nydar 02.05.2013 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 A te schodki to z czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 02.05.2013 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Te na zdjęciu są tymczasowe z gazobetonu, bo na razie ociepleniowcy się kręcą, docelowo cały podcień i schody z niego będą z kostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 02.05.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Panowie mam takie pytanie, jak wykończyć próg drzwi wejściowych, gdy mam naokoło 20 cm styropianu a podcień będzie wyłożony kostką? Wytnij w grafitowym przy progu ok.20cm,naklej na grafit ok.10cm XPS a na to na podsypkę kostkę do progu. mam podobnie i tak robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 02.05.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Czyli mam wyciąć cały styropian przyklejony pod drzwiami? bo tam jest dokładnie 30 cm, niżej jest xps na cokole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 02.05.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 To jest taki typowy mostek termiczny.Ja mam podobną różnicę wysokości ale zrobiłem przy pomocy stalowej konstrukcji coś na podobieństwo lewitującego dwustopniowego podestu z drewna.Wyciąłem styropian na grubość desek i to po skosie.deski 30mm.Z zewnątrz nie widać podpór a całość lewituje w powietrzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 02.05.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Jak dokleję zamiast styro 10 cm xps-a to chyba nie będzie aż taki typowy mostek? Bo lewitująca stalowa konstrukcja mnie przerasta już prędzej zrobiłabym drewnianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 02.05.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Konstrukcja nośna stalowa a na zewnątrz drewno:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 02.05.2013 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 uruchomiłam wyobraźnię mniej więcej wiem o co chodzi, ale mam wysoko podniesiony dom, który muszę jeszcze obsypać naokoło, tą konstrukcję musiałabym oprzeć na jakimś fundamencie/ wkopanych słupkach, bo przecież nie ułożyć na piasku czyli wybrać juz nasypany piasek w podcieniu, postawić stelaż, wsypać piasek, żeby nie mieć fundamentu na wierzchu, i obudować drewnem. To ja chyba polubię ten mostek i tak od wewnątrz mam 20 cm styro w podłodze a na zewnątrz 10 xps-a lub 20 grafitu. Muszę to przemyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 03.05.2013 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Dokładnie jak piszesz że chcesz zrobić jest u mnie ,z tym że zamiast betonowego spocznika wyciąłem na laserze z blachy 10mm konstrukcję nośną ,której nie widać.W deskach są rowki 10,2mm i na klej z tuby metal-drewno wklejone.Ponieważ konstrukcji nośnej nie widać,całość wygląda jakby lewitowała.A deski nie dotykają styropianu.Deski są ułożone z przerwami 5mm.Myślałem dać oświetlenie pod spodem,taki fajny efekt świetlny przez szpary między deskami (smugi z dołu do góry) ale nie pozwolili:D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 03.05.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Wbrew pozorom to kobiety rządzą tym światem.Nawet jak nie pomalujesz to i tak nie widać a zgnije za ho ho.Bez urazy po śmierci twoich potomków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 03.05.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 nydar, znalazłbyś jakieś zdjęcie? Na sam opis bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 03.05.2013 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Jutro fotkę zrobię.dzisiaj ciemno i zimno:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o_c 03.05.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Mnie życie nauczyło już, że plany to jedno a rzeczywistość... https://www.youtube.com/watch?v=U7mVK1e3JWQpuenta mówi wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 03.05.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Czarny kwadrat.?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 04.05.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 nydar, znalazłbyś jakieś zdjęcie? Na sam opis bardzo mi się podoba.[/QU T białe to właśnie blacha wycięta na laserze.Docelowo posadzone tam będzie coś zielonego ,co zamaskuje konstrukcję nośną.Deski unoszą się ciut nad izolacją ,więc jej nie niszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 04.05.2013 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Ups.Do góry nogami.Lewitację diabli wzięli:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikolaj5 14.05.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Ciekaw to co piszecie o wykończeniu progu drzwi wejściowych / zrobieniu schodów. Niemniej czy ktoś mógłby jakiś rysunek wrzucić dla osób z mniejszą wyobraźnią techniczną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbiq 24.05.2013 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Panowie potrzebują porady : Budowa wystartowała, fundamenty wylane, ściana fundamentowa wymurowana.Kolej na hydroizolację i ocieplenie ściany. Co polecacie na hydro oraz jak docieplić ścianę fundamentową;opcje:1. 12 cm XPS-a - bezpośrednio zasypany ziemią bez folii 2. 15 cm Organika GOLD fundament - PYTANIE: czy foliować i/lub szpachlować ? Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbiq 24.05.2013 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 słyszałem, że są dwie szkoły odnośnie foli kubełkowej...jedni dają drudzy nie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 25.05.2013 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Folie się daje w zależności od przepuszczalności gruntów. Jeżeli glina to lepiej dać jak piaski przeważają to nie ma potrzeby.Folia ułatwia odpływ wody w głąb gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts