Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wybory i po wyborach, czas rzadzic ale jak?

jareko

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Mam nadzieję, że premier i prezydent na to nie pozwolą...

Optymista :wink: :wink: :wink:

a oto newsik z 12.42 z Rzepy

Po rozmowach Tuska i J. KaczyńskiegoLider PiS Jarosław Kaczyński powiedział po spotkaniu z szefem PO Donaldem Tuskiem, że napięcie, które 'bardzo opadło' i dzisiaj obaj politycy są w stanie rozmawiać. - Jak na pierwszy krok, to bardzo dużo - powiedział Kaczyński. Donald Tusk podkreślił po spotkaniu, że różnice między Platformą Obywatelską a Prawem i Sprawiedliwością w sprawie ustawy budżetowej na 2006 rok nie będą mieć wpływu na ewentualną współpracę i ewentualne dalsze rozmowy między partiami. Dodał, że PO jest zainteresowana przyjęciem budżetu z poprawkami, które zaproponowała.

hihihi

fajny jezyk, ktos cos z tego wyinterpretuje? :D :D

A ja Tuska jednak podziwaim, że może na spokojnie gadać z Kaczorem przy jego retoryce. Ja bym nie umiała. :D

Doniesieniami w sprawie różnych zmian w przepisach się nie ekscytuję póki nie ma poważnych projektów i prac. Trzeba poczekać do czasu, aż będzie w końcu wiadomo, kto nami rządzi. Bez sejmu nikt nic nie zrobi, a i tak zawsze można podnieść krzyk i skończy się jak biopaliwa. :wink:

Bez sejmu nikt nic nie zrobi, a i tak zawsze można podnieść krzyk i skończy się jak biopaliwa. :wink:

a swoją droga czemu ten Tusk był przeciwko tym biopaliwom??? cały świat na tym jeździ, facet nawet już na oleju po smażeniu frytek daje czadu.. tylko u nas zacofanie..

a ja to się dziwię po tym jak Tusk lizał d.... LPR-owi że Kaczka chce z nim gadać

A ja Tuska jednak podziwaim, że może na spokojnie gadać z Kaczorem przy jego retoryce. Ja bym nie umiała. :D

Doniesieniami w sprawie różnych zmian w przepisach się nie ekscytuję póki nie ma poważnych projektów i prac. Trzeba poczekać do czasu, aż będzie w końcu wiadomo, kto nami rządzi. Bez sejmu nikt nic nie zrobi, a i tak zawsze można podnieść krzyk i skończy się jak biopaliwa. :wink:

Wiesz Moniko, ja myslę, ze za to im płacimy, zeby z sobą gadali i podejmowali odpowiedzialne decyzje.. I to nie tylko ci dwaj ale i cała reszta towarzystwa.

Wiesz Moniko, ja myslę, ze za to im płacimy, zeby z sobą gadali i podejmowali odpowiedzialne decyzje.. I to nie tylko ci dwaj ale i cała reszta towarzystwa.

Celna uwaga

Jak Donald pogadał z Romanem i Andrzejem to od razu rachunek wystawili na 1,5 miliarda złotych.... a ile to radości że człowiek wypije...

[

Jasne. Tylko mało komu wychodzi. Jak masz pół (?) parlamentu głąbów : :evil: to samemu od tego mozna zgłpuieć. Więc jak ktos umie sie nie obrazić i jescze innych nie obrażać, to podziwiam. Niezależnie od obcji politycznej, którą reprezentuje.

[

Jasne. Tylko mało komu wychodzi. Jak masz pół (?) parlamentu głąbów : :evil: to samemu od tego mozna zgłpuieć. Więc jak ktos umie sie nie obrazić i jescze innych nie obrażać, to podziwiam. Niezależnie od obcji politycznej, którą reprezentuje.

jakich głąbów???? dac ludziom po tysiaku, pobudzić zwrost dochodów z akcyzy alkoholowej... tyle starań Donalda i Romana i od razu głąbów...

New Koalicja?

Kraj "Rzeczpospolita", MZ /05:54

"Rz": Koalicja PiS z PSL i Samoobroną prawie pewna

AFP

"Rzeczpospolita": Według kuluarowych spekulacji powstanie nowej koalicji z partiami Andrzeja Leppera i Waldemara Pawlaka to kwestia godzin. Liderzy tych ugrupowań nie potwierdzali, że koalicja już jest, ale nie wykluczali jej zawarcia.

W ostatniej chwili z wejścia do rządu wycofała się LPR.

Na pytanie gazety o zawarcie trwałego porozumienia z Samoobroną i PSL, prezes PiS Jarosław Kaczyński odpowiedział: "Nie chwalmy dnia przed zachodem słońca".

Kaczyński wieczorem ujawnił dziennikarzom kulisy swoich rozmów z Tuskiem: "Powiedziałem mu: może spotkajmy się poza Sejmem. Zbył to milczeniem. Odczytałem to jako odrzucenie propozycji. Dlatego rozmawiamy z tymi, z którymi można rozmawiać. (...) Jeśli ktoś później będzie nam stawiał zarzuty, że wchodzimy w koalicję z Samoobroną i LPR, niech pamięta, że w Sejmie większość w końcu być musi. A można ją skonstruować z tych, z których można."

"Zostaliśmy oszukani trzeci raz" - skwitował Jan Rokita.

Więcej w dzisiejszej "Rzeczpospolitej".

:o :o :o :o :o :o :o

za rzeczpospolitą...

ciekawe że dropsiak widzi jeden art. a drugiego nie widzi... zadziwiająca wybiórczość....

Ma się ku koalicji

Rozmowa z profesor Jadwigą Staniszkis

Jadwiga Staniszkis, jest socjologiem na Uniwersytecie Warszawskim

© BARTŁOMIEJ ZBOROWSKI

Rz: "Albo operetka, albo koalicja" - mówiła pani w noworocznym wywiadzie dla "Rzeczpospolitej". Czy trwająca w Sejmie operetka może jeszcze doprowadzić do powstania koalicji PiS i PO?

Prof. Jadwiga Staniszkis: Oczywiście, jestem o tym głęboko przekonana. Pomysł na przełożenie o 2 tygodnie prac nad budżetem jest prawdopodobnie konsekwencją tego, że Jarosław Kaczyński i Donald Tusk doszli do porozumienia o wznowieniu rozmów.

W ciągu tych dwóch tygodni PiS i PO pod okiem Zyty Gilowskiej spróbują wprowadzić do projektu budżetu poprawki Platformy, w tym zakładające cięcia w administracji. To otworzy pole do negocjacji o wejściu Platformy do rządu. Być może pierwszy raz zobaczymy geniusz polityczny Kaczyńskiego w czymś naprawdę konstruktywnym.

mtom, dobre pytanie, no właśnie..... jak zwolennicy bedą tłumaczyć że PIS nie dogadał się z Samoobroną i LPR, ani nie dogadał się z PO....??? przeciez taki rząd jak obecny bez większośc parlamentarnej to destrukcja i śmieszność....

PIS powinien brac przykład z PO, z Romanem i Andrzejem mógł się dogadać Donald... to dlaczego nie mógłby MArcinkiwicz....??? Przecież po tym jak razem Donald i Roman uchwalili becikowe wszyscy zwolennicy PO nagle zaczęli wychwalac becikowe w niebogłosy..... :):):):) więc widać poparcie w wyborcach

no ale jak wczoraj w telewizji zobaczyłem Bronka Komorowskiego tak blisko Romana Giertycha.... to wiem że bedą nowe wybory...