Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dlatego uwolnienie cen gazu oraz obciążenie jego dystrybucji kosztami emisji CO2 spowoduje szacowaną podwyżkę o 100% w ciągu 2 lat.

.

to skąd obniżki dotychczasowe?

gaweł - ja wiem, że chcesz na siłę udowodnić, że prąd jest lepszy od gazu.

Ale jestem w tak luksusowej sytuacji, że mogę sobie swobodnie wybierać między prądem a gazem. Jak gaz stanie się droższy od prądu to sobie zmienię źródło ciepła, w czym problem?

to skąd obniżki dotychczasowe?

gaweł - ja wiem, że chcesz na siłę udowodnić, że prąd jest lepszy od gazu.

Ale jestem w tak luksusowej sytuacji, że mogę sobie swobodnie wybierać między prądem a gazem. Jak gaz stanie się droższy od prądu to sobie zmienię źródło ciepła, w czym problem?

Bo ceny gazu są nieuwolnione jeszcze. I nie ma opłat emisyjnych.

Niczego nie udowadniam bo takie są fakty, dopóki gaz jest opłacalny i ktoś go ma to niech używa ale w nowym domu i przy konieczności wymiany kotła raczej pomyśleć o pc.

Ale wzrost cen energii będzie dotyczył wszystkich nośników.

W teksasie w trakcie ostatniego ataku zimy cena prądu wzrosła siedemdziesiąt razy!

Edyta: cena wzrosła 110 razy :o

nie wiem co to za podwyzka 100 razy ale na pewno nie odnosi sie to do cen jakie placi gospodarstwo domowe za prad, nie ma opcji ze rachunek 100 dolarow wzrasta nagle do 10000

https://www.texaselectricityratings.com/resources/historical-rates

nie wiem co to za podwyzka 100 razy ale na pewno nie odnosi sie to do cen jakie placi gospodarstwo domowe za prad, nie ma opcji ze rachunek 100 dolarow wzrasta nagle do 10000

https://www.texaselectricityratings.com/resources/historical-rates

Odnosi się - Texas jest wyątkowym stanem, który nie podpisał odpowiednich porozumień dotyczących energii elektrycznej.

ta sprawa to precedes trwało to kilka dni po dużej burzy , trąbi o tym cała ameryka , ludzie zostali wpuszczeni w maliny dziwnymi umowami, pomoc zaoferowało już masa prawników w tej kwestii.

• 3 weeks później...
Od 1 września 2019 do 31 grudnia 2019 183m3

Rok wcześniej ten sam okres 265m3, a od września do kwietnia 550m3

Temp w pomieszczeniach w okolicach 20-21°C. CO i CWU. Około 180m2, dwie górne kondygnacje w domu z 3 kondygnacjami i sutereną a (góra okna dachowe), okna 3 szybowe, Pod dachem piana OK ok.24cm, na ścianach 18cm stropianu z trzech stron i 10 z jednej od północy :(, ale ta ocieplona na poddaszu od środka wełną 24cm.

co komu mówią te informacje? Jakiś metraż, temp. Nie kumam po co ludzie wstawiają takie jałowe info bez punktu odniesienia.

Ile razy trzeba pisać to samo?

Nie trzeba pisać.

Podobnie, jak by nie musimy grzebać w Twoich postach.

Chcesz podawać tu swoje informacje, to wrzuć sobie info o domu do stopki, inaczej to bez sensu.

REKORDZISTO -- podawanie informacji na forum jest uzaleźnione od mania jakiejś stopki?

IMHO ktoś chce to się zapya, nie chce pytać, to się nie czepia, skoro zostało juz wcześniej napisane.

Ale masz, specjalnie dla ciebie, sobie taką stopkę zafunduję...,

Będzie????

https://forum.muratordom.pl/showthread.php?p=7891289#post7891289

REKORDZISTO -- podawanie informacji na forum jest uzaleźnione od mania jakiejś stopki?

IMHO ktoś chce to się zapya, nie chce pytać, to się nie czepia, skoro zostało juz wcześniej napisane.

A jak ktoś zapyta, to w odpowiedzi przeczyta:

Ile razy trzeba pisać to samo?

Stopka nie jest dla mnie, mnie Twoje zużycie nie interesuje