Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wybory i po wyborach, czas rzadzic ale jak?

jareko

Recommended Posts

Wracając jednak do ekonomii...

Mamy wreszcie obniżkę podatków! Od 1 grudnia znika akcyza na kosmetyki. Kobiety, co wy na to? Cieszycie się? :lol:

A tak poważnie.

Zapłacimy mniej:

1. Znika 10% akcyza na kosmetyki.

Jako kobietę martwi mnie bardziej 13 % akcyza na samochody pow. 2000 cc :(:(:(

nefer nie interesi mnie twoja niekompetencja, a jak się nie znasz to nie pisz, dla normalnych potanienie czy nowych aut, czy jak to ty dumnie nazywasz "złomów" to dobra wiadomość, a normalna większość kupuje kosmetyki w Polsce a nie jak mocno podkreśliłaś w Zurichu więc może dla nich te kilkadziesiąt złoty mniej ma znaczenie.... tak jak i kilka tysięcy czy nawet i kilkaset złotych tańsze nowe auto.....

przypomnijmy Pani Zurichowej

W przypadku nowych samochodów o pojemności silnika do 2 tys. cm sześć. włącznie, akcyza ma być obniżona z 6 do 3 proc., a powyżej tej pojemności - z 15 do 12 proc.

To kolejny przykład skrajnej forumowej nierzelności, małpi rozum byle udowodnić że wszystkiemu winni są Kaczyńscy....

lewakk - ni enerwujsia bo CI pikawa siądzie i nie doczekasz ogloszenia wyników :):):) Staaaaaaary - spokojnie :):)

A Towje wypowiedzi to temat p.t. " A u was biją Murzynów"

Czy ja coś pisałam o Kaczyńskich ???????????????/

Proponuję wsadzić głowę pod zimną wodę - to dobrze robi :)

Kultury i opanowania życzę Ci Nefer, pamiętaj te teksty świadczą o Tobie a nie o innych, a co do zasady w swojej wyniosłości nie Zurichowej nie wszyscy robią zakupy w Szwajcarii, nie wszyscy jeżdzą nowymi autami z silnikiem ponad 2.0.... niektórzy jeżdzą jak to w swojej kulturze nazwałaś "złomami" (cóż taki jest stosunek Nefer, Tomka, Ponurego do ludzi) i może jednak obniżka cen aut czy kosmetyków ucieszy większość.... i pamiętaj każdy normalny za pomyłkę by przeprosił, ale Ciebie chyba nie obowiązuję zasada jak nie wiem to nie piszę.....

Jeszcze raz życzę jak największej frekwencji, udanych wyborów, głosujmy na ludzi sprawdzonych, nie na etykietki partyjne, nie na zrzutowców spoza naszych miast, ale na ludzi którzy już coś zrobili i chcą zrobić...

• Odpowiedzi 5,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

No cóż, zrównanie mnie z Nefer i Ponurym poczytuję sobie za zaszczyt. Fajnie być w miłym towarzystwie :D

No cóż, zrównanie mnie z Nefer i Ponurym poczytuję sobie za zaszczyt. Fajnie być w miłym towarzystwie :D

Gratki, niewiedza i plecenie bzdur w modzie a wina u sokratesa nie braknie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: jak wrócicie z Zurichu to zauważcie że jesteście w Polsce zanim coś napiszecie 8) 8) 8) Zyczę udanej zabawy... głowy na pewno bedą boleć :lol:

ja tylko mam nadzieję, że ten mały lokalny komitet z małym lokalnym agitatorkiem mającym najwyraźniej problemy ze zrozumieniem otaczającej go rzeczywistości i ludzi jest gdzieś daleeeeko od mojej gminy :)

zmartwie Cię rządzi od 4 lat z bardzo dobrym skutkiem, teraz nareszcie burmistrz będzie nawet bez 2 tury..., trzeba działać dla dobra miasta a nie dla dobra partii politycznych, proste i skuteczne... ale dziękuję za życzenia i życzę spokoju dziś....

:D

Mam takie samo odczucie, nawzajem ;) Miło mi :D

Pozdrawiam wszystkich zrównoważonych emocjonalnie, uśmiechniętych do życia i ludzi Forumowiczów ;)

A ja A ja..... :cry:

:wink:

Dobra, nie płacz. Jesteś z nami :D

No i po głosowaniu - teraz mogę uczcić powrót butelczyną Heinekena... ;-)

Swoją droga jak zwykle pojawił się przy lokalu ktoś częstujący alkoholem... niektórzy się nigdy nie nauczą.

Małżonka jest mężem zaufania i od samego rana komisyja zaczęła traktować ją jak trędowatą, jednocześnie tekstami oraz ich brakiem( na przemian) pokazała całkowity brak znajomości choćby fragmentu ordynacji wyborczej... Myśleli, że to oni jako "szpeckomisyja" mogą zwracać jej wciąż uwagę, traktować jak jakąś (nie przymierzając) służącą, podwładną itp... Normalnie żenada...

:D

Mam takie samo odczucie, nawzajem ;) Miło mi :D

Pozdrawiam wszystkich zrównoważonych emocjonalnie, uśmiechniętych do życia i ludzi Forumowiczów ;)

A ja A ja..... :cry:

:wink:

Dobra, nie płacz. Jesteś z nami :D

Czuję się po prostu zaszczycona :):):)

Swoją droga jak zwykle pojawił się przy lokalu ktoś częstujący alkoholem... niektórzy się nigdy nie nauczą.

Małżonka jest mężem zaufania i od samego rana komisyja zaczęła traktować ją jak trędowatą, jednocześnie tekstami oraz ich brakiem( na przemian) pokazała całkowity brak znajomości choćby fragmentu ordynacji wyborczej... Myśleli, że to oni jako "szpeckomisyja" mogą zwracać jej wciąż uwagę, traktować jak jakąś (nie przymierzając) służącą, podwładną itp... Normalnie żenada...

Żenada - to prawda .......... poziom ludzi przeraża. Wiem, kto u mnie siedzi w komisji - i dlatego nigdy nie byłam zainteresowana ... tragedia....

Żenada - to prawda .......... poziom ludzi przeraża. Wiem, kto u mnie siedzi w komisji - i dlatego nigdy nie byłam zainteresowana ... tragedia....

Ona chce tylko zrobić swoje i wg ordynacji "zwracać przewodniczącej uwagę na nieprawidłowości itp"... że nie wspomnę, iż tylko JEDNO ugrupowanie(spośród wystawiających kandydatów) powołało swojego "męża"...

Józef Piłsudski zapamiętał jednak tamte dni (listopad1918 -w75)- oraz pierwsze miesiące budowania państwa polskiego - także jako koszmar. Był naczelnikiem państwa i usiłował skłonić polityków różnych stronnictw do współpracy dla dobra kraju. Szło mu jednak jak po grudzie, ponieważ "Każdy z nich żądał usłuchania swojej recepty zbawienia Polski, choć był bezsilny i sam nie był pewien skuteczności tej recepty".

Wciąż aktualne pozostaje pytanie, które Marszałek postawił tuż przed odzyskaniem niepodległości: "Czy możliwą w ogóle jest w Polsce (...) już nie mówię, wspólna praca rozmaitych grup i stronnictw, lecz nawet wzajemne zrozumienie, bez natychmiastowego podkopywania na zewnątrz wysiłku poszczególnego, bez natychmiastowych obaw i podejrzeń co do stronniczych celów i zadań, bez wreszcie dreszczu trwogi przed powodzeniem lub nawet możliwością powodzenia osób, grup, stronnictw obcych".

Zauważał, że Polacy są dla siebie nieubłaganymi wrogami. "Jest to dziwna strona psychiczna, która stała się naszą właściwością, naszą cechą organiczną".

Doskonale sportretował zajadłość i wdawanie się w polityczne bijatyki. Polityków biorących w nich udział przyrównywał do podróżnych, którzy wyskakują z pojazdu, aby odszczeknąć się ujadającemu psu: "Wam zdaje się na przeszczekaniu psa, na wygraniu wojny z byle parszywym szczeniakiem bardziej zależy niż na szybkim dojechaniu do celu podróży".

Stwierdzał, że oszczerstwa, które dotknęły także i jego (szeptano, że Belweder jest połączony z Kremlem tajną linią telefoniczną) mają w Polsce dużą moc, gdyż ludzie w nie wierzą. "Przeciwdziałanie oszczerstwu jako metodzie politycznej jest jednym z najtrudniejszych naszych zadań społecznych, jest rzeczą wielką, na którą, gdyby się Polska zdobyła, zdobyłaby wielką siłę".

bez komentarza :roll:

U Piłsudskiego mozna znależć sporo takich trafnych stwierdzeń. Smutne, że tyle lat mineło i one nadal aktualne.

Wielu polityków narzeka, ze w Polsce jest silny podział na "my" i "oni". Tyle, ze niestety bedąc opozycja intensywnie takie podziały wzmacniaja wszelkimi metodami a potem obejmując władze chcieliby, żeby nagle przestali być 'onymi" i czynia zarzuty opozycji o to, co sami dziergali opozycją

bedąc.

Niestety, żeby to sie zmieniło potrzeba silnej odpowiedzialności za państwo u całej klasy politycznej. Ktos takową dostrzega?? :o

Bo ja nie :-?

Dwie osoby zmarły, a kolejne dwie trafiły do szpitala po imprezie, którą zorganizował wójt jednej z wsi koło Sieradza (Łódzkie) - poinformował oficer prasowy Komendy Powiatowej Policji w Sieradzu Paweł Chojnowski. Dodał, że prawdopodobną przyczyną zgonu było zatrucie alkoholowe.

Ze wstępnych ustaleń policji wynika, że impreza odbyła się w nocy z piątku na sobotę w remizie. Gości zaprosił wójt, który ubiega się o reelekcję. Po imprezie zmarło dwóch mężczyzn w wieku 40. i 56. lat.

- Kolejnych dwóch trafiło do szpitala. Ich życiu nie zagraża niebezpieczeństwo. Będziemy sprawdzali, kto dostarczył alkohol do remizy i czy nie pochodził on z nielegalnego źródła. Sekcja zwłok potwierdzi, czy rzeczywiście przyczyną zatrucia mężczyzn był alkohol - powiedział Chojnowski. ...

:(