ANNACOR 10.12.2005 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Witam gorąco choć w zimie. Mam ogromny problem z wyborem grzejników do domku jednorodzinnego o powierzchni 160 m2.Problem polega na tym ze nasluchalam sie roznych opinii o grzejnikach a raczej o producentach. Chcemy z mezem w miare tani ale jednoczesnie dobry grzejnik. Co myslicie o PURMO albo KERMI?Co jest lepsze?A moze jakas inna firma? Bardzo dziekuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 10.12.2005 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 ja wybrałem stelrad......jak narazie jestem zadowolony.... polecam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekaqua 10.12.2005 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Witam gorąco choć w zimie. Mam ogromny problem z wyborem grzejników do domku jednorodzinnego o powierzchni 160 m2.Problem polega na tym ze nasluchalam sie roznych opinii o grzejnikach a raczej o producentach. Chcemy z mezem w miare tani ale jednoczesnie dobry grzejnik. Co myslicie o PURMO albo KERMI?Co jest lepsze?A moze jakas inna firma? Bardzo dziekuje za pomoc. moge powiedzieć ze w 98% montuje grzejniki panelowe typu purmo ,buderus,radson,kermi itp. myślę ze decydując się na jedną z tych firm będziesz zadowolony i nie kombinuj nic więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 10.12.2005 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Kombinuj http://www.regulus.co.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 10.12.2005 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 literówka sorry Oczywiście: http://www.regulus.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark1oc 10.12.2005 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 no wlasnie kogos mi tu brakowalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekaqua 10.12.2005 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 literówka sorry Oczywiście: http://www.regulus.com.pl no własnie 2% zostawiłem na tego typu grzejniki (okres działalności to okolo 12 lat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNACOR 10.12.2005 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Czy to prawda ze PURMO wykupilo Kermi bo dzisiaj uzyskalam taka informacje w sklepie gdzie bardzo reklamuja PURMO i twierdza ze nie ma juz zadnej roznicy w wyborze bo jest to robione przez ta sama fabryke. Z kolei ja slyszalam ze Kermi sa o wiele lepsze.Wyrazcie swoj poglad.Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekaqua 10.12.2005 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Czy to prawda ze PURMO wykupilo Kermi bo dzisiaj uzyskalam taka informacje w sklepie gdzie bardzo reklamuja PURMO i twierdza ze nie ma juz zadnej roznicy w wyborze bo jest to robione przez ta sama fabryke. Z kolei ja slyszalam ze Kermi sa o wiele lepsze.Wyrazcie swoj poglad. Dzieki purmo są stukane w polsce ,kermi według mnie są cienko pakowane i często są poobijane,radson ma największą wydajność z długośći i cene ,zobacz na oferte buderusa w tym momencie najlepsza jakość względem ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRO 10.12.2005 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 ja kupiłem Cosmonova ładniejsze od Purmo, technicznie nie gorsze a kupiłem taniej od Purmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
picasso 10.12.2005 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 jeszcze wczoraj mialem to samo.... a dzis mam pewnosc tylko GORENJE ...po prostu (jak dla mnie ) wyprzedzaja konkurencje ....o lata ....swietlne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 11.12.2005 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 jacekaqua pisze: no własnie 2% zostawiłem na tego typu grzejniki (okres działalności to okolo 12 lat purmo i radson produkowane są przez fiński koncerm Rettig-Heating, brugman i kermi przez firmy niemieckie, korado jest wielką czeską fabryką istniejącą od komuny, korad to dawniejsza jej słowacka firma, webermany są klepane w Chinach i dziesiątki innych itd. itd. Produkcja prosta - dwa arkusze blachy z rulonu przetłoczone i zgrzane. Różnica w ich cenie to przede wszystkim grubość blachy, jakość blachy i jakość zabiegów przed malowaniem no i miejsce faktycznej produkcji jacekaqua tak na marginesie: Regulusy są produkowane dopiero od końca 2001 roku............... Czytałem ostatnio ranking grzejników w bodajże "Budujemy Dom" i w rozpoznawalności marki regulusy są na miejscu 4-tym a w preferencjach zakupowych już co trzeci klient deklaruje chęć ich zakupu. To, że nie są wyżej, jest spowodowane jedynie tym ,że cała rzesza opiniotwórczych fachowców ( jak np. Ty) jest związana z innymi mocnymi markami. Jednak obiektywny instalator i klient w pełni doceni ich zalety właśnie w naszej strefie klimatycznej o znacznej przewadze okresu przejściowego. ANNACOR: gdybym to ja miał wybierać między purmo a kermi wybrałbym zdecydowanie kermi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekaqua 11.12.2005 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 jacekaqua pisze: no własnie 2% zostawiłem na tego typu grzejniki (okres działalności to okolo 12 lat purmo i radson produkowane są przez fiński koncerm Rettig-Heating, brugman i kermi przez firmy niemieckie, korado jest wielką czeską fabryką istniejącą od komuny, korad to dawniejsza jej słowacka firma, webermany są klepane w Chinach i dziesiątki innych itd. itd. Produkcja prosta - dwa arkusze blachy z rulonu przetłoczone i zgrzane. Różnica w ich cenie to przede wszystkim grubość blachy, jakość blachy i jakość zabiegów przed malowaniem no i miejsce faktycznej produkcji jacekaqua tak na marginesie: Regulusy są produkowane dopiero od końca 2001 roku............... Czytałem ostatnio ranking grzejników w bodajże "Budujemy Dom" i w rozpoznawalności marki regulusy są na miejscu 4-tym a w preferencjach zakupowych już co trzeci klient deklaruje chęć ich zakupu. To, że nie są wyżej, jest spowodowane jedynie tym ,że cała rzesza opiniotwórczych fachowców ( jak np. Ty) jest związana z innymi mocnymi markami. Jednak obiektywny instalator i klient w pełni doceni ich zalety właśnie w naszej strefie klimatycznej o znacznej przewadze okresu przejściowego. ANNACOR: gdybym to ja miał wybierać między purmo a kermi wybrałbym zdecydowanie kermi. no ty chyba też nie jesteś związany z regulusem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
root 11.12.2005 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Witam. Też zastanawiałem sie nad regulusem. Jeden z instalatorów wyraził opinię iż grzejniki te nie sprawdzają się jednak przy niższych temperaturach pracy. Ja kupuję kocioł na eko groszek i temperatura wody w obiegu nie będzie zbyt wysoka. Nie wiem na ile taka opinia jest prawdziwa, sam z chęcią bym przeczytał opinię kogoś kto korzysta z takich grzejników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beno11 11.12.2005 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 witamtez mialem te rozerki zwiazane z wyborem grzejnikow w koncu wybralem aluminiowe z krakowa - chociaz nie musze sie martwic kiedy w porownaniu ze stalowymi zardzewieja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 12.12.2005 03:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Mialem dwie fimy (hydraulikow) na budowie. Po pytaniu kazdej z nich o to samo co ty w poscie dostalem odp.1. Oczywiscie Purmo, duzo lepsze od Kermi-nigdy bym nie zamontowal ich u siebie2. Bez zastanawiania sie brac Kermi, Purmo niedomalowane, kiepskie spawy.Wydaje mi sie, ze to porownywalne firmy. Wybralem tansza z nich. Jak szukalem najlepszego wyboru na forum (odnosnie grzejnikow) to niestety tylko p. Boguslaw forsowal Regulusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 12.12.2005 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Boguslaw - Korad to nie były producent Korado tylko nieudolna podróbka Korado swego czasu mocno psująca renomę. Ale zawsze możesz dowiedzieć sie tego u pana Jerzego K. inżyniera z Magazynu Instalatora (jest bdb obeznany w tym temacie i nie tylko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t f k 12.12.2005 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 (...) Jak szukalem najlepszego wyboru na forum (odnosnie grzejnikow) to niestety tylko p. Boguslaw forsowal Regulusy Regulusy mają 25 lat gwarancji!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 13.12.2005 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 (...) Jak szukalem najlepszego wyboru na forum (odnosnie grzejnikow) to niestety tylko p. Boguslaw forsowal Regulusy Regulusy mają 25 lat gwarancji!! No i .... co z tego wynika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t f k 13.12.2005 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 (...) Jak szukalem najlepszego wyboru na forum (odnosnie grzejnikow) to niestety tylko p. Boguslaw forsowal Regulusy Regulusy mają 25 lat gwarancji!! No i .... co z tego wynika? To chyba jest jakieś świadectwo jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts