Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wybory i po wyborach, czas rzadzic ale jak?

jareko

Recommended Posts

W Onecie jest coś takiego http://wiadomosci.onet.pl/1204635,11,item.html :evil: :evil: :evil:

Cholera - znowu mi podnieśli ciśnienie z rana. Takim geniuszom płaci się 10K co miesiąc z moich pieniędzy :evil: :evil: :evil:

Najlepiej niech siedzą w domu i dostają 10% średniej krajowej :lol: . Najlepiej, żeby sie nie opiekowali żadnym dzieckiem - szkody w rozwoju osobowym mogą być nieodwracalne. Może jakaś terapia zajęciowa, wyplatanie z wikliny itp. Jestem w stanie nawet zapłacić ze dwóm te 10% z własnej kieszeni, byle przestali marnować swój cenny czas na sparwy publiczne :evil:

• Odpowiedzi 5,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

jak to babo;0 nie chcesz siedzieć w domu?

przeciez to marzenie KAŻDEJ 100% kobiety.

a brak żłobków Ci to umożliwi ;)

Choroba, to muszę sobie ten % podnieść ;) bo jeszcze nie czuję tej wielkiej radości

baba o tym wlsnie od rana rozmawiamy , zobacz ponizsze posty

Fajnie napisane - cytuje:" Ustawa ma wzmocnić tradycyjny model rodziny" :lol: tradycyjny to 5-cio latek w domu z mamusia?????? chyba ich pogielo!

Wiecie co ale o co chodzi, o likwidacje wszystkich publicznych przedszkoli i zlobkow? czy do wyboru - albo przedszkole, ale dom + 2 godz angielskiego w spec. przedszkolu????

Ja rozumiem do 3 lat dziecko w domu bez przedszkola to tak ale pozniej?Ciekawe o co tak naprawde chodzi hmmm chyba zeby dzieci - przyszli ludzie rzadzacy byli mniej zaradni i zeby nie wykopali starych wyjadaczy ze stanowisk, sobie tak zapewniaja stoleczki do poznej starosci :lol:

Tradycyjny model rodziny to 3 pokolenia, czasem 4. I my je rzucimy ustawą na 60 m2 w bloku co by się zaciśniali i tradycjonizowali.

I wtedy zwolni się kupa mieszkań jak ci co to teraz jako single mieszkają będą się utradycyjniali.

3 miliony się zwolni?

Sorry, że się będę wyrażać ale tych LPRowców pogięło :roll: :roll: :roll: :roll: :evil:

Chciałabym znać stan cywilny oraz wiedziec, co robia małzonki tych "głosicieli" tradycyjnego modelu.

Przypominam, ze wsławili się oni równiez propozycja nowelizacji ustawy , tak by nawet kobieta zgwałcona musiała rodzić. Gdy patrzyłam wtedy w tivi na twarzyczki panów moralistów/nader młodzieńcze/to zastanawiałam sie czy oni w ogóle wiedzą o czym mówią......

A to zachowałam z czasów kampanii, teraz chcą wprowadzać w czyn:

http://serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,2787874.html

M. Giertych: Brać przykład z władz Rosji

jame, Białystok 26-06-2005, ostatnia aktualizacja 26-06-2005 20:34

- Trzeba brać przykład z władz Rosji. Tak jak tam, tak i u nas należy zabrać się za robienie porządków z elitą finansową państwa - mówił w sobotę w Białymstoku Maciej Giertych, kandydat LPR na prezydenta.

Przekonywał też, że z bezrobociem będzie walczył, zachęcając kobiety, by zostawały w domach (wtedy będzie więcej pracy dla mężczyzn). A korupcję zwalczy, odbierając nieuczciwym urzędnikom majątki. - Nie podpiszę żadnej ustawy, która w mojej ocenie będzie niemoralna. A jeżeli parlament odrzuci moje weto, to ustąpię z pełnionej funkcji - deklarował też Giertych. Jego wywody słuchacze, głównie starsi, kwitowali oklaskami. Pytań z sali nie było_

Sorry, że się będę wyrażać ale tych LPRowców pogięło :roll: :roll: :roll: :roll: :evil:

Chciałabym znać stan cywilny oraz wiedziec, co robia małzonki tych "głosicieli" tradycyjnego modelu.

Przypominam, ze wsławili się oni równiez propozycja nowelizacji ustawy , tak by nawet kobieta zgwałcona musiała rodzić. Gdy patrzyłam wtedy w tivi na twarzyczki panów moralistów/nader młodzieńcze/to zastanawiałam sie czy oni w ogóle wiedzą o czym mówią......

A to zachowałam z czasów kampanii, teraz chcą wprowadzać w czyn:

http://serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,2787874.html

M. Giertych: Brać przykład z władz Rosji

jame, Białystok 26-06-2005, ostatnia aktualizacja 26-06-2005 20:34

- Trzeba brać przykład z władz Rosji. Tak jak tam, tak i u nas należy zabrać się za robienie porządków z elitą finansową państwa - mówił w sobotę w Białymstoku Maciej Giertych, kandydat LPR na prezydenta.

Przekonywał też, że z bezrobociem będzie walczył, zachęcając kobiety, by zostawały w domach (wtedy będzie więcej pracy dla mężczyzn). A korupcję zwalczy, odbierając nieuczciwym urzędnikom majątki. - Nie podpiszę żadnej ustawy, która w mojej ocenie będzie niemoralna. A jeżeli parlament odrzuci moje weto, to ustąpię z pełnionej funkcji - deklarował też Giertych. Jego wywody słuchacze, głównie starsi, kwitowali oklaskami. Pytań z sali nie było_

Najgorzej, że tacy oszołomi znajdują wdzięcznych słuchaczy :evil: zamiast pomocy psychiatrycznej.

Ja rozumiem do 3 lat dziecko w domu bez przedszkola to tak ale pozniej?

ja nie rozumiem.

Bo mi się wydaje, że o tym powinna decydowac Matka a nie brak żłobków czy przedszkoli.

a ja nie mowie ze brak przedszkoli czy zlobkow ma decydowac, tylko ze ja osobiscie rozumiem decyzje pozostawienia dziecka do lat 3 w domu ( decyzje rodzicow oczywiscie mam na mysli , tata tez ma glos nie tylko mama) , ale pozniej uwazam ze powinno isc do przedszkola. To moje zdanie tylko.

a ja nie mowie ze brak przedszkoli czy zlobkow ma decydowac, tylko ze ja osobiscie rozumiem decyzje pozostawienia dziecka do lat 3 w domu ( decyzje rodzicow oczywiscie mam na mysli , tata tez ma glos nie tylko mama) , ale pozniej uwazam ze powinno isc do przedszkola. To moje zdanie tylko.

No pewnie! Mi chodzi o to, że ONI decydują....

No bo jak nie będzie żłobka to tylko teściowa pozostaje ...

No pewnie! Mi chodzi o to, że ONI decydują....

No bo jak nie będzie żłobka to tylko teściowa pozostaje ...

:lol:

o ja nie mialam nawet takiego "komfortu" zeby tesciowa, zawsze sami na siebie z pilnowaniem syna zdani bylismy.... ale nic to , poradzilismy sobie i to calkiem niezle jak na moj gust :p

Czytam Wasze wypowiedzi, śledzę "Co tam Panie w Polityce?" i zastanawiam się skąd wezmą na to wszystko kase, a tu taki mail od księgowego, że z dniem 1 stycznia 06 usługi naukowo-badawcze będą podlegać wyższemu opadatkowaniu tj. stawką 22%. I tak cichaczem temu urwą i tamtemu i się uzbiera. :o :o