Nika.j 19.10.2008 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Ale dostaliscie taka w jakims konkretnym sklepie, czy firmie z roletami? Firma, która zajmuje się tylko strojeniem okien : rolety, zastłony, firany, żaluzje itp Przyznam się szczerze, że nie byli tani Dzieki Ci bardzo. Ja mysle o zamowieniu w dekorii, ale to sklep internetowy, dlatego tak wypytuje, bo ciekawa jestem jak rozne rzeczy na zywca wygladaja. Z tego co się orientuję to dekoria przesyła skrawki materiałów do domu, można namacalnie zobaczyć jakość materiału. Tylko trzeba też uważać . My w ten sposób tzn ze skrawka dobieraliśmy sofę z wzorami . Jak przyszła to była masakra , zastanawialiśmy się czy my oby napewno tą zamawialiśmy. Tak więc inaczej wygląda na skrawku a inaczej w metrach i w oknie czy na sofie. Dzieki za cenne info. bardzo proszę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nika.j 19.10.2008 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Nika.j, wspaniały domek, bardzo gustownie urządzony - moje kolorki, beże, fiolety... mam pytanko, co do Twojej drogi, masz fajną czarną nawierzchnię, proszę napisz co to jest i gdzie można kupić i jeśli nie problem to za ile? u nas "droga" bo ja bym jej tak nie nazwała, wylana resztkami betonu ze stropu - ale czeka nas jeszcze kopanko pod gaz i prąd więc po tym to będzie dopiero masakra, zważywszy że wykopki zaczną w listopadzie z góry dziękuję, pozdrawiam, Agnieszka Agnieszko, to jest żużel a w kwestii finansowej to pozwól, że mój mąż się wypowie. Tylko troszkę później bo kończy sztachety na bramie Ale żonka oderwała męża od sztachet na pyszny rosołek.. I mąż przysiadł na chwilkę zobaczyc co też żonka tak ciężko pracuje w domku. I się okazało, że i owszem, bardzo ciężko pracowała przy komputerze udzielając się na forum a w przerwie gdy palce drętwiały od klawiatury zajęła się domkiem. A tak na poważnie to odpowiadając na wasze pytanie.. żużel to efekt uboczny opalania węglem/koksem i często można go za grosze kupic od instytucji które grzeją ww. materiałem bo nie mają co zrobic z odpadami, oraz od rolników/ogrodników ogrzewających w ten sposób np. szklarnie. Ja za odcinek ok. 150mb szerokości pewnie ok. 5m zapłaciłem 2300pln. W cenie był transport (ok. 8km), tj. 3x wywrotka 30t i 3x wywrotka 15t, oraz rozładunek, wstępne wyrównanie spychaczem, docelowe wyrównanie spec maszyną i zagęszczenie walcem. Efekt - po deszczu, ostatnie metry pokonując do domu już nie marzę o super terenowym samochodzie z wyciągarką a i mój przyjaciel dysponujący takim autkiem już nie jest przeze mnie niepokojony Po prostu luksus. Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaRobert 19.10.2008 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Ale żonka oderwała męża od sztachet na pyszny rosołek.. I mąż przysiadł na chwilkę zobaczyc co też żonka tak ciężko pracuje w domku. I się okazało, że i owszem, bardzo ciężko pracowała przy komputerze udzielając się na forum a w przerwie gdy palce drętwiały od klawiatury zajęła się domkiem. A tak na poważnie to odpowiadając na wasze pytanie.. żużel to efekt uboczny opalania węglem/koksem i często można go za grosze kupic od instytucji które grzeją ww. materiałem bo nie mają co zrobic z odpadami, oraz od rolników/ogrodników ogrzewających w ten sposób np. szklarnie. Ja za odcinek ok. 150mb szerokości pewnie ok. 5m zapłaciłem 2300pln. W cenie był transport (ok. 8km), tj. 3x wywrotka 30t i 3x wywrotka 15t, oraz rozładunek, wstępne wyrównanie spychaczem, docelowe wyrównanie spec maszyną i zagęszczenie walcem. Efekt - po deszczu, ostatnie metry pokonując do domu już nie marzę o super terenowym samochodzie z wyciągarką a i mój przyjaciel dysponujący takim autkiem już nie jest przeze mnie niepokojony Po prostu luksus. Darek Pięknie dziękuję za odpowiedź - zabieram się za szukanie żużlu koło naszej działki, mam nadzieję, że znajdę Pozdrawiam, Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nika.j 20.10.2008 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Bardzo proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 21.10.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 No i jak mowilam tak zrobilam, przeczytalam twoj dziennik !! chyba nie powinnam byla bo nie bede w nocy spala, super sobie mieszkacie! normalnie zazdroszcze (tak pozytywnie - zazdroszcze), tez juz bym chciala miec urzadzona chatke lub przynajmniej zaczac ja urzadzac!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nika.j 21.10.2008 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Jeszcze nie dawno tak samo mówiłam, jak byliśmy na tym etapie co Ty, a tu co? już mieszkamy. Zabaczysz jak ten czas zleci. My teraz przyglądamy się sąsiadowi (właśnie ociepla i kładzie tynki we wnątrz) i wspominamy: a pamiętasz jak.....i ile to jeszcze przed nim. Tak samo Wy, zanim się "obejrzycie" bedziecie w swoim domku wyglądać przez okno i mówić ile to jeszcze sąsiad ma przed sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 21.10.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 wysłało się dwa razy, sorry. Jeśli mieszkasz po wschodniej stronie NDM to chyba obie mamy po sąsiedzku. Pozdrawiam nika.j Od NDM dzieli mnie Wisła - chyba mieszkamy po przeciwnych stronach tego miasta, ale i tak miło mi, bo jesteśmy "prawie sąsiadkami" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nika.j 23.10.2008 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Hej. Przede wszystkim najbardziej w calym domu podoba mi sie zyjatko. Cala reszta przy niej blednie. A tak powaznie - co masz na oknie w kuchni? Hehehe żyjątko, ona na starość ma jak w niebie - nareszcie jest chudsza o 4 kg i ma raj na ziemi. A jeśli chodzi o okno w kuchni hmmmmm co tam może być, a o którą rzecz Ci chodzi konkretnie??? Konkretnie, co na nim wisi. To jest zaslonka, firanka, roleta, bawelniana, stylonkowa? Malgos2 - doprecyzuję informacje mojej połówki, to napewno nie jest bawełna.. jak pamiętam to większośc materiałów w pracowniach to sztuczne tkaniny lub z domieszką naturalnych, ze względu na trwałośc i praktycznośc (czyszczenie), naturalne za długo podobno w oknie nie wytrzymają. Tak nam tłumaczył specjalista od rolet. A kupiliśmy w firmie IDEA w W-wie http://www.idea.waw.pl Polecam, oczywiście chętnym z okolic W-wy ale wiem, że mają realizacje również poza.. Drogo ale wiadomo za co. Dożywotnia gwarancja na mechanizmy itp. Pozdrawiam Darek - ta brzydsza połowa Niki.J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 25.10.2008 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 bardzo ladny domek i fajna okolica. Chcialbym tylko sprostowac w nawiązaniu do sierpniowych zdjeć ze te jastrzebie to myszolowy a jelonek to sarna (samiec) Gratuluje pięknego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nika.j 25.10.2008 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 bardzo ladny domek i fajna okolica. Chcialbym tylko sprostowac w nawiązaniu do sierpniowych zdjeć ze te jastrzebie to myszolowy a jelonek to sarna (samiec) Gratuluje pięknego domu Witam, po przewertowaniu albumów o ptakach wywnioskowaliśmy, że rzeczywiście to myszołów - ale jakoś nie było okazji zmienić. Jednak skoro już ktoś to przyuważył to muszę zmienić. Natomiast jeśli chodzi o jelonka/sarnę to muszę kupić książkę bo nie odróżniam. Myślałam, że to młody jelonek Dziękujemy i pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nika.j 25.10.2008 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 bardzo ladny domek i fajna okolica. Chcialbym tylko sprostowac w nawiązaniu do sierpniowych zdjeć ze te jastrzebie to myszolowy a jelonek to sarna (samiec) Gratuluje pięknego domu W profilu zauważyliśmy link do sokolnictwo.pl - to już wiemy skąd znajomość ptaków. To my tu internet, książki wertujemy a tu nam się fachowiec wpisał. Mamy więcej zdjęć ale już drobnieszej ptaszyny (wróblowate), której nie możemy zidentyfikować. Przeprwadzając się na wieś - obserwujemy ptaszki jak nigdy dotąd. Uwielbiamy rano przy śniadaniu przyglądać się ich zwyczajom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 25.10.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 To obserwowanie wszelkiej zwierzyny i ptaszyny to i mnie napadło Jak Wielka Siostra je podpatruję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nika.j 25.10.2008 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 To obserwowanie wszelkiej zwierzyny i ptaszyny to i mnie napadło Jak Wielka Siostra je podpatruję Nooo o wiele przyjemniej obserwuje się zwierzęta niż ..... lumpki pod oknem z piwkiem (mieszkaliśmy na parterze). Zresztą w mieście oprócz gołębi to wróbelki tylko i sroki aaaaatuuuuuuuuuuuu kurczę, nie widziedziałam, że tyle pięknego ptactwa mamy, ale nie tylko ptactwa: liska, sarenki ( bo już wiem że to sarenki a nie jelonek ), zajączki, dziczki, łasiczki/kuny (tu też mam problem z rozpoznaniem). CUuuuDOOOOO , nie zamieniłambym tego na żaden apartamentowiec w mieście. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 25.10.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 jak jest jelonek to sarenka czy też łania- chyba tak prawidłowo nazywa sie mama- też gdzieś jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 25.10.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 jak jest jelonek to sarenka czy też łania- chyba tak prawidłowo nazywa sie mama- też gdzieś jest no wlasnie nie: sarna to: koziołek (młody), kozioł (samiec) i koza (samica), w wypadku jelenia mamy odpowiednio cielaka, byka i łanie. Jelonek to potoczne okreslenie cielaka. Co do łasicy i kuny: łasica jest bardzo mała (ze szczurem miałaby problem), zaś kuna jest wielkości prawie że jamnika. U siebie mam jeszcze gronostaje i zające. Aha - jelenia raczej koło domu nie spotkacie. Wolą duze kompleksy lesne z polanami i stronią od zabudowań no i poza tym jeslen jest ze 2-3 razy wiekszy niz sarna. Ostroznie wiec z terminem "jelonek" ktory nawiasem mowiac oznacza owada (jelonek rogacz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nika.j 25.10.2008 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 jak jest jelonek to sarenka czy też łania- chyba tak prawidłowo nazywa sie mama- też gdzieś jest no wlasnie nie: sarna to: koziołek (młody), kozioł (samiec) i koza (samica), w wypadku jelenia mamy odpowiednio cielaka, byka i łanie. Jelonek to potoczne okreslenie cielaka. Co do łasicy i kuny: łasica jest bardzo mała (ze szczurem miałaby problem), zaś kuna jest wielkości prawie że jamnika. U siebie mam jeszcze gronostaje i zające. Aha - jelenia raczej koło domu nie spotkacie. Wolą duze kompleksy lesne z polanami i stronią od zabudowań no i poza tym jeslen jest ze 2-3 razy wiekszy niz sarna. Ostroznie wiec z terminem "jelonek" ktory nawiasem mowiac oznacza owada (jelonek rogacz) Kiedys chyba widziałam jelenia albo łosia - potrąconego przez samochód - faktycznie olbrzymie zwierzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 25.10.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 garbus2, już wiem do kogo uderzać w tej sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 25.10.2008 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 garbus2, już wiem do kogo uderzać w tej sprawie ja sie zajmuje czyms nieco odrebnym : http://www.sokolnictwo.pl - wlassnie koncze rozbudowe wolier ale dosc o zwierzatkach w koncu to komentarze do domku Niki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nika.j 25.10.2008 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 spoko, możemy porozmawiać i o zwierzętach Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windows 27.10.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Piękny dom i zaje fajny pies Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts