Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - dziennik Nika.j

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 196
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cieszę się, że nie tylko nam się podoba. Widoki faktycznie są piękne i oby takie były jak najdłużej, chociaż zdajemy sobie sprawę, że to kwestia kilku lat i będzie więcej domów a co za tym idzie ograniczona widoczność. Pozdrawiam życzę również takich widoków jak najszybciej :D

Bardzo ładne drzwi, pięknie widać usłojenia drzewa... Czy to fornir czy drewno, bo ja nie odróżniam już teraz :D I jeszcze chętnie dowiem się jaka to firma i czy polecacie :wink:

Lista rzeczy do zrobienia coraz krótsza a domek coraz bardziej dopieszczony, az miło popatrzeć :D

Dzięki,

Drzwi są z firmy Puertas (z hiszp.: drzwi) z Nowego Dworu Maz., skrzydła są pokryte fornirem mahoniowym (w naszym przypadku) konstrukcja ramiak drewniany - plaster miodu. Jesteśmy bardzo zadowoleni.

Jak na komplet 6ciu drzwi (3 pełne wc i 3 przeszklone) wraz z ościeżnicami regulowanymi 15-stkami i listwami wykończeniowymi cena 6900 nie wydaje się wygórowana (VAT 22% - nasz montaż) - średnia cena za 1 kpl. 1150 brutto. Porównywałem z innymi drzwiami fornirowanymi i reszta się nieumywała, głównie z powodu kiepskiego wykończenia przeszkleń listwami. W tych drzwiach jest system bezlistwowy.

więcej na http://www.puertas.pl lub na allegro.

Pozdrawiamy

Darek i (Mo)nika.j

Jeśli ogród odłożony do wiosny tylko z powodu finansu - zgadzam się. Jeszcze nie jest za późno na posadzenie chociażby drzew owocowych z gołym korzeniem.

Przezimują i na wiosnę będa już zadomowione.

Głównie z powodów finansowych.... :( ogród czeka do wiosny.

Ale wiosna tuż tuż po jesieni i zimie :D :roll: szybko przyjdzie :lol:

Pozdrawiam Monika i Darek

Witam,

Trafiłam na wasz dziennik z komentarzy MS - dzięki Marto :wink: Taki piękny dom i już zasiedlony!!! Gratuluję zamieszkania i ciekawych pomysłów!!! Z przyjemnością zajrzę jeszcze nie raz :D

Przy okazji chciałabym zapytać o te świetne potrójne reflektorki z salonu. Co to za firma i gdzie je można kupić? Z góry dziękuję za pomoc :D

ostatnio widziałem takie reflektory w Castoramie potrójne ale również x4, x2 i x1. Potrójne kosztowały ok. 170pln i rozmiarami i wyglądem bardzo podobne, różniące się w szczegółach.

Darek

Bardzo ładne drzwi, pięknie widać usłojenia drzewa... Czy to fornir czy drewno, bo ja nie odróżniam już teraz :D I jeszcze chętnie dowiem się jaka to firma i czy polecacie :wink:

Lista rzeczy do zrobienia coraz krótsza a domek coraz bardziej dopieszczony, az miło popatrzeć :D

Dzięki,

Drzwi są z firmy Puertas (z hiszp.: drzwi) z Nowego Dworu Maz., skrzydła są pokryte fornirem mahoniowym (w naszym przypadku) konstrukcja ramiak drewniany - plaster miodu. Jesteśmy bardzo zadowoleni.

Jak na komplet 6ciu drzwi (3 pełne wc i 3 przeszklone) wraz z ościeżnicami regulowanymi 15-stkami i listwami wykończeniowymi cena 6900 nie wydaje się wygórowana (VAT 22% - nasz montaż) - średnia cena za 1 kpl. 1150 brutto. Porównywałem z innymi drzwiami fornirowanymi i reszta się nieumywała, głównie z powodu kiepskiego wykończenia przeszkleń listwami. W tych drzwiach jest system bezlistwowy.

więcej na http://www.puertas.pl lub na allegro.

Pozdrawiamy

Darek i (Mo)nika.j

Dzięki za info o drzwiach, mam do NDM "po sąsiedzku" to muszę wybrać się na oglądanie :D Cieszy mnie, że dziennik będzie się rozwijał :D

Obejrzałam sobie zdjęcia domu. Naprawdę bardzo ładnie wygląda. Tak domowo, rodzinnie.

Mam pytanie gdzie można kupic taki fajny wypoczynek jak wasz który stoi w salonie. Jak się nazywa?

Drzwi wewnętrzne to jakiej są firmy?

Nasz wypoczynek ma już ok. 6-ciu lat i przeżył ze 3 przeprowadzki do szczęśliwego finału kupiony w salonie fabrycznym w w-wie firmy Mebelplast. Nasz model to Vega, ale już jej nie produkują. Ale aktualna oferta też jest bardzo ciekawa i jak już wykończymy "górę" to Vega trafi na zasłużoną emeryturę do salonu na górę (planujemy jedno wielkie pomieszczenie "rozrywkowe") a na "dół" zakupimy pewnie coś nowszego z oferty mebelplastu; np. Caracas, Cobra, Eton lub Lobby (czyli styl raczej nowoczesny) Więcej na: http://www.mebelplast.pl lub http://www.livingroom.eu

Co do drzwi to jest to firma Puertas z Nowego Dworu Maz. model Barcelona/mahoń, więcej na stronie lub parę postów wyżej w naszych komentarzach..

Z gorącymi pozdrowieniami

nika.j&darek

Witaj

Dotarłam i do Ciebie w poszukiwaniu inspiracji :lol:

Podpowiedz mi, proszę, co masz na podłodze w salonie? Bardzo spodobał mi sie jasny kolor podłogi.

Całość świetnie współgra ze sobą. Gratuluję konsekwencji :lol:

:D Witaj :D ,

cieszę się, że odwiedziłaś nas. Już odpowiadam Ci na pytanie (na dzienniku też jest opis płytek, ale długo trzeba szukać) : : płytki w salonie to Paradyż - Percy - półpolerowane.

:lol: Aaaa i dzięki tobie mam przepis na szarlotki - właśnie sobie wydrukowałam - dzięki :D

Pozdrawiam M

Wiolasz,

tak jak mówiłam, wklejam zdjęcia 8 letniej kuchni, która była w naszym poprzednim mieszkanku..... 8) Tamta kuchnia miała 9 m2 a teraz ma 12m2 - musieliśmy jakoś ją rozplanować. Poza tym lodówka będzie do wymiany, chcemy duuuuużą a ta też jest już starucha.

Tak więc kuchnia 8 letnia do wymiany za jakieś 4 lata. Poza tym ja na ścianie w kuchni chciałam szkło, tzn szkło połączone z glazurą. Jeszcze tego nie mamy.

http://lh6.ggpht.com/kamoda.j/SPsEkz-rjsI/AAAAAAAAJlA/gGZIdtI7ByA/s800/IMG_1205.JPG