Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Przepraszam.

Ja akurat asolta chwaliłem, wszystko działa jak trzeba, OZC też bez zastrzeżeń.

Liwko nie masz gazu - idź na inny wątek! Pod swój blok :)

I ja też tym razem chwalę. :)

A że żeruje na forum bez płatnego profilu to już inna bajka. Bo żeruje :p

Mówimy w tej chwili o gazie czy o podłogówce?

Mr. Do - nie pamiętam jakie długie, a projekt gdzieś głęboko. Pewnie na blogu byłoby do odszukania.

franco78 - jestem przekonany, że uwzględnia temperaturę wewnętrzną, ale nie zastanawiałem się nad tym :)

Takie coś steruje: http://www.immergas.com.pl/Produkty,3181/COMANDO_AMICO_REMOTO_V2_SONDA

Edit: jeszcze o czymś zapomniałem - jeśli dobrze pamiętam, to moc grzewczą ograniczyliśmy do 5kW. To by znaczyło, że kocioł pracuje w zakresie 3-5kW.

Edytowane przez gorbag
uzupełnienie

Nie ma potrzeby dokładnie mi podawać, chodziło mi o sam fakt czy są takie same czy różne długości. Nie pytałem żeby się czepiać tylko własne wiadomości poszerzyć. Sam mam instalację według własnego projektu tylko długościami zajął się instalator. Na dzień dzisiejszy dołożyłbym jeszcze z 2 obiegi a skrócił istniejące ale niestety na to już za późno. Instalator zasugerował się instrukcją rozdzielacza co do długości.

asolt, widzę że jesteś tu hejtowany więc pamiętaj - prawdziwa cnota krytyki się nie boi :). Ja pochodzę z Dąbrowy Tarnowskiej a tam fuszerki się nie odstawia :)

Nie ma potrzeby dokładnie mi podawać, chodziło mi o sam fakt czy są takie same czy różne długości. Nie pytałem żeby się czepiać tylko własne wiadomości poszerzyć. Sam mam instalację według własnego projektu tylko długościami zajął się instalator. Na dzień dzisiejszy dołożyłbym jeszcze z 2 obiegi a skrócił istniejące ale niestety na to już za późno. Instalator zasugerował się instrukcją rozdzielacza co do długości.

asolt, widzę że jesteś tu hejtowany więc pamiętaj - prawdziwa cnota krytyki się nie boi :). Ja pochodzę z Dąbrowy Tarnowskiej a tam fuszerki się nie odstawia :)

Nie przejmuje sie hejtem ale to przeszkadza innym, bo odbiera chec czytania. Dlatego tez redakcja od czasu do czasu banuje tych najaktywniejszych. A instalator niech sie nie sugeruje instrukcjami tylko wykonuje wg projektów. Od myslenia są inni.

asolt, dlaczego nie zapłacisz za płatny profil, skoro ewidentnie szukasz klientów na forum? Jesteś cwańszy od innych? Inni którzy płacą za to redakcji to idioci? Jak myślisz Mr.Do, to jest w porządku w stosunku do innych? Połączyła was solidarność jajników?

asolt był krytykowany przeze mnie za to, że bierze pieniądze za projekt podłogówki, w którym tak czy siak trzeba dławić przepływy. A takie coś można bez problemu zrobić bez jego projektu.

Ale widać on i inni zaczynają się nakręcać, więc dawajcie dawajcie, czekam. Zobaczymy znowu jakich argumentów użyje.

A zbanowany to powinieneś zostać ty, za brak płatnego profilu.

Liwko, tylko robisz asoltowi bezpłatna reklamę, bo pociągałeś temat tego kto i z jakim skutkiem zdobił gorbagowi instalację.

To nie jest temat o podlogówce, tylko o spalaniu, więc znikaj stad.

@asolt - mam nadzieje, że nie dasz sie w tym wątku sprowokować go bezsensownej przepychanki.

asolt, dlaczego nie zapłacisz za płatny profil, skoro ewidentnie szukasz klientów na forum? Jesteś cwańszy od innych? Inni którzy płacą za to redakcji to idioci? Jak myślisz Mr.Do, to jest w porządku w stosunku do innych? Połączyła was solidarność jajników?

asolt był krytykowany przeze mnie za to, że bierze pieniądze za projekt podłogówki, w którym tak czy siak trzeba dławić przepływy. A takie coś można bez problemu zrobić bez jego projektu.

Ale widać on i inni zaczynają się nakręcać, więc dawajcie dawajcie, czekam. Zobaczymy znowu jakich argumentów użyje.

A zbanowany to powinieneś zostać ty, za brak płatnego profilu.

Skoro masz taką wewnętrzną potrzebę pilnowania interesów redakcji, to prostu opisz im swoje problemy, napisz jak bardzo cierpisz z powodu zmniejszenia ich wpływów.

Co nieco sie juz znasz z redakcją przy okazji kilku zbanowań, myslę ze redakcja wysłucha twoje żale i wykaze zrozumienie, a moze nawet dostaniesz list pochwalny.

Wracajac do meritum, chociaz dla ciebie meritum to szukanie wpisów o mnie lub moich wpisów, widac ze masz tym problem (moze jakies natręctwo lub cos w tym rodzaju), moze lepiej mnie wpisac na swoja listę ignorowanych. Nie będziesz mnie czytał, moze bedziesz przez to spokojniejszy. Wracając do faktycznego meritum to co wniosłes w zakresie zuzycia gazu, masz pompę ciepła to po co sie tu produkujesz? czy tylko jedynym powodem jest to ze ktos o mnie napisał?

Liwko, tylko robisz asoltowi bezpłatna reklamę, bo pociągałeś temat tego kto i z jakim skutkiem zdobił gorbagowi instalację.

To nie jest temat o podlogówce, tylko o spalaniu, więc znikaj stad.

@asolt - mam nadzieje, że nie dasz sie w tym wątku sprowokować go bezsensownej przepychanki.

Nie, wiecej juz nie bede odpisywał Liwko na jego posty, ma problem ze samym soba, ja mu w tym nie pomoge. Co do reklamy masz racje, to samo mu kiedys wytknąłem, ale on tego nie rozumie

Edytowane przez asolt

Ja po prostu uważam, że jesteś zwyczajną pijawką na tym forum. Zapłać za profil i będzie fer w stosunku do wszystkich.

Odnośnie zużycia gazu. Proszę podaj mi gdzie ty się do tego odniosłeś?

O co wam k... chodzi? Napisałem...

W takim razie super. I jestem pod wrażeniem otwartych pętli przy projekcie i wykonawstwie asolta. O to cały czas z nim toczyłem wojnę. W takim razie jest to jego pierwsza wzorcowa instalacja :)

... i tak uważam, więc W CZYM PROBLEM?

A gaz mają moi rodzice. Mają też wiele innych problemów, z którymi sami sobie nie radzą. Życie.