Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ojoj ale sie wysypalo z worka goryczy.

Szanowny wykonawca1 - sprowadzmy to teraz do systemu zero-jedynkowego.

zakladasz konto na forum, piszesz 2 wpisy, nic nie wskazuje na to, ze faktycznie do piero co dolaczyles do grona forumowiczow, tylko braklo jajeczek zeby wpis umiescic ze swojego "standardowego" konta. pomijam ze lamiesz regulamin majac wiecej niz jedno konto. wiec kto tu sie podszywa, kamufluje?

nie rozumiem Twojej irytacji, tak jestem firma zarowno handlowa jak i wykonawcza, mam platny profil wlasnie dlatego, aby nikt nie zarzucil mi ze sie podszywam, ukrywam, robie ukryta reklame.

ku Twojemu zaskoczeniu jest to moja praca za ktora dostaje wynagrodzenie, powaznie, wstaje rano, pracuje kilka - kilkanascie godzin, w miedzy czasie jeszcze udzielam porad na forum, jak wystarczy czasu to pisze bloga, robie obliczenia, oferty, dostawy, podpisuje umowy, wykonuje elewacje, negocjuje z dostawcami, szkole ludzi i wyobraz sobie - biore za to pieniadze i z tego sie utrzymuje. SZOK nie? nie btralbym za to pieniedzy gdybym materialy mial za free, ludzie pracowaliby w wolontariacie, samochod jezdzilby na powietrze (nawet nie na wode, woda tez kosztuje) a do domu nie przychodzilyby zadne rachunki, no i oczywiscie nawet zakupow domowych nie trzeba by bylo robic.

co do udzielanych porad i polecen: a dlaczego niby nie moglbym polecic jakiegos wykonawcy? jezeli znam, widzialem prace, znam opinie inwestorow u ktoryh cos robili, z kilkoma nawet juz wielokrotnie sie spotkalem na budowie to dlaczego mialbym ich nie polecic skoro robia dobrze ?

podobnie zreszta z rozwiazaniami materialowymi: albo sami je wbudowujemy , albo dostarczamy, dostajemy feedback. cos jest lepsze, cos jest gorsze jakosciowo, cos jest tansze cos jest drozsze. kazde polecone rozwiazanie moge jargumentowac, dlaczego zrobilbym tak a nie inaczej, oge dyskutowac, jezeli ktos ma odmienne zdanie i je szanuje, zwlaszcza kiedy w dyskusji uzywa konkretnych argumetow opierajac sie na wiedzy i bez wycieczek osobistych. wreszcie - sam moge zmienic zdanie i przyznac ze cos mozna bylo rozwiazac lepiej/taniej/szybciej (zalezy co potrzebne)

zapraszam Cie do merytorycznej dyskusji w ktoryms z watkow moze juz z Twojego prawdziwego konta

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak się składa że nie mam żadnego innego konta a zalogowałem się tylko po to żeby przestrzec innych forumowiczów własnie przed takimi wpisami jak Twój .

nie potrzebuje żadnego innego konta.. wystarczy mi świadomość że zabolało heh,

a tak na marginesie to teraz z tym wpisem żeś biedaku strzelił reklame szkoda że nie napisałeś co robisz po pracy to już wszystko byśmy o tobie wiedzieli. :yes::bye: miłego dnia :sick:

Tak się składa że nie mam żadnego innego konta a zalogowałem się tylko po to żeby przestrzec innych forumowiczów własnie przed takimi wpisami jak Twój .

a tak na marginesie to teraz z tym wpisem żeś biedaku strzelił reklame szkoda że nie napisałeś co robisz po pracy to już wszystko byśmy o tobie wiedzieli. :yes::bye: miłego dnia :sick:

a dokładnie co takiego fighter napisał? czytam i nie widzę. jak brzmiał ten magiczny wpis, przed którym należałoby innych przestrzec ?

Wykonawca1, zachowujesz się jak obrażona pierdoła która wykonała komuś prace i ta praca delikatnie mówiąc jest niskich lotów. Co zostało Ci wytknięte przez inwestora.

Reklamę to Ty zrobiłeś ale nie tylko sobie ale wszystkim polecanym tutaj wykonawcom. Twój wpis tylko potwierdza, że rekomendacje na tej Białej Liście są warte... niewiele. Kiedyś te polecenia były wartościowe. Dziś firmy się zmieniają. Zmieniają się przede wszystkim pracownicy w tych firmach. Sam właściciel, jeśli w ogóle pracuje, to nie jest wstanie zagwarantować odpowiedniej jakości pracy przy zmieniających się co chwilę pracownikach. A takie mamy czasy w budowlance.

Ze swojej budowy sam miałem kilka firm do polecenia. Dziś już bym nie ryzykował i ich tutaj nie polecał aby kogoś ewentualnie na minę nie wpakować. Kilka lat temu u mnie (i to jest dla mnie jedyny fakt) taka i taka firma wykonała swoją robotę dobrze. I tyle. A dziś może to być już diametralnie inaczej wykonane.

szlachetnosc Twojej postawy w tym momencie jest zdumiewajaca, przegladasz internet w poszukiwaniu wpisow na forach budowlanych, na ktorych nie jestes zarejestrowany , wylapujesz "ten jeden" i rejestrujesz sie po to tylko, aby uswiadomic spolecznosci jaki to zly jest jeden z uzytkownikow z 10-letnim stazem na forum i raczej pozytywnymi opiniami.

Ponadto wiarygodnosc Twojej wypowiedzi i brak sprecyzowania co bylo tak bardzo zle w tym co napisalem w przypadku osoby zarejestrowanej "3minuty temu" i z dorobkiem 2 postow powaznie jest bardzo bardzo znaczaca.

zabolalo mnie to mniej wiecej jak ugryzienie przez komara... krowy... na szwajcarskim pastwisku w Alpach. natomiast smutne jest to, ze Tobie sprawilo przyjemnosc sama swiadomosc, ze rzekomo wyrzadziles komus jakas krzywde.

Ja to ciesze sie, jak widze ze komus cos dobrze wyjdzie, jak mu sie powodzi, jak mu sie firma rozwija etc.

Tobie sprawia przyjemnosc jak komus pojdzie zle, albo uda Ci sie jakos zaszkodzic

Takie stany to juz chyba powoli powinno sie leczyc, aby nie przerodzilo sie w cos powazniejszego - niebezpiecznego dla otoczenia. Nie jestem znawca, ale tak mi sie wydaje.

a tak na marginesie to teraz z tym wpisem żeś biedaku strzelił reklameszkoda że nie napisałeś co robisz po pracy to już wszystko byśmy o tobie wiedzieli
nie do konca wiem co masz na mysli

jezeli interesują Cię moje zainteresowania w czasie wolnym to w duzym skrocie, jak tylko mam chwile wolnego to:

wyjedzam na ryby, gram w szachy, troszke sie wspinam, gram w siatkowke, spotykam sie ze znajomymi na piwko/grilla, czytam, jezdze na rowerze, wakacje wole spedzac w gorach chodzac po szlakach, nie pasuje mi lezenie plackiem na plazy, zima jak sie da najchetniej na narty. Zima tez lubie nasze polskie morze kiedy nie ma tam ludzi i jest pusto - tak zeby odpoczac od ludzi troche. czasami kino, teatr, jakis koncert, lubie polski rock, nie slucham disco-polo, nie ogladam tv, jezeli ogladam to TopGear lub Katastrofy w Przestworzach (jakos lubie ta tematyke), prowadze mniej lub bardziej sensowne rozmowy na forum budowlanym.

no to czekam teraz na pelny moj portret psychologiczny i objawienie jedynej slusznej prawdy o mnie samym

Poza tym robisz tu mega OT

Edytowane przez fighter1983

Do wykonawca 1.

Inwestor korzysta tylko i wyłącznie z tej białej listy, bo chce mieć dobrze wykonaną pracę. Niestety, czas wszystko weryfikuje i nie ma z czym dyskutować. Jaki koń jest każdy widzi. Dobrze wykonana praca sama się broni. Takiej pracy inny wykonawca nie musi poprawiać, a inwestor ponosić dodatkowych kosztów. Przez budowę przewija się sztab ludzi i każdy potrafi ocenić, to co widzi. A nie wszyscy są z nich laikami budowlanymi jeśli chodzi o profesjonalne ocieplanie poddaszy. Jeśli ktoś obiecuje mi wykonanie pracy na 5 a ja mu płacę wcześniej ustaloną kwotę to mam prawo spodziewać się tej pracy na 5 a nie zaledwie na 3, co wyszło u mnie po jakimś czasie. Moja niska ocena jest potwierdzona przez nadzór i kierownika, nad czym niestety ubolewam. Brak szczeliny wentylacyjnej między odeskowaniem a wełną to bardzo poważny błąd. Niby za co jako inwestor miałabym trafić na czarną listę? Ja dotrzymałam przecież umowy.

Edytowane przez BudującaDom

szukam sprawdzonej ekipy z rejonu Piaseczno / Janki na termin max maj 2019

Jak sprawdzona ekipa, to potrzebujesz cudu - że wypadnie im klient i żaden z kolejki nie będzie gotów na ich wejście. dzwoń, pytaj Ale nastaw się pesymistycznie i przesuń terminy.

Z łapanki byle jakiego trudno dzisiaj z takim terminem będzie znaleźć.

Witam,

Podobno "Misiaczki" nie do końca sie sprawdzają ?

Czy to prawda?

Jakie macie do nich zastrzeżenia?

Robili u mnie sufity w 2012 r i faktycznie - popękały spoiny na styku mur/GK - podobno to normalne (?)

Kogo polecacie do zabudowy gipsowo-kartonowej - zależy mi, aby używał tych specjalnych taśm, co to sprawiają, że nie popęka :)

Poszukuję elektryka z rejonu Grójec/Tarczyn/Piaseczno i okolice.

Kogo z tej "normalnej pólki cenowej" polecacie?

Ponadto będę wdzięczna za wskazanie solidnego glazurnika z tych okolic.

Ja ze swojej strony po raz kolejny polecam Mirka Gencla do budowy domu. Buduje mi własnie dom 110 m i budynek gospodarczy (płyta fundamentowa i Silka)

Zaczęli 12 lutego - za 2 dni już kończą. Ten etap budowy to sama przyjemność :). Chłopaki zaczynają o 7 rano i pracują do późnych godzin (oświetlona cała budowa). Na budowie wzorcowy porządek, cudowna atmosfera, zero problemów z materiałami - Mirek wszystko sam ogarnia - oczywiście konsultując ze mną. Nie było ani godziny opóźnienia z powodu braku materiału, co przy obecnych problemach z zakupem choćby Silki było dużym sukcesem. Mój kierownik budowy również zachwycony. Oboje z mężem po raz kolejny stwierdzamy, że to nieziemska ekipa i drugiej takiej nie ma. Już za nimi tęsknię.

Moja budowa jest za oknem mojego obecnego domu. Chłopaki śpią w swoim mobilnym domku na terenie budowy, a Mirek dojeżdża z Warszawy. Jest 6.15, słonce dopiero wschodzi. Jak myślicie co widzę za oknem? Podjechał właśnie samochód, wysiada Mirek i niesie ciepłe bułeczki chłopakom :). Cudowny gość, naprawdę.

Edytowane przez asbe
  • Like 1

Moja budowa jest za oknem mojego obecnego domu. Chłopaki śpią w swoim mobilnym domku na terenie budowy, a Mirek dojeżdża z Warszawy. Jest 6.15, słonce dopiero wschodzi. Jak myślicie co widzę za oknem? Podjechał właśnie samochód, wysiada Mirek i niesie ciepłe bułeczki chłopakom :). Cudowny gość, naprawdę.

Cudowny to by byl jakby tez wlasnie do was wpadl z cieplymi buleczkami , mlekiem od krowy i paczkami :)

Zart oczywiscie :p

Ja ze swojej strony po raz kolejny polecam Mirka Gencla do budowy domu. Buduje mi własnie dom 110 m i budynek gospodarczy (płyta fundamentowa i Silka)

Zaczęli 12 lutego - za 2 dni już kończą. Ten etap budowy to sama przyjemność :). Chłopaki zaczynają o 7 rano i pracują do późnych godzin (oświetlona cała budowa). Na budowie wzorcowy porządek, cudowna atmosfera, zero problemów z materiałami - Mirek wszystko sam ogarnia - oczywiście konsultując ze mną. Nie było ani godziny opóźnienia z powodu braku materiału, co przy obecnych problemach z zakupem choćby Silki było dużym sukcesem. Mój kierownik budowy również zachwycony. Oboje z mężem po raz kolejny stwierdzamy, że to nieziemska ekipa i drugiej takiej nie ma. Już za nimi tęsknię.

My też Mirka bardzo ciepło wspominamy. Powinien fanklub założyć:)

Tym bardziej, że BL się wykrusza.

• 2 weeks później...
Pragnę podzielić się kolejnym sprawdzonym wykonawcą jest nim p. Krzysztof Karkosa z Mińska Mazowieckiego tel. 692 702 531‬

Wykonywał on u mnie elewacje - zdjęcia znajdziecie na moim blogu: http://budowajablonkig2.mojabudowa.pl/?id=247180

Terminowy, rzeczowy, słowny, godny polecenia.

Zakres prac był ustalony na usługę, pracował na moim materiale, który był dostarczany bezposrednio przez przedstawiciela Greinplast.

Generalnie konkurencyjny cenowo względem wszystkich forumowych gwiazd, którzy krzyczą sobie mega wygórowane stawki za m2 z materiałem.

Warto poświecić trochę czasu i samemu ogarnąć materiał.

A więc odświeżając temat dziele się kolejnymi sprawdzonymi ekipami dla kolejnych bobów budowniczych aby mieli łatwiej.

Tych, który sobie przeskrobali u mnie nie będę wymieniał, wręcz może kiedyś wpiszę na czarną listę.

A wiec tym, którym można zaufać i będziecie zadowoleni z ich usług:

- zabudowa kominka p.Piotr Burakowski Instalkom - tel. 509-841-680, w terminie, w dobrej cenie wkład z kratek.pl z rabatami wykonawcy. Nie ma się do czego przyczepić.

- stacja uzdatniania wody - p.Wojciech Szczepanek AQUADROP - tel. 501-287-200, perfekcyjna ocena sytuacji i dobór urządzeń, aby woda była zdatna do picia (szczegóły na moim blogu ze zdjęciami z wykonania prac). Większość innych poległa na etapie otrzymania wyników badań wody.

- Stolarz Marcin tel. 669-370-639 wraz ze swoją ekipą, wykonał meble kuchenne, garderobę, spiżarnie, szafkę pod umywalki oraz pozostałe zabudowy. Ekipa na 5 z dużym plusem. Doradzili, wykonali w terminie i posprzątali po sobie. Niestety po większości ekip musiałem sprzątać a tu miłe zaskoczenie.

- InterDecor p. Olgierd 513-132-808 - zakup i montaż drzwi Asilo w przystępnej cenie, zgodnie z umową w podanym terminie.

- Szklarz p. Marcin Poteraj - 694-363-438, Kabina prysznicowa typu Walk In, lustra, Lacobel -panel lakierowany do kuchni

Realizacje powyższych ekip i prac zleconych oraz wcześniej wymienianych wykonawców można znaleźć na moim blogu adres: http://budowajablonkig2.mojabudowa.pl/

Edytowane przez Marcin55
.