Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

byłbym bardzo wdzięczny jeśli ktoś poleciłby mi ekipę z okolic Warszawy (gm. Piaseczno) do SSZ.

https://www.oferteo.pl/witbud/kontakt/113370

Efekty pracy masz w moim dzienniku. A, i nie ma ekip idealnych - tutaj np. przytaknęli elektrykom, że nie trzeba uziomu fundamentowego. A to błąd - domagaj się zrobienia uziomu (ściągnij do tego przed zalaniem fundamentów dla pewności elektryka, żeby potem nie kręcił nosem)

Żadnej konkretnej ekipy nie jestem w stanie polecić, chociażbym bardzo chciała, no i nie jestem z okolic Warszawy, więc to nie moje regiony (niestety, choć w tym tygodniu do Warszawy się udaje na dłuższe wakacje!), ale jeżeli chodzi o ekipy, to może warto byłoby poszukać tutaj: https://sprzedajemy.pl/warszawa/uslugi/uslugi-dla-domu/remont-i-budowa, czyli w serwisie ogłoszeniowym, gdzie takich ofert z terenu Warszawy jest wiele, z tego co widzę ponad 130 i z różnych dziedzin.

• 2 weeks później...

Poratujcie :)

1. Szukam kogos sprawdzonego do wykonania kotlowni (piec itp). Warszawa

Juz jestem po kontakcie z firmą Ma-Box :)

2. Dodatkowo moze ktos poleci firme do wykonania podlogi z zywicy w garazu.

3. Szukam również ekipy do gładzi gipsowych w budynku.

Edytowane przez Karolewskiej

witam,

poszukuje specjalisty od papy termozgrzewalnej. Mam do wygrzania dwa tarasy sredniej wielkosci,

Zalezy mi na kims super dokladnym ktory z dbaloscia o szczegoly wykona wierzchnia warstwe.

Z gory dziekuje.

Pozdrawiam,

Pawel

Bernard 606 760 227 ale jeśli zależy Ci na jakości, dbałości itp to papa nie jest najlepszym wyborem. Poproś by pokazał Ci Elastofol. U mnie leży na balkonach i tarasie nad garażem. Papa się do tego nie umywa . Niestety jest sporo droższy od papy.

witam,

poszukuje specjalisty od papy termozgrzewalnej. Mam do wygrzania dwa tarasy sredniej wielkosci,

Zalezy mi na kims super dokladnym ktory z dbaloscia o szczegoly wykona wierzchnia warstwe.

spróbuj może tu https://www.youtube.com/watch?v=Z1dM_LcXjAk

O widzę ze juz zbogor podał ten sam kontakt

Kolejne polecenia z zakończonych prac:

1) tynki gipsowe wew. maszynowe - ANATAK z Raszyna 502 626 122

Dobry kontakt, sprawnie i terminowo wykonana praca, dbałość o szczegóły - tynki moim zdaniem wyglądają super równiutko.

2) Hydraulika/ogrzewanie podłogowe - Ma-Box Michał Jurczak 600 247 016

Świetny kontakt, profesjonalne podejście, ogromna wiedza, analiza co i jak rozwiązać oraz terminowość - nie dziwią mnie wolne terminy dopiero na 2018.

Została do wykonania jeszcze kotłownia i uruchomienie kotła.

3) Wylewki z Mixokreta - Bogdan Gąsior 607 893 782

wylewki wykonane perfekcyjnie, równe jak lustro :) Pan Bogdan chętnie doradza co i jak rozwiązać lub poprawić, żeby było zwyczajnie lepiej. Nie ma oszczędzania na materiałach i zabawy w półśrodki - ma być 100% dobrze! I za to tez ogromny plus.

Pan Bogdan wykonuje też tynki cem-wap kwarcowe - w tej kwestii się nie wypowiem ale patrząc na podejście do wylewek można się spodziewać również wysokiego poziomu.

Mój kolega, który też jest na etapie budowy po obejrzeniu tynków i wylewek od razu zaklepał sobie terminy u wyżej wymienionych :rolleyes:

Ale... żeby nie było tak super kolorowo to zdecydowanie nie polecam forumowicza fighter1983 , firma Astrobud czy MedBud... nie wiem, która jest już aktualna.. pogubiłem się...

W tym miejscu napisze tylko, ze gdybym nie prowadził w międzyczasie rozmów z innym wykonawcą to zostałbym w tym roku bez docieplenia budynku. I nie jestem jedyną osobą, która miała taka sytuację

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?338605-Astrobud-robili-u-Ciebie-elewacj%C4%99&highlight=astrobud

Uważam, ze jest to bardzo ważne info ( i byłoby nie fair takie historie przemilczeć ) dla potencjalnie zainteresowanych współpracą z panem Bartkiem, który jest de facto sprzedawca Caparola na forum a ekipy wykonawcze podnajmuje ( doliczając oczywiście swoje fee ) nie mając totalnie kontroli co się dzieje na budowie... Oj trochę mogę poopisywać... I chyba to zrobię...

Ps. fighter1983, to już mi nie wysyłaj tej oferty na którą czekam od kwietnia...:jawdrop: :rotfl:

Edytowane przez suzanita

Kolejne polecenia z zakończonych prac:

1) tynki gipsowe wew. maszynowe - ANATAK z Raszyna 502 626 122

Dobry kontakt, sprawnie i terminowo wykonana praca, dbałość o szczegóły - tynki moim zdaniem wyglądają super równiutko.

2) Hydraulika/ogrzewanie podłogowe - Ma-Box Michał Jurczak 600 247 016

Świetny kontakt, profesjonalne podejście, ogromna wiedza, analiza co i jak rozwiązać oraz terminowość - nie dziwią mnie wolne terminy dopiero na 2018.

Została do wykonania jeszcze kotłownia i uruchomienie kotła.

3) Wylewki z Mixokreta - Bogdan Gąsior 607 893 782

wylewki wykonane perfekcyjnie, równe jak lustro :) Pan Bogdan chętnie doradza co i jak rozwiązać lub poprawić, żeby było zwyczajnie lepiej. Nie ma oszczędzania na materiałach i zabawy w półśrodki - ma być 100% dobrze! I za to tez ogromny plus.

Pan Bogdan wykonuje też tynki cem-wap kwarcowe - w tej kwestii się nie wypowiem ale patrząc na podejście do wylewek można się spodziewać również wysokiego poziomu.

Mój kolega, który też jest na etapie budowy po obejrzeniu tynków i wylewek od razu zaklepał sobie terminy u wyżej wymienionych :rolleyes:

Ale... żeby nie było tak super kolorowo to zdecydowanie nie polecam forumowicza fighter1983 , firma Astrobud czy MedBud... nie wiem, która jest już aktualna.. pogubiłem się...

W tym miejscu napisze tylko, ze gdybym nie prowadził w międzyczasie rozmów z innym wykonawcą to zostałbym w tym roku bez docieplenia budynku. I nie jestem jedyną osobą, która miała taka sytuację

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?338605-Astrobud-robili-u-Ciebie-elewacj%C4%99&highlight=astrobud

Uważam, ze jest to bardzo ważne info ( i byłoby nie fair takie historie przemilczeć ) dla potencjalnie zainteresowanych współpracą z panem Bartkiem, który jest de facto sprzedawca Caparola na forum a ekipy wykonawcze podnajmuje ( doliczając oczywiście swoje fee ) nie mając totalnie kontroli co się dzieje na budowie... Oj trochę mogę poopisywać... I chyba to zrobię...

Ps. fighter1983, to już mi nie wysyłaj tej oferty na którą czekam od kwietnia...:jawdrop: :rotfl:

żeby nie zagineło....a chciałem juz wysyłać prośbę o ofertę :(