Nika.j 02.09.2008 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Cieszymy się, że pomogliśmy natchnąć nowym pomysłem..... Pozdrawiam M i D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitu-pitu 11.10.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 ja też już tak chcę.. jak zobaczyłam te widoki to mnie z nóg zwaliło..pięknie..cudownie..zazdraszczam.. a tak w ogóle to pięknie macie urządzony domek..drzwi super..i mimo, ze pozamykane to czuć przestrzeń i światło w korytarzu.. rewelacja.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nika.j 11.10.2008 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Cieszę się, że nie tylko nam się podoba. Widoki faktycznie są piękne i oby takie były jak najdłużej, chociaż zdajemy sobie sprawę, że to kwestia kilku lat i będzie więcej domów a co za tym idzie ograniczona widoczność. Pozdrawiam życzę również takich widoków jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 14.10.2008 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Bardzo ładne drzwi, pięknie widać usłojenia drzewa... Czy to fornir czy drewno, bo ja nie odróżniam już teraz I jeszcze chętnie dowiem się jaka to firma i czy polecacie Lista rzeczy do zrobienia coraz krótsza a domek coraz bardziej dopieszczony, az miło popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 15.10.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Nieustająco podziwiam. Czyżby koniec dziennika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nika.j 15.10.2008 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Bardzo ładne drzwi, pięknie widać usłojenia drzewa... Czy to fornir czy drewno, bo ja nie odróżniam już teraz I jeszcze chętnie dowiem się jaka to firma i czy polecacie Lista rzeczy do zrobienia coraz krótsza a domek coraz bardziej dopieszczony, az miło popatrzeć Dzięki, Drzwi są z firmy Puertas (z hiszp.: drzwi) z Nowego Dworu Maz., skrzydła są pokryte fornirem mahoniowym (w naszym przypadku) konstrukcja ramiak drewniany - plaster miodu. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Jak na komplet 6ciu drzwi (3 pełne wc i 3 przeszklone) wraz z ościeżnicami regulowanymi 15-stkami i listwami wykończeniowymi cena 6900 nie wydaje się wygórowana (VAT 22% - nasz montaż) - średnia cena za 1 kpl. 1150 brutto. Porównywałem z innymi drzwiami fornirowanymi i reszta się nieumywała, głównie z powodu kiepskiego wykończenia przeszkleń listwami. W tych drzwiach jest system bezlistwowy. więcej na http://www.puertas.pl lub na allegro. Pozdrawiamy Darek i (Mo)nika.j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nika.j 15.10.2008 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Nieustająco podziwiam. Czyżby koniec dziennika? Nieee.. to na pewno jeszcze nie koniec dziennika. Jeszcze jednak sporo rzeczy zostało do zrobienia w domu: kominek, nowa kuchnia, tarasy, cała góra do wykończenia. No i OGRÓD! Ale to już na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 15.10.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Jeśli ogród odłożony do wiosny tylko z powodu finansu - zgadzam się. Jeszcze nie jest za późno na posadzenie chociażby drzew owocowych z gołym korzeniem.Przezimują i na wiosnę będa już zadomowione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nika.j 17.10.2008 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Jeśli ogród odłożony do wiosny tylko z powodu finansu - zgadzam się. Jeszcze nie jest za późno na posadzenie chociażby drzew owocowych z gołym korzeniem. Przezimują i na wiosnę będa już zadomowione. Głównie z powodów finansowych.... ogród czeka do wiosny. Ale wiosna tuż tuż po jesieni i zimie szybko przyjdzie Pozdrawiam Monika i Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nika.j 17.10.2008 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Witam, Trafiłam na wasz dziennik z komentarzy MS - dzięki Marto Taki piękny dom i już zasiedlony!!! Gratuluję zamieszkania i ciekawych pomysłów!!! Z przyjemnością zajrzę jeszcze nie raz Przy okazji chciałabym zapytać o te świetne potrójne reflektorki z salonu. Co to za firma i gdzie je można kupić? Z góry dziękuję za pomoc ostatnio widziałem takie reflektory w Castoramie potrójne ale również x4, x2 i x1. Potrójne kosztowały ok. 170pln i rozmiarami i wyglądem bardzo podobne, różniące się w szczegółach. Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 18.10.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 Obejrzałam sobie zdjęcia domu. Naprawdę bardzo ładnie wygląda. Tak domowo, rodzinnie. Mam pytanie gdzie można kupic taki fajny wypoczynek jak wasz który stoi w salonie. Jak się nazywa?Drzwi wewnętrzne to jakiej są firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 18.10.2008 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 Bardzo ładne drzwi, pięknie widać usłojenia drzewa... Czy to fornir czy drewno, bo ja nie odróżniam już teraz I jeszcze chętnie dowiem się jaka to firma i czy polecacie Lista rzeczy do zrobienia coraz krótsza a domek coraz bardziej dopieszczony, az miło popatrzeć Dzięki, Drzwi są z firmy Puertas (z hiszp.: drzwi) z Nowego Dworu Maz., skrzydła są pokryte fornirem mahoniowym (w naszym przypadku) konstrukcja ramiak drewniany - plaster miodu. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Jak na komplet 6ciu drzwi (3 pełne wc i 3 przeszklone) wraz z ościeżnicami regulowanymi 15-stkami i listwami wykończeniowymi cena 6900 nie wydaje się wygórowana (VAT 22% - nasz montaż) - średnia cena za 1 kpl. 1150 brutto. Porównywałem z innymi drzwiami fornirowanymi i reszta się nieumywała, głównie z powodu kiepskiego wykończenia przeszkleń listwami. W tych drzwiach jest system bezlistwowy. więcej na http://www.puertas.pl lub na allegro. Pozdrawiamy Darek i (Mo)nika.j Dzięki za info o drzwiach, mam do NDM "po sąsiedzku" to muszę wybrać się na oglądanie Cieszy mnie, że dziennik będzie się rozwijał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 18.10.2008 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 wysłało się dwa razy, sorry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nika.j 18.10.2008 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 wysłało się dwa razy, sorry. Jeśli mieszkasz po wschodniej stronie NDM to chyba obie mamy po sąsiedzku. Pozdrawiam nika.j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nika.j 18.10.2008 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 Obejrzałam sobie zdjęcia domu. Naprawdę bardzo ładnie wygląda. Tak domowo, rodzinnie. Mam pytanie gdzie można kupic taki fajny wypoczynek jak wasz który stoi w salonie. Jak się nazywa? Drzwi wewnętrzne to jakiej są firmy? Nasz wypoczynek ma już ok. 6-ciu lat i przeżył ze 3 przeprowadzki do szczęśliwego finału kupiony w salonie fabrycznym w w-wie firmy Mebelplast. Nasz model to Vega, ale już jej nie produkują. Ale aktualna oferta też jest bardzo ciekawa i jak już wykończymy "górę" to Vega trafi na zasłużoną emeryturę do salonu na górę (planujemy jedno wielkie pomieszczenie "rozrywkowe") a na "dół" zakupimy pewnie coś nowszego z oferty mebelplastu; np. Caracas, Cobra, Eton lub Lobby (czyli styl raczej nowoczesny) Więcej na: http://www.mebelplast.pl lub http://www.livingroom.eu Co do drzwi to jest to firma Puertas z Nowego Dworu Maz. model Barcelona/mahoń, więcej na stronie lub parę postów wyżej w naszych komentarzach.. Z gorącymi pozdrowieniami nika.j&darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata z małopolski 18.10.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 Witam!Przeczytałam Twój dziennik, obejrzałam zdjęcia, ech serce się kraje.Cos przepieknego, wspaniałego itp itdNajfajniejsze jest to, że jesteście juz na swoim.Zazdroszę i podziwiam. zapraszam do czytania mojego dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 19.10.2008 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Witaj Dotarłam i do Ciebie w poszukiwaniu inspiracji Podpowiedz mi, proszę, co masz na podłodze w salonie? Bardzo spodobał mi sie jasny kolor podłogi. Całość świetnie współgra ze sobą. Gratuluję konsekwencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nika.j 19.10.2008 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Witaj Dotarłam i do Ciebie w poszukiwaniu inspiracji Podpowiedz mi, proszę, co masz na podłodze w salonie? Bardzo spodobał mi sie jasny kolor podłogi. Całość świetnie współgra ze sobą. Gratuluję konsekwencji Witaj , cieszę się, że odwiedziłaś nas. Już odpowiadam Ci na pytanie (na dzienniku też jest opis płytek, ale długo trzeba szukać) : : płytki w salonie to Paradyż - Percy - półpolerowane. Aaaa i dzięki tobie mam przepis na szarlotki - właśnie sobie wydrukowałam - dzięki Pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nika.j 19.10.2008 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Wiolasz, tak jak mówiłam, wklejam zdjęcia 8 letniej kuchni, która była w naszym poprzednim mieszkanku..... Tamta kuchnia miała 9 m2 a teraz ma 12m2 - musieliśmy jakoś ją rozplanować. Poza tym lodówka będzie do wymiany, chcemy duuuuużą a ta też jest już starucha. Tak więc kuchnia 8 letnia do wymiany za jakieś 4 lata. Poza tym ja na ścianie w kuchni chciałam szkło, tzn szkło połączone z glazurą. Jeszcze tego nie mamy. http://lh6.ggpht.com/kamoda.j/SPsEkz-rjsI/AAAAAAAAJlA/gGZIdtI7ByA/s800/IMG_1205.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nika.j 19.10.2008 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Oczywiście nie ma jeszcze cokołów, wyspy - zamiast wyspy stoi taboret barowy, zasłaniający wyjście z prądem. Oczywiście widać miejsce na zmywarkę, stoi teraz kosz na śmiecie. No i tyle na razie o kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts