kamyk68 07.11.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 tam autobus by za chiny nie dojechał nigdy nie wiadomo chyba żeby go z helikoptera spuścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 07.11.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 To dla takich kozaków jak Ty : http://www.youtube.com/watch?v=P4eFcSiNf_w&feature=popular cała rodzina siem popłakała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.11.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 To dla takich kozaków jak Ty : http://www.youtube.com/watch?v=P4eFcSiNf_w&feature=popular cała rodzina siem popłakała :) i na zdrowie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 07.11.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 teraz brzuch mnie boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.11.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 tego nie było w planie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 07.11.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-nita 07.11.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 mi tez ale te krysztalowe maja swoja cene Te co Nitka wkleila byly jeszcze drozsze... Bierz tego ostatniego Nitus. czeee.... Anija dzięki .... te lampy są fajowe... najbardziej ten pierwszy jakoś mi się widzi.... ciekawe czy można go zamontować do góry nogami.... szkiełkiem w dół znaczy się Nitu teoretycznie można ,ale jest to dość ryzykowne bo szkło waży jakieś 1,8 kg a kontrowane jest 2 maŁymi śrubkami , aha i teraz najtaniej kinkiety vicky wychodzą w 2HD,bo są po601zl, i kupując 2 masz 10% rabatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 07.11.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 dobry wieczór Nefcia nooooooooo dobry ten filmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.11.2009 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 mnie sie też podoba Mnóstwo inspiracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 08.11.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 mi tez ale te krysztalowe maja swoja cene Te co Nitka wkleila byly jeszcze drozsze... Bierz tego ostatniego Nitus. czeee.... Anija dzięki .... te lampy są fajowe... najbardziej ten pierwszy jakoś mi się widzi.... ciekawe czy można go zamontować do góry nogami.... szkiełkiem w dół znaczy się Nitu teoretycznie można ,ale jest to dość ryzykowne bo szkło waży jakieś 1,8 kg a kontrowane jest 2 maŁymi śrubkami , aha i teraz najtaniej kinkiety vicky wychodzą w 2HD,bo są po601zl, i kupując 2 masz 10% rabatu oooooo dziękuję ślicznie... juz tam lecę Neficia link fantastyczny... łzy mi ciekły.... zaraz pokaże Szanownemu... U nas ciut kłopotów z Zoyką wczoraj myślałam, że już będzie po niej... ale się nam udało... Dla niej noc była ciężka .... jest po antybiotyku i kroplówie, lekach osłonowych na wątrobę i śledzione. przyczyna: kleszcz!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 08.11.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 dzień dobry Nitusia normalnie szok trzymam kciuki żeby psica wyzdrowiała aaaaaaaaaa u nas w LM widizałam kilka naprawdę ładnych kinkiecików do łazienki kryształowych były takie fajniste po dwa razem i pojedyńcze łaaaaaaadne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 08.11.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 U nas ciut kłopotów z Zoyką wczoraj myślałam, że już będzie po niej... ale się nam udało... Dla niej noc była ciężka .... jest po antybiotyku i kroplówie, lekach osłonowych na wątrobę i śledzione. przyczyna: kleszcz!!! Czesć PO jednym kleszczu tak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 08.11.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Nitka i jak dzis Zoyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 08.11.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 tak a najgorsze jest to, że ona po prostu straciła apetyt i myśleliśmy, że po prostu coś zeżarła.... 12h potem już nie podniosła się z posłania Zawieźliśmy ja do weta - odwodnienie, powiekszona wątroba i śledziona, ale bez objawów bólowych... okazało się, że owszem bolało ale ona jużnie miała sił na reakcję. Szybkie badania krwi i wyszło. Babeszjoza psów charakteryzuje się objawami podniesionej wewnętrznej ciepłoty ciała, hemoglobinurii, żółtaczki, a w końcu anemii. Chorobę wywołuje pierwotniak krwinek czerwonych – babesia canis. Jego żywicielem ostatecznym są kleszcze. Pies w rozwoju babesia canis występuje jako żywiciel pośredni. Zarażenie psa następuje wraz z dostaniem się do jego skóry śliny kleszcza. Namnażanie się tego pierwotniaka może trwać w organizmie psa nawet do 2 lat od chwili ukąszenia przez kleszcza. Po osiągnięciu wystarczającej ilości komórek pasożyta przechodzi on kolejne stadia rozwoju, a następnie ponownie (za pośrednictwem krwi) przedostaje się do organizmu kleszcza. Babesia canis nie oddziałuje na organizm psa w sposób bezpośredni. Występuje za to silne oddziaływanie produktów jego przemiany materii. Powodują one hemolizę krwinek, gorączkę, uwalnianie kinin innych substancji rozszerzających naczynia krwionośne oraz wzrost przepuszczalności mikrokapilarów. Wynikłe stąd przenikanie płynów tkankowych może prowadzić do szoku kończącego się nawet zapaścią psa. W wyniku hemolizy krwinek uwalnia się hemoglobina, która zamienia się w bilirubinę, a ta daje objaw żółtaczki. Objawy: ciepłota ciała podniesiona do 40-41 stopni Celsjusza (pierwszy tydzień) wyrównanie temperatury bądź nawet jej obniżenie (po pierwszym tygodniu) brak apetytu osłabienie anemia przyśpieszony oddech i tętno mocz najpierw różowy z czasem przechodzi w brunatny wymioty powiększone wątroba i śledziona możliwe zapalenie oskrzeli, obrzęk płuc, zapalenie żołądka i jelit, bóle mięśniowe Rafał znów ją zabrał na kroplówkę. Sika nam na brązowo, nie trzyma moczu, ale już wstała i nawet merda ogonem. Wczoraj psa trzeba było wkładać do samochodu bo nie dawała rady. Do domu przyszła ostatkiem sił. Nie chciała na ręce. W ogóle miałam cyrk, bo jej ręcznik był na balkonie, a chciałam by pod sobą miała ręcznik nie koc... bo higiena. A ta jak wypaliła na balkon - tak nie chciała do domu. Pozwoliliśmy jej się balkonować 3h i na siłę wzięliśmy do domu. spała w łazience, bo tak miała najciszej, najspokojniej i.... najłatwiej po niej było posprzątać. Dziś rano juz było znacznie lepiej, bo pies się nie słaniał. Choc wigoru to ona nie ma. Uwaliła głową o kwietnik, chyba niedoszacowała odległości.... biedny pies. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.11.2009 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Oj strasznie współczuję Nitu Biedna Zoyka, przechodziłam z moimi psami babeszejozę dwa razy Ale u moich dość szybko widać było, że co nie tak z nimi. Nawet weterynarze nie byli pewni co za przyczyna, u Twojej suni to już dość rozwinięte objawy Mam nadzieję, że dojdzie do siebie, potem chyba dieta ją czeka bo to i wątroba i nerki paskudne choróbsko Bardzo się denerwuję jak zapominam wysmarować moje futrzaki Trzymam kciuki za zdrowie suni i życzę Wam mocnych nerwów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 08.11.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 NItka, wiem jak to boli jak patrzysz na taki stan swojego zwierzaka.. Współczuje o trzymam kciuki, zeby sie psinka wykurowała szybko.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 08.11.2009 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 U nas ciut kłopotów z Zoyką wczoraj myślałam, że już będzie po niej... ale się nam udało... Dla niej noc była ciężka .... jest po antybiotyku i kroplówie, lekach osłonowych na wątrobę i śledzione. przyczyna: kleszcz!!! oooo rany.... Mam nadzieję, że skończy się na strachu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 08.11.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Oj! Ale mnie zmartwiłaś Nituś... Cały czas obserwuj ją pilnie, a po dwóch tygodniach ponowne badania krwi trzeba zrobić... bo leki osłonowe to na bank, bo zmiany w wątrobie i nerkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 08.11.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 O jej, biedny pies. To sie bidula nameczy, a mowic nie umie i nie powie jak sie czuje, tylko widac, ze cierpi..., cos o tym wiem.... Przykre to. No nie znam sie kompletnie na chorobach psow, ale mam nadzieje, ze wyjdzie z tego bez jakis wiekszych problemow. Nef masz priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 08.11.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Właśnie przyjechałam do domku rozpalić w kominku Jakoś się dziś kiepściej czuję- może pomoże kominek :) P.S. kupiłam sobie Biovital - naiwna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts