tyniu 27.07.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 My mamy wszystko cersanitu umywalki, wannę, brodzik i kibelki. Różne modele i różne półki cenowe - generalnie jestem zadowolony oprócz 1 taniego kibelka, który trochę rozpryskuje wodę przy spłukiwaniu (drugi droższy tak nie robi). Kierowałem się kolorem przy zakupie - mi akurat kolor cersanitu się najbardziej podobał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goodhope 27.07.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 nie dawno szukałem umywalek blatowych. Miała być roca ...taka "renomowana" .. ale ... każda, dosłownie każda, bez znaczenia na model posiadała zadziory na krawędzi styku z blatem, które do wyrównania wymagały by paskudnej obróbki silikonem albo fugą.Sprawdziliśmy w 5 różnych sklepach w 3 miastach. To samo. Skończyło się na ...wstyd się przyznać, zakupie dwóch no name-ów w castoramie, które wzorem bardzo nawiązywały do roci, ale wykończeniem ją wyprzedzały.Szkliwo ładnie zalane pod spód, dzięki czemu po postawieniu w blacie, krawędź umywalki jest ładna, równa nie wymagająca jakiegokolwiek "smarowidła" do wykończenia producenckich niedoskonałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marecki6 27.07.2009 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 a ja wlasnie przed chwila zamowilem cale wyposazenie z firmy Rea .. za dwa dni bedzie to u mnie i stwierdze jakiej jest jakosci ale z opinii uzytkownikow wynika ze powinno byc naprawde dobrze a cena jest bardzo atrakcyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 27.07.2009 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 nie dawno szukałem umywalek blatowych. Miała być roca ...taka "renomowana" .. ale ... każda, dosłownie każda, bez znaczenia na model posiadała zadziory na krawędzi styku z blatem, które do wyrównania wymagały by paskudnej obróbki silikonem albo fugą. Sprawdziliśmy w 5 różnych sklepach w 3 miastach. To samo. Skończyło się na ...wstyd się przyznać, zakupie dwóch no name-ów w castoramie, które wzorem bardzo nawiązywały do roci, ale wykończeniem ją wyprzedzały. Szkliwo ładnie zalane pod spód, dzięki czemu po postawieniu w blacie, krawędź umywalki jest ładna, równa nie wymagająca jakiegokolwiek "smarowidła" do wykończenia producenckich niedoskonałości. Niestety muszę potwierdzić dopytałam dziś męża i to jedyna rzecz, do której się mozemy w umywalkch Roca doczepić, jakoś to trzeba będzie silikonem zamaskować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadzialenkaT 27.07.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Ja mam kibelek i umywalkę w kibelku Roca - kupowałam głownie dlatego, że mi się podobały, i o małą umywalkę naprawdę trudno. Jak na razie jestem bardzo zadowolona. Wanna natomiast i umywalka do łazienki to cersanit, a to dlatego, że wanna z roca była dla mnie za droga. A jak już wannę wzięłam cersanitu to umywalkę też. Obie rzeczy pasowały mi kształtem Jeżeli chodzi o odcień białego w danych modelach, to wszystko tak naprawdę zależy od płytek jakie użyjemy w łazience i oświetlenia Ogólnie ja polecam najpierw wybrać sobie kształt, a dopiero później sprawdzać ceny i producentów. Ja wannę chciałam prostokątną - prostą : roca była śliczna, ale droga, a cersanit ładny, ale tańszy tzw. złoty środek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_slupsk 23.10.2009 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 roca odpalda w przedbiegach - tak krzywych umywalek i kiepskich kibelkow juz dawno nie widzialem, cersanit ten drozszy jest ok - mam w starym domu i jest po 6 latach super, do nowego kupilem kolo ego i ma male niedorobki np. zaslepki wypadaja z otworow, w kibelku nie ma calkowitego szkliwienia pod krawedzia co bylo oczywiste w cersanicie - reasumujac cersanit (ale nie ten z castoramy bo tam jest z chin i tylko naklejke daja) jest w tej cenie bardzo dobry, kolo owszem ale raczej design natomiast roca to chyba jada na opini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 23.10.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Moim zdaniem nie ma sensu "przywiązywac się" do jednego producenta ceramiki czy armatury. My kupowaliśmy w zasadzie wszystko z "innej bajki", patrząc głównie na to, czy kształt bedzie pasował do wnetrza i tak -na poddaszu ja mam kibelek i bidet firmy Hatria, seria Daytime: http://images8.fotosik.pl/69/4fdd3fd0ef999e3emed.jpg umywalki to jakiś "no-name" z OBI po 120zl/szt : http://images8.fotosik.pl/69/6554db1e86e883b9med.jpg na parterze natomiast mamy kibelek Heidelberg i umywalkę Roca Hall: http://images6.fotosik.pl/556/3412016cb25043famed.jpg Natomiast wannę mamy Ravak a brodzik Koło Co do "białości bieli" to tez nie ma co popadać w przesadę, chyba trzeba by nielada speca, żeby to wychwycił (jesli w ogole jakaś różnica jest). Dlatego radzę kupować, to co się podoba i przede wszystkim pasuje do wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka maja 23.10.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 ja mam wszystko cersanitu i jestem b. zadowolona. podobal nam sie kolor i ksztalt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 23.10.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Ja mam wszystko z Koła. Po prostu bardziej podobało mi się to niż z innych firm. Nad wanna tylko zastawiałam się czy nie z Cersanitu, ale wzięłam z Koła bo wszystko razem wyszło dużo taniej. Póki co jestem zadowolona, chociaż krótko użytkuje ale za to intensywnie (remont) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 25.10.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Ja też postawiłam na KOŁO. Wzięłam wszystko z tej firmy. Przede wszystkim ze względu na opinie z FM i w sumie wybrane przeze mnie modele stylowo jakoś najbardziej mi odpowiadały. Poza tym w moim mieszkaniu od 10 lat mam KOŁO i do dziś nie mamy żadnych zastrzeżeń. Wybierałam w salonie, który ma wszystkich wymienionych wyżej producentów i pani, która mnie obsługiwała bardzo popierała mój wybór. Mówiła, że wybierając KOŁO nie będę żałować. Oby. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.10.2009 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Uzytkowałam w zyciu różne firmy i uważam, że Koło ma najlepsze szkliwo. Nie trzeba specjalnie myć, brud spłukuje się sam przy normalnym uzytkowaniu. Natomiast Cersanit to jest tragedia - codziennie trzeba było szorować umywalke CIFem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 15.11.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 podbijam temat.jakieś jescze opinie na temat powyższych producentów? jestem zainteresowana Cersanitem i wannami. Upatrzyłam sobie taką jedną i będzie mi pasowała do umywalki. cenowo też bardzo rozsądnie. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tanis 11.12.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Hej nicol21! Użytkuję Cersanit od niemal 3 lat. Mam kiblelek Delfi z powłoką antybakteryjną i to jedyna rzecz, którą w miarę mogę polecić. Nie żółknie, w jednym miejscu nieznacznie się przebarwił, ale to chyba od jakiegoś nietrafionego płynu do czyszczenia.Umywalkę i wannę czyszczę 2 razy w tyg. Niestety umywalka ładna tylko 1 dzień po wyczyszczeniu, póżniej każda kropla się na niej odbija, robią się ciapki. O wannie nie wspomnę. Nie rokuje dobrze, ma w niektórych miejscach lekkie zasmużenia- jeszcze mało widoczne, ale to kwestia czasu. Dodam, że wanna i umywalka były raczej z tych tańszych, niestety nazw serii już nie pamiętam. Woda u mnie jest twarda, może to też mam wpływ. W moim nowym domku Cersanit nie będzie więc królował. Czy ktoś z was użytkuje może Koło Style? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 22.05.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 chciałbym się zapytać czy użytkuje ktoś Koło Style? Chodzi mi głównie o muszlę czy nie jest za mała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zpoe 24.05.2011 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 ja mam miskę koło style..nie mam żadnych zastrzeżeń do niej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 24.05.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 a ja z premedytacją do małej łązienki na dole kupiłem właśnie roca rodeo, taka najtańsza chyba z nablatowych, wymiar mi pasuje, jakość wykonania również, cena tym bardziej, a jak się zniszczy, zużyje czy znudzi to bez problemu czy wielkiego żalu wywalę ją i wstawię inna aha, a miska na geberice jest z koła, i też jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 24.05.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 ja mam miskę koło style..nie mam żadnych zastrzeżeń do niej... tak pytałem ponieważ podczas oglądania sklepie wydawał mi się dość mała na pewno mniejsza niż inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zpoe 25.05.2011 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 tak pytałem ponieważ podczas oglądania sklepie wydawał mi się dość mała na pewno mniejsza niż inne nie odczułem że jest mała czy jakiś innych niedogodnien (moja ma takie same zdanie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redcode 25.05.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 U mnie w łazience też w sumie chyba wszystko jest oddzielnej firmy i nie ma z tym żadnych problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 25.05.2011 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 a może ma ktoś Duravit? Coś na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts