Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

bardzo drogo ja 300 za to samo+prąd do celów bytowych

A prąd masz za darmo. Nie. Prawdopodobnie założyłeś panele za które też zapłaciłeś ( tez mam ) + pompa ciepła. To tez kosztuje.

Ja za kocioł zapłaciłem 4600 + przyłącze gazu linia -gazomierz 2300 + 1500 za gazomierz - dom. to daje 8400. Za tą kwotę nie kupie nawet pompy a gdzie panele.

A prąd masz za darmo. Nie. Prawdopodobnie założyłeś panele za które też zapłaciłeś ( tez mam ) + pompa ciepła. To tez kosztuje.

Ja za kocioł zapłaciłem 4600 + przyłącze gazu linia -gazomierz 2300 + 1500 za gazomierz - dom. to daje 8400. Za tą kwotę nie kupie nawet pompy a gdzie panele.

a centralne ogrzewanie dostałeś za darmo? Nie mam pompy ciepła bo szkoda na to pieniędzy. Nie mam nawet centralnego bo to przeżytek i pieniądze wyrzucone w błoto.

Mieszkam już 18 lat i wiem prawie wszystko na temat ogrzewania elektrycznego.

Klimatyzator 2700, grzejniki 1200, PV 6,17 kW - 18 tys (mam 2 lata, do zwrotu tej inwestycji zostało jeszcze 2), podłogówka w łazience 600 zł Razem 22 500 zł

Edytowane przez gawel

Dostałem dziś fakturę rozliczeniową z PGNiG za okres od 25 września do 15 marca, z zastrzeżeniem że odczyt był ok. dwa tygodnie wcześniej. Z faktury wygląda to następująco od razu z przeliczeniem ceny za 1m3:

25-09 – 01.11: 155m3 * 2.25zł

01.11 – 06.12: 343m3 * 2.07zł

06.12 – 01.01: 359m3 * 2.09zł

01.01 – 15.03: 629m3 * 2.82zł

Sumarycznie niecałe 3600zł za 1486m3 gazu na CO+CWU+kuchenka gazowa.

Masz więcej ogrzewanej powierzchni podłogi w domu od ogólnej powierzchni podłogi. Chyba że :

Masz ogrzewane dodatkowo skosy i po nich chodzisz jak po podłodze. (próbuje zrozumieć):(

Powierzchnię uzytkową liczy sie od wysokości 1.4m nad podlogą.

Już rozumiesz ?