perm 31.12.2013 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 żaden sens ekonomiczny, tylko do zabytków, parametrów domu energooszczędnego się nie uzyska. Remmers tani nie jest. Tam gdzie jest kasa na renowacje, jest Remmers.No właśnie. Nie wszędzie też da się to zastosować. Materiały sorpcyjne maja swoje ograniczenia. Jest jakaś tam zgodność co do izolacji od wewnątrz. Incydentalnie tak ale tylko jak nie da się od zewnątrz. By to pojąć trzeba jednak mieć rozum a nie "rozum". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 31.12.2013 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 No wczoraj jeszcze się nie dało a dziś już się da? Trwałość nie mniejsza niż szkieleciora, parametry porównywalne a koszty niższe. Da zrobić a zrobić dobrze to spora różnica dla portfela . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 31.12.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 A co z klamką? Taki wielki radiator to pewnie zje każdą ilość ciepła? To może drzwi bez klamek? Można zrobić na pilota. Wkład od wewnątrz lub zewnątrz. Wedle uznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 02.01.2014 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Podoba mi się ten (mój) pomysł coraz bardziej. Otwory pod wieszaki można nawiercić po nabiciu OSB późniejsze przebicie styropianu to pikuś. Od góry na OSB własnoręcznie naniosę ekofiber tudzież coś pokrewnego - powinno być szczelnie (?). Konstruktywna krytyka mile widziana. Mam prawie tak zrobiony sufit na piętrze,tylko jeszcze krok dalej od góry wygląda to tak : Isofloc Deski Styropian Siatka,klej Struktura Sufit wygląda normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 02.01.2014 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Mam prawie tak zrobiony sufit na piętrze,tylko jeszcze krok dalej od góry wygląda to tak : Isofloc Deski Styropian Siatka,klej Struktura Sufit wygląda normalnie no popatrz, byłem patrzyłem i sufit na pietrze wyglądał mi się na podwieszany - całkiem normalny (czytaj dobrze zrobiony bez uwag) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 03.01.2014 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Bo właśnie struktura;) Gdybyś chciał na gładko to mistrza świata do gładzenia tego styro musiałbyś mieć... albo płyty GK kleić do styro - da się choć zrobić to równo to też nie lada wyczyn. trochę demonizujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 03.01.2014 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 no popatrz, byłem patrzyłem i sufit na pietrze wyglądał mi się na podwieszany - całkiem normalny (czytaj dobrze zrobiony bez uwag) tak, chyba nie zwróciłeś uwagi ponieważ wygląda na normalny,gładki sufit . taki elegancki jak z płyt GK osobiście nie podobają mi się ściany i sufit "na lustro" w przedsionku na suficie mam taką "lekką" strukturę i na kominku , nie wiem czy zauważyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 03.01.2014 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 sufity na piętrze mam zrobione gładzią, natomiast ta struktura to chyba coś z caparola jest , o ile się nie mylę. mogę się podpytać fachowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 03.01.2014 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 ok, jeśli chodzi o koszty to ta strukturka nie odbiegała jakoś cenowo. sami zaproponowali żeby takie coś zrobić a , że jestem przeciwnikiem gładkości to zgodziłem się bez problemu . także wyszło w cenie "normalnych" gładzi.klej i siatka były caparola. na parterze w przedsionku i spiżarni mam przyklejony styro 3 i 5 cm na zwykłą piankę. na piętrze styropian kleili na klej dyspersyjny caparola, bo się bali że odpadnie i tutaj były wysokie koszty. reszta normalna.coś mi świta że brali prawie jak za elewację 25zł/m2 na gotowo ale z głowy ci nie podam, musiałbym poszukać i policzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 09.01.2014 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Pytanie: Jak w pasywniaku zamocować jakiekolwiek elementy (ciężkie) na elewacji bez mostka. Jak wyprowadzić maszt pod antenę nie mając komina ? Są jakieś maszty nie metalowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 09.01.2014 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 (edytowane) a było sobie choć 1 krokiew dłuższą zrobić antenę ma maszcie obok domu Edytowane 9 Stycznia 2014 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 09.01.2014 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 a było sobie choć 1 krokiew dłuższą zrobić To jeszcze przede mną. Dobry pomysł Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 09.01.2014 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 To se ne da... ale pręt stalowy fi10mm przez 30cm styro straty robi jak jedno otwarcie drzwi! Jeden ... a kilka, kilanaście ? Jeśli jest jakiś tani zamiennik z tworzywa to czemu nie skorzystać. Jeśli nie masz użytkowego strychu to anteny na nim - jak dla mnie rewelacja, nie narażone na opady, wiatry itp. Izolacja nakrokwiowa z powłoką alu można znacznie pogorszyć poziom i jakość sygnału satelitarnego. W moim przypadku to nie wyjdzie. Jednak robię jeden maszt na zewnątrz przy szczycie budynku a na nim schody, gigantyczną "satkę" co na strych nie wejdzie, bocianie gniazdo itp;) Co Ty znów wymyśliłeś z tą gigantyczną satką ? Dodatkowe źródło ciepła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 09.01.2014 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 ... Jeśli nie masz użytkowego strychu to anteny na nim - jak dla mnie rewelacja, nie narażone na opady, wiatry itp. ... Poważnie??? masz jakiś patent na satelitarną na poddaszu bez okna z pojedynczą szybą, czy tylko tak myślisz? Jeśli masz to z zaciekawieniem poczytam - sam bym tak u siebie chciał zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 09.01.2014 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 również mnie to zaciekawiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 09.01.2014 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Mam małą na strychu. Dachówki sygnałowi mniej szkodzą niż chmury:-) DVBT to w ogóle bajka - siła, jakość pod 100%. Ale 2m talerz na astrę 1n nie ustawię więc maszt albo parabola. No to mamy inne informacje, ale... skoro u ciebie działa, tzn że po prostu u siebie będę musiał sprawdzić empirycznie i tyle (wiązary i pokrycie, bez deskowania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 10.01.2014 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Sprawdź. Ja mam goły strych, żadnych odbijających membran, folii itp. nie masz foli - żadnej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 11.01.2014 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 To se ne da... ale pręt stalowy fi10mm przez 30cm styro straty robi jak jedno otwarcie drzwi! Brzmi to dla mnie nierealnie, jak to, skąd to (bo strat przez punktowe mostki chyba nie można liczyć wprost, tak jak przez przagrody o większych powierzchniach, np. ściany)??? No chyba że te drzwi otworzyć na jesieni, a zamknąć na wiosnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 11.01.2014 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Nic kompletnie, widać na zdjęciach. Po co? Przy tych dachówkach jakie mam, kącie dachu i braku ocieplenia nic nie jest potrzebne. Nie tak dawno pisaliśmy o tym... tylko nie pamiętam w jakim temacie;) czy bez foli można zawsze gdy poddasze nieużytkowe czy muszą być spełnione jakieś specjalne warunki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 11.01.2014 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Policz straty przez pręt fi10mm długi na 30cm (tyle jest go w izolacji). Niestety nie mam programu (i umiejętności) do obliczeń 3D dla mostków. Liczenie po przekroju, długości i lambdzie o ile wiem są przy punktowych (liniowych również) nieprzydatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts