_Piotr 16.01.2003 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2003 Czy są jakieś przepisy, na mocy których ktoś może wymagać dokumentu potwierdzającego przyjęcie eternitu na odpowiednie składowisko?Załóżmy, że jest możliwość pozbycia się eternitu z dachu w sposób bezpieczny, w miejsce do tego celu przeznaczone, ale drogą półoficjalną - bez papierka... Czy ktoś kiedyś może takiego papierka wymagać? Na jakiej podstawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 16.01.2003 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2003 PiotrCzy ktoś będzie Ci mógł kiedyś udowodnić że kiedykolwiek miałeś jakiś eternit i ile go miałeś?Na priva przesyłam Ci rozporządzenie w sprawie usuwania azbestu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 16.01.2003 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2003 Może, sąsiad, na zdjęciach... Urząd może też mieć stary projekt w archiwach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Piotr 16.01.2003 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2003 Dowiedziałem się wczoraj, że jakiś czas temu (prawdopodobnie w 1999 roku) sołtysi mieli obowiązek zewidencjonować obiekty pokryte eternitem na swoim obszarze... To informacja niepotwierdzona, ale gdyby tak było, to... W każdym razie z zapisów które mi podesłałeś (dziękuję! ) wynika, że właściciel musi przez minimum 5 lat przechowywać pisemne oświadczenie wykonawcy prac zdejmujących eternit, że wszystko odbyło się "z zachowaniem właściwych przepisów technicznych i sanitarnych, a cały teren robót został prawidłowo oczyszczony z azbestu". Widzę, że sprawa została uregulowana w ten sposób, że samemu nie można tego eternitu zdjąć - trzeba dać zarobić firmie, która ma na to pozwolenie. Ta firma już będzie wiedzieć co z tym eternitem zrobić i to nie moje zmartwienie... Hmmm... w ogóle nie ma tu marginesu dla własnej inicjatywy... No chyba że jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 20.01.2003 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2003 z tego co wiem to nie tyle trzeba wynająć firmę na zdjęcie eternitu ale na jego póżniejsze zagospodarowaniepozdowkasnow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 20.01.2003 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2003 http://www.ekoimy.most.org.pl/02_2002_11_artykul.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts