lola 14.01.2003 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2003 Hej. Wiem, ze kilku Forumowiczów odwoływało się do URE. czy mogłabym prosic o wiecej info. na mój prywatny post?Albo chociaz o wskazanie konkretnego zapisu w ustawie mówiacego o tym, ze ZE powinien na swój koszt doprowadzić przyłącze . (nowe prawo które obowiazuje od lipca).Dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek99 14.01.2003 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2003 Hej Lola! Ja odwoływałem się do URE od decyzji ZE i URE przyznał mi rację i nakazał zrobić ZE całość przyłącza na swój koszt. Ja płacę tylko opłatę przyłączeniową (ryczałt za zamówione kW) oraz kupuję skrzynkę na licznik. Ale cóż z tego, jak termin mam kosmiczny - pół roku na projekt i rok na wykonanie przyłącza. Tutaj URE nie chciał za bardzo ingerować i nie przyspieszył mi terminu. Do uzbrojenia ZE ma całę nowe osiedle na którym mam działkę. Tak więc czekam i nic nie mogę robić, nawet dostać pozwolenia na budowę, bo moje starostwo wymaga projektu przyłącza. A do czego ja mam projektować przyłącze jak jeszcze sieci nie ma ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 14.01.2003 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2003 Arek99Myślę że starosta nie ma prawa odmówić Ci wydania pozwolenia na budowę z powodu braku projektu przyłącza el. to są dwa oddzielne projekty. Przecież nie ma przymusu używania energii elektrycznej w swoim domu. Pozatym możesz mieć swój mały agregat prądotwórczy.Cy próbowałeś takiego podejścia do sprawy?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lola 14.01.2003 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2003 dzięki. arek, a czy powoływałeś się w ure na jakis konkretny punkt z ustawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek99 14.01.2003 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2003 żeby nie udawać, że znam się na rzeczy wniosłem tylko zapytanie "Czy ZE może nakazać inwestorowi oprócz opłaty przyłączeniowej partycypowanie w kosztach budowy przyłącza/sieci?" Oczywiście oprócz tego opisałem całą sytuację, przesłałęm załączniki, dokumentację. To wystarczyło. W URE pracują dosyć sensowni ludzie - przynajmniej oddział we Wrocławiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lola 14.01.2003 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2003 dizękuje za podpowiedż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts