mTom 21.01.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Oczywiście, że Jareko i Wojtek mieli rację co do istoty sprawy. Wciąż czekam, aż Opalka wkroczy z jakimiś adekwatnymi dwoma słowami... Czy pisząc 13 postów, można już mówić o udanej i pracowitej niedzieli? Do czego to doszło. Posłowie Sojuszu wnieśli do Sejmu projekt nowelizacji ustawy o VAT, Wiceprzewodniczący SLD Wiesław Szczepański poinformował nas, że 7-proc. VAT miałby być utrzymany dla mieszkań do 150 m kw. i domów do 240 m kw. Przypomnijmy, że w kwestii VAT na mieszkania i domy Polska musi dostosować się do dyrektywy unijnej, a ta dopuszcza niższą stawkę tylko w budownictwie mieszkaniowym realizowanym w ramach polityki społecznej. Spór jest więc o to, jaki zakres ma mieć tzw. definicja budownictwa społecznego. (...) Rząd zachowuje się niepoważnie. Np. zobowiązał się przed sejmową komisją infrastruktury, że przedstawi projekt nowelizacji ustawy o VAT najpóźniej do końca października 2006 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 21.01.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 mam także nadzieję że Opall zareaguje, oraz że redakcja odpowie mtomowi na temat mojej listy "wielkich ludzi" nadal utrzymuję ze Stefan Niesiołowski to wielki człowiek, prawdziwa twarz PO Mtom i Wilcza także wspaniali, wielcy ludzie, prawdziwe twarze tej dyskusji, źródła moich cytatów Matka Kurka przywołana tu, to wielka osobowośc, widać skąd niektórzy biorą natchnienie... dziękuję że jesteście!!!! Skłądam pokłon, człowiek może się od was wiele nauczyć!!! p.s. Czy HGW zgodnie z prawem postąpi tak jak powinna??? p.s2. złe wiadomości dla smutnychhttp://biznes.onet.pl/0,1467004,wiadomosci.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 22.01.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Andrzej Anusz wydaje książkę o historii Porozumienia Centrum. Publikacja, której jeszcze nie ma, już wzbudza emocje. Przemysław Gosiewski oskarżył niedawno autora o związki z WSI i rozbijanie prawicy Kiedy wśród polityków rozeszła się wieść, że powstaje taka publikacja, u autora rozdzwoniły się telefony. - Dzwonił Andrzej Urbański, rozmawiałem z Janem Parysem - wymienia autor książki Andrzej Anusz. W latach 1997 - 2001 był posłem AWS, a na początku lat 90. członkiem PC. /.../Działacze AWS pamiętają Anuszowi, że był prominentnym politykiem tzw. spółdzielni Janusza Tomaszewskiego - partii w partii. Poza tym Anusz od dawna kojarzony jest z prezydent Warszawy Hanną Gronkiewicz-Waltz. Miał pomagać w jej kampanii prezydenckiej, ale ona sama po wyborze odcięła się od niego. Jest także członkiem Partii Centrum Janusza Steinhoffa, który rozmawiał z Donaldem Tuskiem na temat bliższej współpracy obu partii. - Opisałem, jak rozchodziły się drogi Tuska i Kaczyńskiego. Mało kto pamięta, że KLD Tuska miał być częścią Porozumienia Centrum, a Lech Kaczyński poparł Hannę Gronkiewicz-Waltz w wyborach w 1995 roku - dodaje Anusz...... całość rzepa ja tam Annusza pamietam. Prace mgr czyjąś zawłaszczył. Nie wiedziałam że był w PC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 22.01.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 I jeszcze o podatkach: W tym roku możemy spodziewać się wprowadzenia rocznego podatku od samochodów. Wydawanie interpretacji nadal będzie odbywać się na dotychczasowych zasadach. Takie założenia znajdują się w harmonogramie prac rządu i Ministerstwa Finansów na I półrocze. Już za rok każdy właściciel samochodu może zapłacić roczny podatek od swojego auta. Tym samym powróci roczny podatek od samochodów. Powróci, bo podobny podatek nie tak dawno zlikwidowano. Chociaż słowo likwidacja jest w tym przypadku lekkim nadużyciem, bo likwidowany podatek w całości wliczono do ceny paliwa. Zatem płacimy go do dziś w każdym litrze benzyny. To nie jedyne zaskoczenie, które czeka nas w podatkach w tym roku. Wiele wskazuje na to, że mimo spektakularnych rozwiązań w Ordynacji podatkowej, niewiele zmieni się w sposobie wydawania interpretacji podatkowych. Inna będzie jedynie opłata, która z 5 zł w 2006 roku, wzrośnie od 1 lipca do co najmniej 75 zł za interpretację.... http://biznes.interia.pl/news?inf=860993 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 22.01.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Inaczej mówiąc znowu podnoszą podatki. Czego jednak można się było spodziewać po rządzie lewicowców i socjalistów? Byłoby fajnie gdyby HGW straciła stanowisko. Być może rozpisanoby nowe wybory. Kazio mialby co robić... Nie tak dawno było głośni o pani prezes ZUS, która służbowym samochodem i w godzinach pracy jeździła prowadzić wykłady w jednej z warszawskich uczelni. Sama nie widziała w tym nic gorszącego. Teraz odkrywane są kolejne przykłady zamiłowania prezes ZUS do wydawania pieniędzy. Naszych. Klimatyzacja, przestronne wnętrza, eleganckie fotele i piękne marmury. Drodzy emeryci i renciści, w takich wytwornych wnętrzach dzielą wasze głodowe pieniądze na życie. Niby nic. Najgorsze jednak jest, że to jest nasza kasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 22.01.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 a niech sobie mają marmury - przynajmniej sie to nie rozsypie w 5 lat najgorszym bandytyzmem ZUS-u jest: brak możliwości dziedziczenia tego, co się człeku po okradaniu go - w majestacie prawa, przez cale życie - należy [czytaj: szybciej zdechniesz, ZUS odetchnie] oraz całkowita niepewność co do wypłacania emerytur w wysokości procentowo deklarowanej obecnie [czytaj: tyraj frajerze, wpłacaj, ścisła dieta na starość ci się przyda ] >>> Łańcuszek się rozrywa od czasu do czasu czytuję dość oryginalne teksty Matki Kurki i "najpierw porywał mnie śmiech pusty, a potem litość i trwoga" trafne to to i zabawne, ale po refleksji smutne... ostatnio jednak pojawiły się sugestie że autorem jest niejaki Kibic, co przy jego "z lekka" szmatławym życiorysie osłabiło moje zaitneresowanie tymi tekstami ja każdy tekst ocierajacy się o publicystykę traktuję użytkowo ważne, czy mi sie podoba czy nie, czy wniósł coś nowego, albo tylko zebrał do kupy to co wiadome kto go napisał - jeszcze mnie interesuje, ale kim jest - już niewiele Michalkiewicz czy Urban ? jaka róznica ? produkt za wierszówkę, nic wiecej "Nieliczni Wielcy Polacy" Stefan Niesiołowski, Wilcza, Matka Kurka, Mtom, Butelkus Sokratus Tak się zastanawiam dlaczego teraz Opalka nie wystąpi z tekstem jakie to powiedzmy, "żałosne i małe". Niemniej, miło mi. Z małymi wyjątkami wystąpiłem w doborowym towarzystwie. ale mi nikt nie wypłacił wierszówki miło mi also ja tam Annusza pamietam. Prace mgr czyjąś zawłaszczył. Nie wiedziałam że był w PC. widać - jaka partia, takie też i kadry >>> http://ludzie.wprost.pl/sylwetka/?O=32519 i coś ze światka piłki kopanej FIFA i UEFA nie uznają ustanowionego przez ministra sportu Tomasza Lipca kuratora w Polskim Związku Piłki Nożnej - poinformowano we wspólnym komunikacie obu organizacji. FIFA i UEFA podkreśliły, że zawieszony zarząd pozostaje jedynym uznawanym organem władzy w polskim futbolu. W najbliższych dniach międzynarodowe władze piłkarskie zdecydują, jakie podejmą działania w odpowiedzi na decyzję ministra Lipca, która jest złamaniem artykułu 17. statutu tej organizacji. "FIFA i UEFA są zaskoczone decyzją ministra sportu Tomasza Lipca, który ustanowił kuratora w Polskim Związku Piłki Nożnej. Ruch ten jest nie tylko naruszeniem podstaw autonomii zagwarantowanych federacji sportowej, ale jest także podkopaniem wszystkich kroków, jakie polski rząd podjął za pośrednictwem grup roboczych, które miały znaleźć rozwiązania najkorzystniejsze dla rozwoju piłki nożnej w Polsce" - głosi komunikat obu organizacji. W komunikacie zaakcentowano, że FIFA i UEFA wielokrotnie ostrzegały polski rząd przed konsekwencjami zawieszenia zarządu PZPN na mocy artykułu 23. ustawy o sporcie kwalifikowanym. Obie organizacje w ostatnich dwóch latach wielokrotnie namawiały do zmiany wspomnianego artykułu, który jest sprzeczny ze statutem FIFA. Jednocześnie FIFA i UEFA wyraziły pełne poparcie dla piątkowej decyzji zarządu PZPN o zwołaniu nadzwyczajnego zajazdu wyborczego na 31 marca. Miałby on powołać władze na podstawie nowego statutu, który walne zgromadzenie związku przyjął 7 stycznia. Decyzja to ultimatum dla ministra - albo przywróci zawieszone władza, albo Polska zostanie wykluczona z rozgrywek międzynarodowych. Będzie to oznaczało wykluczenie zarówno reprezentacji, jak i drużyn klubowych ze wszystkich międzynarodowych rozgrywek. Kadra zawieszonego kraju nie może nawet rozgrywać spotkań towarzyskich, ponieważ ewentualnego przeciwnika spotkałyby sankcje światowej federacji. >>> http://sport.gazeta.pl/pilka/1,65046,3866831.html hehe jakby to rzec, krótka piłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 22.01.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 FIFA i UEFA podkreśliły, że zawieszony zarząd pozostaje jedynym uznawanym organem władzy w polskim futbolu. W najbliższych dniach międzynarodowe władze piłkarskie zdecydują, jakie podejmą działania w odpowiedzi na decyzję ministra Lipca, która jest złamaniem artykułu 17. statutu tej organizacji. We Włoszech w identycznej sytuacji prezes tamtego związku podał się do dymisji, ratując Włochy przed zawieszeniem Ile razy Listkiewicz obiecywał dymisję, ile terminów to już przeszłość?? Przypomnijmy kolejny raz Siatkówkę, równie skorumpowaną, wyrzocono Biesiadę, oczyszczono związek, Polska jest wicemistrzem świata... Zapytajmy kto jest winny tej sytuacji Lipiec??? CZy Listkiewicz, Żelazko i tych kilkudzisięciu już aresztowanych???? Rzecznik FIFA: zawieszenie Polski nie jest przesądzone http://sport.onet.pl/0,1248713,1470411,wiadomosc.html p.s. Ale to interesujące, może jedyne w Polsce miejsce gdzie broni się PZPN..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 22.01.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Andrzej Anusz wydaje książkę o historii Porozumienia Centrum. Publikacja, której jeszcze nie ma, już wzbudza emocje. Przemysław Gosiewski oskarżył niedawno autora o związki z WSI i rozbijanie prawicy Kiedy wśród polityków rozeszła się wieść, że powstaje taka publikacja, u autora rozdzwoniły się telefony. - Dzwonił Andrzej Urbański, rozmawiałem z Janem Parysem - wymienia autor książki Andrzej Anusz. W latach 1997 - 2001 był posłem AWS, a na początku lat 90. członkiem PC. /.../Działacze AWS pamiętają Anuszowi, że był prominentnym politykiem tzw. spółdzielni Janusza Tomaszewskiego - partii w partii. Poza tym Anusz od dawna kojarzony jest z prezydent Warszawy Hanną Gronkiewicz-Waltz. Miał pomagać w jej kampanii prezydenckiej, ale ona sama po wyborze odcięła się od niego. Jest także członkiem Partii Centrum Janusza Steinhoffa, który rozmawiał z Donaldem Tuskiem na temat bliższej współpracy obu partii. - Opisałem, jak rozchodziły się drogi Tuska i Kaczyńskiego. Mało kto pamięta, że KLD Tuska miał być częścią Porozumienia Centrum, a Lech Kaczyński poparł Hannę Gronkiewicz-Waltz w wyborach w 1995 roku - dodaje Anusz...... całość rzepa ja tam Annusza pamietam. Prace mgr czyjąś zawłaszczył. Nie wiedziałam że był w PC. Tak wycinać, manipulować to jak Drops... Ciekawe dlaczego wycięła kawałek że obecnie Anusz pomagał HGW??? NIE WIEDZIAŁEM ŻE TO CZŁOWIEK OBECNEJ PREZYDENTOWEJ ja tam Annusza pamietam. Prace mgr czyjąś zawłaszczył. Nie wiedziałam że był w PC. widać - jaka partia, takie też i kadry . to takie kadry ma HGW, obecnie????? plota głosi że wkrótce Anusz ma objąć intratną funkcję w Warszawie..., czyżby krótka ławka??? Choć skoro HGW nie przeszkadza że jednym z inicjatorów nazwania mostu w Wawie imieniem Kuronia, jest Piskorski..... więc stary układ żyje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 22.01.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 w sprawie podwójnych standardów, chyba się zgodzę z wami co do Opall, rzeczywiście Opall zgodnie z faktami napisała "żałosne i małe" gdy kilka osób używało wulgaryzmów, rzeczywiście macie racje Drops i Mtom chyba tak samo powinna i teraz o mnie napisac że znam i szanuję "Nielicznych Wielkich Polaków", cieszy zwłaszcza że kilka osób z mojej honorowej listy ucieszyło się że na nią trafiło "Nieliczni Wielcy Polacy" Stefan Niesiołowski, Wilcza, Matka Kurka, Mtom, Butelkus Sokratus Tak się zastanawiam dlaczego teraz Opalka nie wystąpi z tekstem jakie to powiedzmy, "żałosne i małe". Niemniej, miło mi. Z małymi wyjątkami wystąpiłem w doborowym towarzystwie. ale mi nikt nie wypłacił wierszówki miło mi also . :) Cieszę się że się cieszycie... Stefan to prawdziwa twarz PO Mtom wieszcz tej dyskusji MAtka Kurka natchnienie wielu Wilcza źródło cytatów Sokrates wiadomo co lubi dlatego czekam aż Opall zgodnie z życzeniami, podobnie jak wobec osób używających epitety i wobec mnie użyje poodbnych słów... by nie było "podwójnych standardów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 22.01.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Podwójne standardy królują w PO... Jako jedyna partia sprzeciwiała się by w sejmie byli skazani i gdy skazano pewną posłankę PO to co???? to nic HGW oświadczyła że mąż nie prowadzi działalności gospodarczej w Wawie!!! Jeżeli mąż HGW nie prowadził działalności gospodarczej w Warszawie to HGW podpisując takie oświadczenie!!! http://bp3.blogger.com/_LOyNymEfW24/RbTSZ6fySAI/AAAAAAAAAZc/ZX4_2m-6JdQ/s1600-h/oswiadczenie1.jpg Podpisała nieprawdę!!!!! Chyba nawet Ponury i Mtom przyznają rację???? Rozumiem że ten przepis nie stosuję się wobec HGW http://bp1.blogger.com/_LOyNymEfW24/RbTZRafySFI/AAAAAAAAAac/egHhrK8ddqU/s1600-h/art24l.jpg Jeżeli nie prowadzi działalności w Wawie, to po co skladała oświadczenie??? HGW twierdzi że mąż nie prowadzi działalności w Wawie.. Naprawdę???? http://bp1.blogger.com/_LOyNymEfW24/RbTWHafySDI/AAAAAAAAAaA/U7PEP4S9IlU/s1600-h/waltz1.jpg http://bp3.blogger.com/_LOyNymEfW24/RbTWT6fySEI/AAAAAAAAAaI/BzdNshL20OE/s1600-h/waltz2.jpg Oczywiście identycznie jak na forum, wszystkiemu winne jest PIS, a to Kaczyński, a to urzędnik zostawiony po Kaczyńskich (a kto wie może po BAlickim:)), i to jest mantra wszystkiemu winni sa Kaczyńscy.... Obowiązek składania w celu antykorupcyjnym przez małżonków radnych, wójtów ect. został przegłosowany w 2002 przez..... PO i SLD..... a sprawozdawcą ustawy był.... Waldy Dzikowski z PO Art. 26 ustawy mówi: "Art 26 Wygaśnięcie mandatu wójta następuje wskutek: 1. odmowy złożenia ślubowania, 1a. niezłożenia w terminach, określonych w odrębnych przepisach, oświadczenia o swoim stanie majątkowym, oświadczenia o działalności gospodarczej prowadzonej przez małżonka, oświadczenia o umowach cywilnoprawnych zawartych przez małżonka lub informacji o zatrudnieniu, rozpoczęciu świadczenia pracy lub wykonywania czynności zarobkowych albo zmianie stanowiska małżonka," Pozostają dwa pytania: 1. Kiedy HGW mówi prawdę a kiedy kłamie??? 2. CZy prawo jest równe i równiejsze??? Kilkuset radnych, wójtów, burmistrzów z identycznych http://piekaryslaskie.naszemiasto.wp.pl/wydarzenia/688836.html http://www.kurier.szczecin.pl/?d=regiony1&id=101802 Czy to jest ogólnokrajowy szeroko zakrojony spisek na HGW? Czy prawo obowiązuję HGW i PO tak samo jak innych, czy są ponad prawem??? p.s. Ciekawostka na stronie Biuletynu Informacji Publicznej m.st. Warszawy prawie miesiąc po złożeniu nadal nie pojawiły się żadne oświadczenia HGW. Pomimo tego, że są opublikowane oświadczenie jej zastępców zatrudnionych później. Pełna przejrzystość? http://bp2.blogger.com/_LOyNymEfW24/RbUqRafySII/AAAAAAAAAa8/wfzXvkDjZUU/s1600-h/oswiadczenie2.jpg p.s.2 Myślę że Ci dla których megaaferą była wanna Wasermana i teraz podniosą krzyk??? p.s.3 Refleksja http://wiadomosci.onet.pl/blogi/politykaipolitycy.blog.onet.pl,167650698,3,blog.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 23.01.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Paradoksalnie to, co wyrabia Bufetowa zostało obrócone przeciw PiS-owi. Mimo, że złamała prawo, to stwierdzenie wygaśnięcia mandatu należy do wojewody. "Autorytety" i przychylne jej media zrobią zatem wszystko, żeby HGW przedstawić w roli ofiary Kaczorów. Sama się zresztą bezwstydnie w takiej roli przedstawia. Pożyteczni idioci powtarzać będą za to za nimi, że to nieistotne przewinienie i nie warto dla czegoś takiego rozpisywać drogich przecież wyborów. Oczywiście, że nie warto, dlatego koszty ewentualnych wyborów powinny obciążyć konto tej, przez której niedopatrzenie będą być może miały one miejsce. Wcale nie jestem zwolennikiem przyspieszonych wyborów w Wawie, ale prawo jest prawem i wszyscy samorządowcy powinni być równo traktowani. A wielu straciło przecież dokładnie za to samo niedopatrzenie mandat. No ale Bufetowa jest równiejsza. http://dokwadratu.blogspot.com/2007/01/bufetowa-jest-rwniejsza.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 23.01.2007 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Andrzej Anusz wydaje książkę o historii Porozumienia Centrum. Publikacja, której jeszcze nie ma, już wzbudza emocje. Przemysław Gosiewski oskarżył niedawno autora o związki z WSI i rozbijanie prawicy Kiedy wśród polityków rozeszła się wieść, że powstaje taka publikacja, u autora rozdzwoniły się telefony. - Dzwonił Andrzej Urbański, rozmawiałem z Janem Parysem - wymienia autor książki Andrzej Anusz. W latach 1997 - 2001 był posłem AWS, a na początku lat 90. członkiem PC. /.../Działacze AWS pamiętają Anuszowi, że był prominentnym politykiem tzw. spółdzielni Janusza Tomaszewskiego - partii w partii. Poza tym Anusz od dawna kojarzony jest z prezydent Warszawy Hanną Gronkiewicz-Waltz. Miał pomagać w jej kampanii prezydenckiej, ale ona sama po wyborze odcięła się od niego. Jest także członkiem Partii Centrum Janusza Steinhoffa, który rozmawiał z Donaldem Tuskiem na temat bliższej współpracy obu partii.[ - Opisałem, jak rozchodziły się drogi Tuska i Kaczyńskiego. Mało kto pamięta, że KLD Tuska miał być częścią Porozumienia Centrum, a Lech Kaczyński poparł Hannę Gronkiewicz-Waltz w wyborach w 1995 roku - dodaje Anusz...... całość rzepa ja tam Annusza pamietam. Prace mgr czyjąś zawłaszczył. Nie wiedziałam że był w PC. Tak wycinać, manipulować to jak Drops... Ciekawe dlaczego wycięła kawałek że obecnie Anusz pomagał HGW??? ..... - jest zaznaczenie skrótu? jest link do całosci? a jest fragment o HGW? JEST. Jak widać powyżej lewakk to kłamca. I prowokator. Tę sama metodę jak powyżej zastosował wobec mnie juz w poprzednich swoich wcieleniach. Najwyraźniej drazni go ze jest ignorowany. I bedzie nadal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 23.01.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Kłamca, prowokator i donosiciel. Szkoda klawiatury i prądu... Ciekawe czy teraz Opalka wystąpi z dwoma adekwatnymi słowami? ckwadrat, czy możesz mi wyjaśnić jak to było z tymi dolarami? Rzuciłeś jakieś hasło i... cisza. Chciałbym przynajmniej poznać mechanizm. Zastanawiam się czy obecna ekipa jest w stanie zderegulować gospodarkę? Przecież to nie kto inny jak rząd Olszewskiego wprowadził system zezwoleń i koncesji. Była to najbardziej korupcjogenna decyzja w historii III RP. Odpowiedzialnym za wdrażanie był m.in. niejaki Glapiński, bliski przyjaciel braci oraz wiceprzewodniczący PC. Oczywiście po 1993 skorzystali z tego postkomuniści i dalej już się to samo potoczyło. Efektem jest stan dzisiejszy. Niemniej mam wątpliwości czy ci sami ludzie, którzy to wprowadzili będą teraz w stanie to likwidować. HGW - oto moja reakcja. Złamała prawo (o ile złamała) powinna z hukiem wylecieć. Kroją się nowe wybory i znów będzie wesoło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 23.01.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Andrzej Anusz wydaje książkę o historii Porozumienia Centrum. Publikacja, której jeszcze nie ma, już wzbudza emocje. Przemysław Gosiewski oskarżył niedawno autora o związki z WSI i rozbijanie prawicy Kiedy wśród polityków rozeszła się wieść, że powstaje taka publikacja, u autora rozdzwoniły się telefony. - Dzwonił Andrzej Urbański, rozmawiałem z Janem Parysem - wymienia autor książki Andrzej Anusz. W latach 1997 - 2001 był posłem AWS, a na początku lat 90. członkiem PC. /.../Działacze AWS pamiętają Anuszowi, że był prominentnym politykiem tzw. spółdzielni Janusza Tomaszewskiego - partii w partii. Poza tym Anusz od dawna kojarzony jest z prezydent Warszawy Hanną Gronkiewicz-Waltz. Miał pomagać w jej kampanii prezydenckiej, ale ona sama po wyborze odcięła się od niego. Jest także członkiem Partii Centrum Janusza Steinhoffa, który rozmawiał z Donaldem Tuskiem na temat bliższej współpracy obu partii.[ - Opisałem, jak rozchodziły się drogi Tuska i Kaczyńskiego. Mało kto pamięta, że KLD Tuska miał być częścią Porozumienia Centrum, a Lech Kaczyński poparł Hannę Gronkiewicz-Waltz w wyborach w 1995 roku - dodaje Anusz...... całość rzepa ja tam Annusza pamietam. Prace mgr czyjąś zawłaszczył. Nie wiedziałam że był w PC. Tak wycinać, manipulować to jak Drops... Ciekawe dlaczego wycięła kawałek że obecnie Anusz pomagał HGW??? ..... - jest zaznaczenie skrótu? jest link do całosci? a jest fragment o HGW? JEST. Jak widać powyżej lewakk to kłamca. I prowokator. Tę sama metodę jak powyżej zastosował wobec mnie juz w poprzednich swoich wcieleniach. Najwyraźniej drazni go ze jest ignorowany. I bedzie nadal. Dropsiak stwierdziłem że wycięłaś najciekawszy kawałek tekstu o współracy ostatnio Anusza z HGW, czy to nieprawda??? Przecież zakropokowałaś??? Więc moje stwierdzenie o wycięciu to nieprawda??? Gdzie skłamałem???? Swoją drogą Drops i Mtom każdy już się na was poznał (ciekawe że już kilka osób identycznie napisało o mtomie:)), poza epitetami, wulgaryzmami nie potraficie merytorycznie, ale wyszło kolejny raz szydło z worka, nerwy popuściły, ...., pokazaliście znów prawdziwą twarz!!!! p.s. Dropsiak jak możesz twierdzić o ignorowaniu mnie skoro własnie do mnie piszecie, i nieraz jeszcze napiszecie p.s.2 Ciekawe jak zwykle uczciwy Poinury zareaguje na teksty mtoma i Dropsa, stwierdziłem że Drops wyciął tekst o Anuszu i HGW i zostałem nazwany kłamcą... Poinury raz uczciwie napisz kto tu kłamie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 23.01.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Ckwadrat masz dużo racji.... ja tylko zaironizuję, że gdy PO chce wyborów parlamentarnych to wtedy wszystkie media, forumowicze (Ci którzy nie potrafią rozmawiać z innymi bez epitetów jako wyraz swojej kultury) nie powiedzą ani słowa o kosztach, a przecież koszty wyborów w całym kraju są wielokrotnie większe niż w 270 miejscach w kraju...... jeśli PIS zgodnie z prawem uchwalonym przez PO i SLD, stawia wszystkich równo czy są z PIS, czy PO, czy z Pcimia Dolnego czy z Warszawy i organizuję wybory ponieważ osoby zobowiązane nie dotrzymały litery prawa i zgodnie z obowiązującym prawem tracą swoje stanowiska.... to nagle te same media i Ci sami forumowicze krzyczą o kosztach, choć wielokrotnie mniejsze niż wybory proponowane przez PO.... widzi tu ktoś logikę u smutnych ludzi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 23.01.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Ciekawe że Ci którzy potrafili całe strony poświęcić wannom Wasermana i innym tego typu aferom, siedzą cicho, tylko szczekają na lewakka:):) Kłamstwo jakoby mąż nie prowadził w stolicy HGW zarzuca już nawet wyborcza: Przepisy są w tej materii jasne. Spóźnienie oświadczenia oznacza wygaśnięcie mandatu i przedterminowe wybory - mówi Jarosław Zieliński, wiceszef MSWiA. Początkowo pani prezydent mówiła, że przepisy określające terminy złożenia oświadczeń majątkowych są zawiłe. Wczoraj zmieniła linię obrony. - W ogóle nie musiałam składać oświadczenia męża, bo on nie wykonuje działalności gospodarczej na terenie Warszawy - oświadczyła. Ustaliliśmy, że Andrzej Waltz ma firmę zarejestrowaną w stolicy i tu płaci podatki. Współpracował ze znaną na stołecznym rynku spółką TransEko projektującą miejskie inwestycje komunikacyjne. - Ale od roku tego nie robi. Prowadzenie działalności to nie to samo co jej wykonywanie. Cały weekend siedziałam z głową w kodeksie i doszłam do takiego wniosku. - To tłumaczenie wydaje mi się pokrętne. Początkowo pani prezydent kwestionuje terminy, ale mówi, że złożyła pismo świadczące o tym, że jej mąż prowadzi działalność gospodarczą. Teraz wbrew oficjalnemu pismu oświadcza, że tej działalności mąż nie prowadzi. Oświadczenia małżonków nie rozstrzygają, czy prowadzi się jakieś interesy w mieście, czy nie. Ten fakt po prostu trzeba zgłosić, bo władza musi być przejrzysta - mówi minister Zielinski. I dodaje: - Hanna Gronkiewicz-Waltz oskarża nas o stosowanie jakichś sztuczek. Przecież przepisy przewidujące utratę mandatu za brak oświadczeń Sejm przyjął w 2005 r. z inicjatywy PO i SLD, gdy PiS był jeszcze w opozycji. http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3868517.html http://bp0.blogger.com/_LOyNymEfW24/RbW3b6fySLI/AAAAAAAAAbc/Rb4VjdrzhO0/s1600-h/transeko.jpg Gronkiewicz-Waltz i państwo prawa Polityczne elity, na co dzień wykrzykujące frazesy o państwie prawa, pokazały w ostatnich dniach, jak mało mają dla tego prawa szacunku. To główny wniosek z afery wokół oświadczenia majątkowego, którego nie złożyła w terminie Hanna Gronkiewicz-Waltz. Niezależnie od tego, czy okaże się w końcu, że pani Waltz pozostanie prezydentem Warszawy, czy też będzie musiała raz jeszcze wygrać wybory w stolicy. 18 lat temu w wyborach 1989 roku przepadła lista krajowa z czołowymi postaciami PRL-owskiego establishmentu. Aby nie osłabić PZPR, za zgodą czołówki "Solidarności" zmieniono wtedy ordynację między pierwszą a drugą turą wyborów - ignorując zasady stanowienia prawa. Zwolennicy tego rozwiązania używali argumentu, który brzmiał poważnie: mówili, że zburzenie równowagi między rządzącymi a opozycją może doprowadzić nawet do radzieckiej interwencji.Historia podobno powtarza się jako farsa. Marek Borowski wzywa dziś, aby w błyskawicznym tempie przyjąć "ustawę abolicyjną, która uchroniłaby od utraty mandatu spóźnialskich samorządowców". Ale argumenty, aby zignorować przepisy, choć wygłaszane z równym namaszczeniem jak przed osiemnastu laty, brzmią dziś jak wykręty, za pomocą których możni tego świata usiłują uratować jednego ze "swoich". Dlaczego przepisu o utracie mandatu nie należy stosować? Bo to tylko "kruczek prawny" (Donald Tusk). Bo konsekwencje są "absolutnie nieadekwatne do rodzaju uchybienia" (Andrzej Zoll). Bo "utrata mandatu powinna następować po dłuższym czasie" (Waldemar Pawlak). Większość tych wypowiedzi to pewnie kwestie godne rozważenia przy pracy nad przyszłą zmianą ordynacji, ale żadna nie ma takiej siły, aby burzyć zasady państwa prawa. Zasady, zgodnie z którymi bez względu na to, czy przepisy uznamy za zbyt surowe, czy za niesprawiedliwe - podlegamy im wszyscy i wszyscy musimy ich przestrzegać. A jeśli tak nie jest, to niech politycy powiedzą to prosto w oczy zwykłym ludziom płacącym kary za nieprawidłowe parkowanie i spóźnione wysłanie zeznania PIT. Dominik Zdort http://rzeczpospolita.pl/dodatki/druga_strona_070123/druga_strona_a_5.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 23.01.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 ...., pokazaliście znów prawdziwą twarz!!!! ...ooo... to to.. PRAWDZIWA TWARZ... ..jeden Forumowicz, jeden nick.. proste, nie ? Poinury raz uczciwie napisz kto tu kłamie??? czytać nie umiesz ? przeca tam 'stoi napisane', że Anusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 23.01.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Poinury raz uczciwie napisz kto tu kłamie??? czytać nie umiesz ? przeca tam 'stoi napisane', że Anusz stwierdziłem że część tekstu o współpracy HGW i Anusza jest wycięta... widzę w tym miejscu zakropkowanie w tym miejscu CZy to prawda czy fałsz?? Jest wycięte czy jak to zwie Drops zakropkowane czy nie??? Zostałem nazwany kłamcą i itd czy to zgodne z prawdą, regulaminem, co odpowiesz PONURY??? Pokaż że jesteś obiektywnym uczciwym moderatorem i człowiekiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 24.01.2007 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Andrzej Anusz wydaje książkę o historii Porozumienia Centrum. Publikacja, której jeszcze nie ma, już wzbudza emocje. Przemysław Gosiewski oskarżył niedawno autora o związki z WSI i rozbijanie prawicy Kiedy wśród polityków rozeszła się wieść, że powstaje taka publikacja, u autora rozdzwoniły się telefony. - Dzwonił Andrzej Urbański, rozmawiałem z Janem Parysem - wymienia autor książki Andrzej Anusz. W latach 1997 - 2001 był posłem AWS, a na początku lat 90. członkiem PC. /.../Działacze AWS pamiętają Anuszowi, że był prominentnym politykiem tzw. spółdzielni Janusza Tomaszewskiego - partii w partii. Poza tym Anusz od dawna kojarzony jest z prezydent Warszawy Hanną Gronkiewicz-Waltz. Miał pomagać w jej kampanii prezydenckiej, ale ona sama po wyborze odcięła się od niego. Jest także członkiem Partii Centrum Janusza Steinhoffa, który rozmawiał z Donaldem Tuskiem na temat bliższej współpracy obu partii.[ - Opisałem, jak rozchodziły się drogi Tuska i Kaczyńskiego. Mało kto pamięta, że KLD Tuska miał być częścią Porozumienia Centrum, a Lech Kaczyński poparł Hannę Gronkiewicz-Waltz w wyborach w 1995 roku - dodaje Anusz...... całość rzepa ja tam Annusza pamietam. Prace mgr czyjąś zawłaszczył. Nie wiedziałam że był w PC. Tak wycinać, manipulować to jak Drops... Ciekawe dlaczego wycięła kawałek że obecnie Anusz pomagał HGW??? ..... - jest zaznaczenie skrótu? jest link do całosci? a jest fragment o HGW? JEST. Jak widać powyżej lewakk to kłamca. I prowokator. Tę sama metodę jak powyżej zastosował wobec mnie juz w poprzednich swoich wcieleniach. Najwyraźniej drazni go ze jest ignorowany. I bedzie nadal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 24.01.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 zderzenie z rzeczywistoscia normalną dla wiekszosci Polaków bywa bolesne dla tzw.byłych reprezentantów,: "Express Ilustrowany": Andrzej Pęczak, były łódzki poseł i baron SLD, wystąpił do marszałka Sejmu o zapomogę. Pęczak twierdzi, że nie może wyżyć z 1,9 tys. złotych renty, którą otrzymuje. "Wypisany własnoręcznie wniosek wysłałem we wtorek listem poleconym. Nie wymieniam w nim kwoty, którą chciałbym dostać. Liczę jednak, że marszałek Marek Jurek uwzględni trudną sytuację, w jakiej się znalazłem po wyjściu z więzienia" - mówi gazecie były prominent lewicy.... fajny cd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts