Fugas 29.03.2006 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Bardzo ładne - rozumiem ze jako ze widze dzieciece krzeselko obok to akwarium mam zwiekszac apetyt/ odciagac uwage od zblizajacej sie do buzi lyzki z papu Co to za roslinka po prawej stronie od strony salonu z przodu z takimi lekko zaokraglonymi liscmi? Fugas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugas 29.03.2006 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Z czego ta scianka - murowana a u gory plyty gk czy tez cos innego? Fugas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaasia1719499938 29.03.2006 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Jeśli chodzi o roślinkę to niestety w tej chwili Ci nie odpowiem bo ja sie na tym zupełnie nie znam, to działka mojego męża.Ścianka jest w całości z płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honzka 31.03.2006 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 to jest piękne, niestety nie moje http://www.wnetrzadlakazdego.com.pl/img/ap07.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mencel 01.04.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 http://www.mdom.pl/images/realizacje/zdjecia/14.jpg tez nie moje tylko podpatrzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasinka83 12.02.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Czy uważacie że rybki mogą być prawdziwą ozdobą salonu? Może ktoś z was posiada akwarium i chciałby sie pochwalić jego aranżacją?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 12.02.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Aranażacja sie jeszcze nie moge pochwalić ale na ścianac oddzielającej holl od salonu bede mial akwarium.Mam nadzieje ze bedzie to ozdoba:) Akwa planuje ~300 litrów z załozenie ma byc widoczne w salonie i holu, praktycznie od samego wejscia bedzie go widac bo znajduje sie w centrum domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaasia1719499938 12.02.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Zdecydowanie ładne akwarium może być ozdobą u nas tak ma być Akwarium znajduje się w ściance pomiędzy pokojem a kuchnią, jest dwustronne i wszyscy goście zwracają na nie uwagę i większości się bardzo podoba wklejam fotkę ale jest stara i aktualnie w akwarium mieszkają już inne rybki i akwarium inaczej wygląda. http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/qb/ec/vsrm/KMWoKPulpKQRKFbT1X.jpg http://img360.imageshack.us/img360/3492/pict05001qz.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gafinka 12.02.2007 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Nam się marzyło akwarium wielkie i dekoracyjne.Datego w mieszkaniu jak sie wprowadzilismy zrobiliśmy w ścianie pomiędzy kuchnią a pokojem zrobilismy 2 akwaria po około 500 litrów każde. Nigdy nie wykończyliśmy tego tak jak chcieliśmy - np. dodać ramy jak do obrazow - bo po pierwsze niedługo po przeprowadzce zdecydowaliśmy o budowie domu a nei wiem czy następcy będą chcieli mieć akwaria, a drugim powodem było kilka błędów popełnionych przy tej konstrukcji.Po pierwsze akwaria są zbyt wysoko i obsługowanie ich jest niewygodne.Po drugie same akwaria są za wysokie - planowaliśmy palety i skalary , więc miały być wysokie, ale 70 cm to za duzo.Dlatego taką ozdobę trzeba dobrze przemyśleć i dobrze rozpalnować.Tak wygladały nasze akwaria zaraz po zamontowaniu - aktulanych zdjęc nie mam na tym kompie.http://img240.imageshack.us/img240/9215/dscf0026vb6.jpghttp://img240.imageshack.us/img240/5674/pa220008pv0.jpghttp://img256.imageshack.us/img256/4449/pa220009ms9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiwal 12.02.2007 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Patrz w moim profilu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 12.02.2007 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Mam duże akwarium w robocie.Jak mnie ktoś wkurzy to popatrzę na rybki i od razu lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martkaw1 13.02.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Teraz mamy 240l a w nowym domu planujemy 375l w sciance oddzielajacej salon od kuchni. Uwielbiam nasze paletki ale nie nadaja sie one do akwarium widocznego z obu stron sa za plochliwe. Musze jednak poradzic sie jeszcze w tej sprawie specjalisty. Moze zrobimy czesciowo otwarte. Dzisiaj wyglada tak: http://img149.imageshack.us/img149/9606/p2131915sn3.jpg http://img152.imageshack.us/img152/1089/p2131914fo7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gafinka 13.02.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 martkaw1 Myśmy też marzyli o paletach - nawet własnie początkowo do tak umieszczonego akwarium (w ścianie pomiezy kuchnią i pokojem) wpuściliśmy ślicznych 8 palet i niestety pomimo, iż fachowcy mowili nam, że nie będzie problemu to jednak ryby chyba dlatego, że nie mogły się wlaśnie schowac gdzieś przezd ciekawskimi spojrzeniami po kolei nam padały - a były z doskonałego źródła, nie zabiła ich choroba ( oddalismy nawet jedną rybcię na sekcję po chcielismy zapobiec śmierci następnych) parametry wody były super i wszystko niby było ok. A jednak palety nam wyginely - padały po kolei po jednej rybie co jakiś miesiąć, 6 tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martkaw1 13.02.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Moze to faktycznie stres. My mielismy super parke, ale samiec juz nieco stary zdechl i jakis tydzien pozniej samica. Nie chorowala wiec moze samotnosc jej tak doskwierala? Tak to sobie tlumacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 13.02.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Kiedyś odwiedziłem po raz pierwszy kolegę w jego domu. Było lato, akurat przyjechał z roboty wiec zaprowadził mnie do niewielkiego salonu, poczęstował jakimś napojem chłodzącym i poprosił - daj mi 5 minut, zaraz sie odświeżę, przebiorę i jestem do twojej dyspozycji - i zostawił mnie samego . Rozejrzałem się, salonik jak salonik - fotele, ława, jakieś kwiaty i duży włączony telewizor z pięknymi kolorami. Akurat leciał program przyrodniczy jakie lubię, typu "tajemnice rafy koralowej". Z przyjemnością przez kilka minut oglądałem go, choć o dziwo nie maił żadnego podkładu dźwiękowego, aż zaczęło mnie dziwić dlaczego obraz jest statyczny i tylko w tę i z powrotem pływają na nim piękne kolorowe rybki. Zaintrygowany, podszedłem do "telewizora" i ku mojemu osłupieniu stwierdziłem że to nie telewizor, tylko ...........akwarium doskonale wkomponowane w obudowę dużego telewizora. Po chwili wrócił kolega i moje pytanie "co to jest ?" skwitował - "Wiesz, jak wrócę z tej roboty to mało mnie interesuje co sie dzieje w rządzie (nie dziwota - był pracownikiem BOR-u) i nic mnie tak nie relaksuje jak ten telewizor". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasinka83 13.02.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Gafinka, piękne akwarium. Zwłaszcza to trzecie zdjęcie wyjątkowo wzbudza podziw-zdrowe, bujne roślinki. Ja mam małe 60 litrowe akwarium towarzyskie ale w nowym domu planuję większe.Zastanawiałam się nad takim pomysłem, aby zbiornik umieścić na granicy salonu i przedpokoju ale za bardzo nie wiem jak się to robi.W jaki sposób montuje się takie akwarium w ścianie?Co ze zmianą wody itp. Proszę napiszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasinka83 13.02.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 14.02.2007 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Takie akwarium umeszcza sie w otworze w ścianie oparte na stelażu metalowym. Akwarium zazwyczaj jest grubsze niż ściana i z tej strony, z której wystaje pod spodem warto zrobić szafkę, w której zamknie się "maszyneria" i podręczna chemia do wody, pokarm itp. Jeśli daleko od wody, to praktyczne jest zrobienie kranu, wylewać wodę można przez dłuższy wąż do najbliższego odplywy lub na ogród, albo wiaderkami. Takie akwarium jest trudniejsze do aranżacji, musi ładnie wyglądać z obu stron. Ma tę wadę, że szybciej opanowują je glony, gdyż ma więcej dopływu światła. Bardziej też widać glony na szybach i wszelkie zaniedbania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martkaw1 15.02.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 W nowym domku planujemy zabudowac akwarium w scianie pod schodami. Ta sciana bedzie miala jednak ok55 cm grubosci bo chcemy zostawic widoczna czesc tylko od salonu. Od tylu bedzie zamaskowany filtr i otwierana klapa na gorze (do czyszczenia i karmienia) Jeszcze dokladnie nie wiemy jak to rozwiazac, ale na pewno zrezygnujemy z pokrywy i zamontujemy taka swojej roboty. Realizacja za jakies trzy miesiace i fotki na pewno wkleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 15.02.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Ja też planuje ozdobne akwarium w salonie (może dwa) i jak przekonam żone to może mniejsze na ścianie kuchnia-salon Narazie mieszkam w małym pokoju w bloku i musi mi wystarczyć ~400 litrów i kilka mniejszych. Ale to za mało na salon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts