Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dobry wieczór

a u nas rok w rok te same potrawy na wigilię :lol: nie ma problemu z wymyślaniem :wink:

jest zupa grzybowa (nie pieczarkowa tylko z suszonych grzybków) z makaronem, barszczyk z uszkami, karp, pstrąg i kapusta z grochem i jaś fasola z kompotem ze śliwek, czasem łazanki z makiem wiem że to moze nie 12 potraw ale i tak trudno wstać od stołu :wink:

z ciast obowiązkowo strucla z makiem i sernik ewentualne dodatkowe inne czasem jak się komuś nudzi :wink:

dobry wieczór

a u nas rok w rok te same potrawy na wigilię :lol: nie ma problemu z wymyślaniem :wink:

jest zupa grzybowa (nie pieczarkowa tylko z suszonych grzybków) z makaronem, barszczyk z uszkami, karp, pstrąg i kapusta z grochem i jaś fasola z kompotem ze śliwek, czasem łazanki z makiem wiem że to moze nie 12 potraw ale i tak trudno wstać od stołu :wink:

z ciast obowiązkowo strucla z makiem i sernik ewentualne dodatkowe inne czasem jak się komuś nudzi :wink:

fasola z kompotem :o to nowe danie :roll: :wink:

u nas jeszcze smaży się kapelusze grzybów z zupy grzybowej - takie oprószone mąką, pychota, jak ktoś ma jeszcze miejsce w brzuchu :wink:

skąd Gosiaczku u nas to tradycyjne danie na Wigilię odkąd pamiętam zawsze było i wbrew pozorom to super połączenie jest fasoli i kompotu ze śliwek :D

to jak to jecie fasolka w kompocie czy fasolka na talerzyku i popijasz kompotem :roll: wytłumacz, a skoro dobre to może wypróbuję :lol:

gotujesz osobno fasolę jasia dużą normalnie w osolonej wodzie osobno gotujesz kompocik ze śliwek dużo śliwek żeby mocny był :wink: potem wrzucasz na talerz fasolę i dolewasz kompotu :D i jesz ja uwielbiam to danie :D

o rany toż to zupa owocowa :o koniecznie muszę sobie takie zrobić lada dzień :lol:

Nefcia żyjesz? zaczynam się martwić....

Ciebie wcięło, Malgoś tyż... o Malce już nie wspominając :(

Jestem, jestem.

Wczoraj odpadłam wcześnie, więc nie zgłosiłam się do raportu. Trochę jestem słabowita jeszcze , co mnie wkurza.

Jak sobie dziś targnęłam dwie puchy farby podkładowej po 18 litrów to myślałam, że mi macica wypadnie.

Ale trzeba było dygnąć, bo żadnego faceta w okolicy nie było :(

Zaczynam gruntowanie chałupy białą farba gruntującą Tikurilli - zobaczymy. Odpuściłam sobie Unigrunty i inne zamienniki. Będzie fińska wersja :)

Dziś przychodzi pierwszy transport AGD (podobno wczoraj panowie nie mogli się dodzwonić -akurat ...)

fenkjuje za numer fonu :wink:

a do mnie przyjechał kurier a miał być w pniedzialek - totalnie mnie zaskczył :roll:

Zamanieco.

To może mój do Ciebie przyjechał ? :wink:

ale nie wiem czy o taką zawartść ci chodzi 8)

Duży karton z zabawkami juz na Mikołaja i w większości dla dziewczynki więc nic dla twoich chłopaków :lol: