Tomi78__ 16.03.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 http://www.naacademy.pl/_uploads/thumb/ADA-gallery11-10-059_jpg_820_100_forcewidth.jpg Taki styl mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 16.03.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 http://www.naacademy.pl/_uploads/thumb/0022_big_jpg_820_100_forcewidth.jpg Cudo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktosiek 16.03.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 No też raczej będę zamawiał. W szkle OptiWhite. Ale to jednak spory wydatek. DO tego podłoże, filtr, światło.Na początek wystarczy mi coś mniejszego, przeniosę akwa co już mam, dwa stoją puste, 25l na krewetki i tez będzie ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 16.03.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 ja odrazu ze 350l:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalcia 16.03.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 To i ja sie pochwale swoim malenstwem Objętość - 21 L Akwarium OptiWhite Full Wymiary 36x22x26 (4mm) Oświetlenie 2xAquael Decolight 11W - obecnie 8h na dobę Nawożenie - Easy Carbo ( 4ml/24h - pozbywam sie krasnych ), potas i clasic z lini aqua art - dawki wg producenta CO2- butla 1,5kg 24h na dobę Podłoże - Power Sand 1l ; Aqua Soil Amazonia II - 3l ; Aqua Soil Amazonia II Powder 2l Temperatura - 21 C bez grzalki Filtracja - Filtr zew. Hydor Prime 10 Dekoracje - piasek kwarcowy ; ADA Manten Stone 3szt Flora Rotala Green Eleocharis Parvula Eleocharis acicularis Blyxa japonica Hemianthus callitrichoides Mech Fissidens fontanus Fauna - Neon inesa - 8szt Kosiarka - 2szt Razbora Galaxy - 1szt Krewetki Amano x 2 Krewetki Red schery x 8 Krewetki Hummel x2http://forum.roslinyakwariowe.pl/pliki/1_402.jpghttp://forum.roslinyakwariowe.pl/pliki/2_372.jpghttp://forum.roslinyakwariowe.pl/pliki/3_190.jpg Obecnie akwarium jest juz dojrzale i poza podmianami wody nie wymaga praktycznie obslugi. Zdjecia pokazuja akwarium po 3 miesiacach od odpalenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 16.03.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Piekne, zielone, takie jak lubie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 17.03.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 kalciu! Niewielkie ale piękne to Twoje akwarium :)Zadbane...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.03.2011 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 kalcia - gdzie masz tego fissidensa? Kosiarki chyba tymczasowo - na krasnorosty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 17.03.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 szkoda ze zaniedbałem swoje akwarium , kiedyś by było można je pokazać , jednak z przyczyn lenistwa zostało zaniedbane < a szkoda ponieważ skalary miałem piekne , a z przyczyn braku prądu i również wysokich temperatur zostały ugotowane . I obecnie są tylko ryby denne S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 17.03.2011 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 jak znajde to wstawie swoje stare akwarium ktore kiedys mialem (420L) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azusa 17.03.2011 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 My też będziemy mieć akwarium, marzenie męża, który miał kiedyś małe w bloku. Teraz będzie 450l zabudowane w ścianie biblioteki, ściana obłożona łupkiem. Miejsce przygotowane, fundament wzmocniony, czekamy, aż wyjdą gipsiarze i glazurnik i .... do roboty. Ja co prawda w ogóle się na tym nie znam, ale mąż jest pełen zapału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 17.03.2011 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 My też będziemy mieć akwarium, marzenie męża, który miał kiedyś małe w bloku. Teraz będzie 450l zabudowane w ścianie biblioteki, ściana obłożona łupkiem. Miejsce przygotowane, fundament wzmocniony, czekamy, aż wyjdą gipsiarze i glazurnik i .... do roboty. Ja co prawda w ogóle się na tym nie znam, ale mąż jest pełen zapału gratuluję , ale to drogi sport , na poczatku każdy z nas miał akwarium pierwsze w wieku 7lat był słoik i Gupiki ukrywany przed rodzicami , po pewnym czasie wszystkie pływały wbrew naturze , na pleckach , lecz każdy wystraszony młodzian próbuje reanimowac swoje rybki i o dziwo udało się , przystawieniem do grzejnika po pewnym czasie , zebrało się pewien etap wiadomości , i marzenie o 1000l leczz przyczyn konstrukcyjnych upadło na 240 l i tak na razie pozostało . życzę wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azusa 17.03.2011 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 gratuluję , ale to drogi sport , na poczatku każdy z nas miał akwarium pierwsze w wieku 7lat był słoik i Gupiki ukrywany przed rodzicami , po pewnym czasie wszystkie pływały wbrew naturze , na pleckach , lecz każdy wystraszony młodzian próbuje reanimowac swoje rybki i o dziwo udało się , przystawieniem do grzejnika po pewnym czasie , zebrało się pewien etap wiadomości , i marzenie o 1000l leczz przyczyn konstrukcyjnych upadło na 240 l i tak na razie pozostało . życzę wytrwałości Teraz już wiem, że drogi, dostaliśmy już jakieś wstępne wyceny akwarium z osprzętem A gdzie rybki? Mam nadzieję, że mężowi starczy wytrwałości i zapału. Wspierać go będę moralnie, bo akwarium będzie w bardzo centralnym punkcie i musi wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 17.03.2011 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Kazdy jakies hobby ma, ja mam snowboard rowery, rybki i psa, kosztuje to nie male pieniadze, ale trzeba cos z zycia miec:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 17.03.2011 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Teraz już wiem, że drogi, dostaliśmy już jakieś wstępne wyceny akwarium z osprzętem A gdzie rybki? Mam nadzieję, że mężowi starczy wytrwałości i zapału. Wspierać go będę moralnie, bo akwarium będzie w bardzo centralnym punkcie i musi wyglądać MUSI i propozycja zewnetrzny filtr Tetra , fluval, , super jak znajdę motywacje odnowie stare hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 17.03.2011 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Kazdy jakies hobby ma, ja mam snowboard rowery, rybki i psa, kosztuje to nie male pieniadze, ale trzeba cos z zycia miec:) Tomi dokładnie , kiedyś jezlei chodzi o połów ryb to , zebrania na policji były na mój temat . i równiez to padło jak i sport z braku < przysłowiowego czasu< lenistwa ale jutro wbijam na Dorsza może wrócą chęci , odnośnie zwierząt to również , ponieważ 2tygodnie temu odeszła moja Kochana psina < Bejra złoty pies < pitbull <-ka i musze wykonac nowe warunki dla nowego psiaka > Tak jak napisałes trzeba korzystać z życia , nie wiadomo kiedy , możemy doświadczyć jej konca > Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 17.03.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 To Ty taki wedkarz granatno sieciowy, czy agregatowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.03.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Teraz już wiem, że drogi, dostaliśmy już jakieś wstępne wyceny akwarium z osprzętem Powiedz co jest w projekcie - to zobaczę czy drogo czy nie. Na pewno warte rozważenia jest wywalenie grzałki, jeśli nie będzie jakiś bardzo ciepłolubnych gatunków typu paletki. Neony doskonale radzą sobie w temp. pokojowej, tym bardziej, że oświetlenie też dogrzewa wodę. Kubełek - ja mam AquaEl - polski, tańszy a nie narzekam, nie przecieka. Dużo kosztują tez pokrywy - jeśli wasze akwarium jest ukryte za ścianka, czy wbudowane w mebel, to nie potrzebujecie pokrywy wcale. Świetlówki - zwykłe Phillipsa są tak samo dobre jak specjalistyczne Sylvania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 17.03.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Powiedz co jest w projekcie - to zobaczę czy drogo czy nie. Na pewno warte rozważenia jest wywalenie grzałki, jeśli nie będzie jakiś bardzo ciepłolubnych gatunków typu paletki. Neony doskonale radzą sobie w temp. pokojowej, tym bardziej, że oświetlenie też dogrzewa wodę. Kubełek - ja mam AquaEl - polski, tańszy a nie narzekam, nie przecieka. Dużo kosztują tez pokrywy - jeśli wasze akwarium jest ukryte za ścianka, czy wbudowane w mebel, to nie potrzebujecie pokrywy wcale. Świetlówki - zwykłe Phillipsa są tak samo dobre jak specjalistyczne Sylvania Racja, cos co sie nazywa specjalne do akwarium kosztuje juz niespecjalnie, trzeba uwazac na niektore przegiecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 17.03.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 To Ty taki wedkarz granatno sieciowy, czy agregatowy ? NIE NO BEZ unowocześnień , 4lata nie lowiłem a miedzy czasie dokupiłem 3 wędziska i 2 kołowrotki . Odpowiednikiem drapieżnik szczupak i boleń , a teraz jade na Dorsza Tomi na priv napisz skąd jesteś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts