autorus 16.11.2011 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 A ja mam balkony i właśnie służą do wywieszania pościeli. W tej sprawie spisują się świetnie Innych zastosowań jakby brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.11.2011 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 a zamiast balkonów nie łatwiej zrobić portfenetry z poziomą suszarką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 16.11.2011 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Łatwiej i zdecydowanie taniej!!! Ale czasami jest tak: Co ludzie powiedzą, dom bez balkonu, jakieś dziwaki tu mieszkają hehehe Pozdrowienia dla prawdziwych dziwaków:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.11.2011 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 ja mam dom w którym piętro jest cofnięte od frontu względem parteru i tworzy się w sposób naturalny taras. Teściowa nie może nam wybaczyć, dlaczego zrobiliśmy tam dach a nie taras (przy sypialni). Ona uważa, że ładnie wyglądałyby tam kwiatki w skrzynkach. Kompletnie nie rozumie naszych argumentów, że nikt na ten taras nie będzie wychodził, bo i po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 16.11.2011 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Elfirto powiem Ci, że sporo by ten kwietnik kosztował. Spytaj się teściowej czy widziała kiedyś taki kwietnik składający się z dobrej izolacji przeciwwilgociowej, dobrego kleju, eleganckich płytek i super balustrady:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.11.2011 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Do niej nic nie trafia, liczy się fakt, ze nad frontową elewacją nie będzie kwiatów, a u sąsiadów na balkonie są Ja mam tam dach płaski , więc attyka, izolacja przeciwwilgociowa i ocieplenie już są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 16.11.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 (edytowane) Weżcie no powiedzcie co z tymi oknami w salonie.Taras oddziele.Balkony?Cóż, zrobię co mi doradzą,a będą tam chodził na fajkę.NIe będzie mi się chciało łazić na dół ,tak to filmik jakiś się puści ,drinka do łóżeczka wezmie i na fajeczkę na balkon wyjdzie.Ja jakoś lubię balkony.Jak już nie będzie żadnego filmiku to wieczorem drinka postawię i będę tam sobie siedział ,pił i palił.Zawsze tak robię na urlopie w hoteluW każdym razie popatrzcie na te okna http://www.domywstylu.pl/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/amulet/No ten balkon z przodu to będzie jednak most nie mostek termiczny .Może są jakieś techniki izolacji Edytowane 16 Listopada 2011 przez tomek131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 16.11.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 W krajach skandynawskich i nie tylko popularne są takie maszty przed domami. I flagi cały rok powiewają. Taka alternatywa dla balkonu do wieszania flag. No ale kwiatka raczej nie powiesisz:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 16.11.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 W krajach skandynawskich i nie tylko popularne są takie maszty przed domami. I flagi cały rok powiewają. już widzę miny sąsiadów... chyba jeszcze nie dorośliśmy do takiego patriotyzmu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 16.11.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 tomek131 ta twoja fajeczka i drink na balkonie będzie cię strasznie drogo kosztować...no ale każdy robi tak jak lubi a ile taka płyta o długości 6m i grubości 15 cm wyciągnie ciepła? mam taką u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 16.11.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Jest specjalny temat odnośnie ucieczki ciepła przez kotwę metalowa Przemnożysz sobie i będziesz wiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 16.11.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Drogo tzn ile???????????A te okna ???????????Zlitujta się ,bo muszę już kupować projekt ,a nic innego nie mam na oku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 16.11.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Drogo tzn ile???????????A te okna ???????????Zlitujta się ,bo muszę już kupować projekt ,a nic innego nie mam na oku Nie będzie problemu, śmiało kupuj. A jeżeli się mylę, to zawsze można zrobić tam zwykłe okna, nie musisz szukać innego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 16.11.2011 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Zwykle, w sensie ,ze nie narozne czy jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 17.11.2011 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Przypomniałem sobie, na balkonie wietrzę kota Futrzak pooddycha świerzym powietrzem i wraca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 17.11.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Zwykle, w sensie ,ze nie narozne czy jak Widzisz tomek131, i tu zaczynają się schody, bo zależy czym chcesz grzać. Jeżeli prądem to może mieć to znaczenie, jeżeli PC to nie ma przeszkód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 17.11.2011 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Przypomniałem sobie, na balkonie wietrzę kota Futrzak pooddycha świerzym powietrzem i wraca Taka mała anegdota mi się przypomniała Prowadzący program "Od przedszkola do Opola" spytał się dziewczynki jak tata kotka nazywa, a mała -Ty sierściuchu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 17.11.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Tego domu to bym się raczej prądem nie odważył grzać.Pompa ciepła (tylko jest duża szansa ,że powietrzna-od hydrauli ,albo Ecopower jak nie będzie wielkiej różnicy w cenie)Chyba,że przyłącz gazu zalatwię za normalną stawkę 2 tys to raczej gaz Tam jest 2x balkon (trza by styro pod i nad płytę balkonu by trochę zminimalizować problem,są jakieś specjalne systemy łączenia pyty stropu z płytą balkonu)wykusz noi te okna kurna w tym salonie raz ,że 2.70 wysokie dwa ,że narożne,tak więc prąd nie ma szans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 17.11.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Tak sobie przypominam, że jesteś zwolennikiem wentylacji grawitacyjnej, więc gaz też może wyjść drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 17.11.2011 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 NIe rozpoczynajmy tej dyskusji , bardzo proszę rzuccie okiem na te okna i balkony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts