michal_mlody 08.02.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Szukam dobrego materiału izolacyjnego na moje poddasze. Wydaje mi się, że styropianem można szczelniej zrobić taką izolację. Będę miał wentylację mechaniczną i zależy mi na szczelności w możliwie najlepszy sposób. Z jednej strony wata jak wiadomo jest w znacznym stopniu przewiewana zimnym powietrzem a do tego folia paroizolacyjna, która jest podziurawiona przez wkręty a z drugiej większość inwestorów stosuje watę. No i mętlik w głowie od paru dni:/ Co byś doradził szukam różnych argumentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 08.02.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Michał - przeczytaj " Stryo zamiast wełny na poddaszu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubaman 08.02.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 laik, dane będę miał najprawdopodobniej jutro, będę uzupełniał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 08.02.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Michał - przeczytaj " Stryo zamiast wełny na poddaszu" Właśnie teraz natknąłem się na ten temat Przeczytane no i chyba zrobię sobie jakieś losowanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 09.02.2012 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Robienie styropianem wymaga większej dokładności i bardzo dużo czasu, wełną łatwiej coś upchnąć. Mam wełnę ale drugi raz robiłbym pianką lub styro. Na styro łatwiej później znaleźć nieszczelności i je uzupełnić, poprawić. O kurzu nie wspomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 09.02.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Pianka jest bardzo dobra . Najlepiej zamówić z 15 cm, krótka rozmowa z chłopakami którzy to nakładają i mamy 20 cm szczelnej i bardzo dobrej izolacji . W takiej konfiguracji jak wyżej zaczyna się nawet opłacać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 09.02.2012 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Jak Ci się z 15 cm robi 20 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 09.02.2012 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Jak Ci się z 15 cm robi 20 cm? Dzisiaj za "flaszkę" można wiele zyskać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 09.02.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 To się nazywa "nieprzewidzianie duże zużycie materiałów w trakcie prac". Drzewiej bywało, że przez takie metody, "przy okazji" jednej dużej budowy, całe osiedla domków wyrastały po sąsiedzku. Metoda jest więc sprawdzona, ale nie sądzę by była godna polecenia, zwłaszcza na publicznym forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 09.02.2012 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Metoda jest więc sprawdzona, ale nie sądzę by była godna polecenia, zwłaszcza na publicznym forum... Moja wypowiedź była w formie żartu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 09.02.2012 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Zdaję sobie z tego sprawę więc kosztorys zawyżyłem o 15% mam nadzieję że się nie pomylę . Życie pokaże Nie chcę Cię martwić, ale moim zdaniem zbudowanie takiej powierzchnie w takiej cenie jest praktycznie niemożliwe. Chyba, że wszystko faktycznie wybierzesz najtańsze z możliwych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 09.02.2012 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 To się nazywa "nieprzewidzianie duże zużycie materiałów w trakcie prac". Drzewiej bywało, że przez takie metody, "przy okazji" jednej dużej budowy, całe osiedla domków wyrastały po sąsiedzku. Metoda jest więc sprawdzona, ale nie sądzę by była godna polecenia, zwłaszcza na publicznym forum... Większość dróg i mostów za publiczne pieniądze jest tak budowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 09.02.2012 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Nie chcę Cię martwić, ale moim zdaniem zbudowanie takiej powierzchnie w takiej cenie jest praktycznie niemożliwe. Chyba, że wszystko faktycznie wybierzesz najtańsze z możliwych... Pożyjemy zobaczymy jestem optymistą. Ale podam przykład u mnie dach 14 tyś zł bez ocieplenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 09.02.2012 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Robienie styropianem wymaga większej dokładności i bardzo dużo czasu, wełną łatwiej coś upchnąć. Mam wełnę ale drugi raz robiłbym pianką lub styro. Na styro łatwiej później znaleźć nieszczelności i je uzupełnić, poprawić. O kurzu nie wspomnę Do kurzu można się przyzwyczaić no i ważne jest też nastawienie. Nie można wmawiać sobie, że będzie gryzła Na dzień dzisiejszy większe szanse ma wełna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 09.02.2012 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Pożyjemy zobaczymy jestem optymistą. Ale podam przykład u mnie dach 14 tyś zł bez ocieplenia zrobiony i rozliczony ? czy na razie na papierze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 10.02.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 z rynnami, spustami, opierzeniami, piorunochronem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawiarz 10.02.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 To ciekawe z czego więźba - mnie samo drewno wyszło 12,5tys. - płaciłem 730 zł/kubik (impregnowany). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 10.02.2012 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 U mnie samo krycie blachą to 15 tyś z czego ponad 13 tyś to sam materiał .Blachodachówka za 26 zł/m2 i tanie rynny pcv .Ponad 3 lata temu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 10.02.2012 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 To ciekawe z czego więźba - mnie samo drewno wyszło 12,5tys. - płaciłem 730 zł/kubik (impregnowany). 17 kubików drewna? Łoł, dużo, taki spory dach? Ostatnio patrzyłem na ceny lepszego drewna (suszonego, bo pod płaskie panele chyba wskazane, mniej jak 1100/q raczej ciężko) to chyba jednak wezmę wiązary gotowe, bo na zbijane nadwyżka drewna robi swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawiarz 10.02.2012 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Dom 16x9.5 dach dwuspadowy. Ale nie zdziwił bym się gdyby konstruktor mi kolejnego kwiatka posadził - z fundamentem juz tak zrobił, walnał ławę 950x500, płyta by mnie k...a wyszła 20% taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts