samemu od tego mozna zgłpuieć. Więc jak ktos umie sie nie obrazić i jescze innych nie obrażać, to podziwiam. Niezależnie od obcji politycznej, którą reprezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wareczka 12.01.2006 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 [ Wiesz Moniko, ja myslę, ze za to im płacimy, zeby z sobą gadali i podejmowali odpowiedzialne decyzje.. I to nie tylko ci dwaj ale i cała reszta towarzystwa. Jasne. Tylko mało komu wychodzi. Jak masz pół (?) parlamentu głąbów : to samemu od tego mozna zgłpuieć. Więc jak ktos umie sie nie obrazić i jescze innych nie obrażać, to podziwiam. Niezależnie od obcji politycznej, którą reprezentuje. jakich głąbów???? dac ludziom po tysiaku, pobudzić zwrost dochodów z akcyzy alkoholowej... tyle starań Donalda i Romana i od razu głąbów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 13.01.2006 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 New Koalicja? Kraj "Rzeczpospolita", MZ /05:54 "Rz": Koalicja PiS z PSL i Samoobroną prawie pewna AFP "Rzeczpospolita": Według kuluarowych spekulacji powstanie nowej koalicji z partiami Andrzeja Leppera i Waldemara Pawlaka to kwestia godzin. Liderzy tych ugrupowań nie potwierdzali, że koalicja już jest, ale nie wykluczali jej zawarcia. W ostatniej chwili z wejścia do rządu wycofała się LPR. Na pytanie gazety o zawarcie trwałego porozumienia z Samoobroną i PSL, prezes PiS Jarosław Kaczyński odpowiedział: "Nie chwalmy dnia przed zachodem słońca". Kaczyński wieczorem ujawnił dziennikarzom kulisy swoich rozmów z Tuskiem: "Powiedziałem mu: może spotkajmy się poza Sejmem. Zbył to milczeniem. Odczytałem to jako odrzucenie propozycji. Dlatego rozmawiamy z tymi, z którymi można rozmawiać. (...) Jeśli ktoś później będzie nam stawiał zarzuty, że wchodzimy w koalicję z Samoobroną i LPR, niech pamięta, że w Sejmie większość w końcu być musi. A można ją skonstruować z tych, z których można." "Zostaliśmy oszukani trzeci raz" - skwitował Jan Rokita. Więcej w dzisiejszej "Rzeczpospolitej". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wareczka 13.01.2006 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 za rzeczpospolitą... ciekawe że dropsiak widzi jeden art. a drugiego nie widzi... zadziwiająca wybiórczość.... Ma się ku koalicji Rozmowa z profesor Jadwigą Staniszkis Jadwiga Staniszkis, jest socjologiem na Uniwersytecie Warszawskim© BARTŁOMIEJ ZBOROWSKI Rz: "Albo operetka, albo koalicja" - mówiła pani w noworocznym wywiadzie dla "Rzeczpospolitej". Czy trwająca w Sejmie operetka może jeszcze doprowadzić do powstania koalicji PiS i PO? Prof. Jadwiga Staniszkis: Oczywiście, jestem o tym głęboko przekonana. Pomysł na przełożenie o 2 tygodnie prac nad budżetem jest prawdopodobnie konsekwencją tego, że Jarosław Kaczyński i Donald Tusk doszli do porozumienia o wznowieniu rozmów. W ciągu tych dwóch tygodni PiS i PO pod okiem Zyty Gilowskiej spróbują wprowadzić do projektu budżetu poprawki Platformy, w tym zakładające cięcia w administracji. To otworzy pole do negocjacji o wejściu Platformy do rządu. Być może pierwszy raz zobaczymy geniusz polityczny Kaczyńskiego w czymś naprawdę konstruktywnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 13.01.2006 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Tak się zastanawiałem jak zwolennicy PiS będą tłumaczyć to co się wczoraj wydarzyło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wareczka 13.01.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 mtom, dobre pytanie, no właśnie..... jak zwolennicy bedą tłumaczyć że PIS nie dogadał się z Samoobroną i LPR, ani nie dogadał się z PO....??? przeciez taki rząd jak obecny bez większośc parlamentarnej to destrukcja i śmieszność.... PIS powinien brac przykład z PO, z Romanem i Andrzejem mógł się dogadać Donald... to dlaczego nie mógłby MArcinkiwicz....??? Przecież po tym jak razem Donald i Roman uchwalili becikowe wszyscy zwolennicy PO nagle zaczęli wychwalac becikowe w niebogłosy..... :):) więc widać poparcie w wyborcach no ale jak wczoraj w telewizji zobaczyłem Bronka Komorowskiego tak blisko Romana Giertycha.... to wiem że bedą nowe wybory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 13.01.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 13.01.2006 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Marcinkiewicz mógłby sie dogadać z Platformą, ale to niestety nie onm ma głos decydujący. Co też wykombinował sobie JK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wareczka 13.01.2006 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 no własnie jak Kaczyńscy wyborcom PIS się wytłumaczą, że pomimo kryzysu koalicji nadal nie ma.. ani z PO, ani z Samoobroną http://wiadomosci.onet.pl/1228907,11,item.html natoamiast wyraźnie odrzucaja propozycję wejścia do rządu LPR i PO... widać bliskośc po ostatnich głosowaniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 13.01.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Polecam materiał filmowy. W ramach przerwy na rozrywkę...http://wydarzenia.wp.pl/wiadomosc.html?wid=8151353&kat=33326&ticaid=1e4a&_ticrsn=5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts