Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nitus, dobrze, ze w końcu mija ta choroba...akurat na świeta :wink: szkoda ze śniegu nie ma...

Nefer, ja w sprawie tortu: czy mogę do tego tortu makowego dać masę gotową ze sklepu? nie z lenistwa- muszę sie wytłumaczyć ale z braku maszynki do mielenia. I wtedy też wystarczy 0,5 kg tej masy? mniej czy wiecej? :roll:

oooooooooo coś Ty :o u mnie w święta to by się chałupa zawaliła jakby strucelki z makiem nie było :lol: :lol: :lol: no to ja robie mak tak że jak już sparzony i zmielony to w garnku rozpuszczam trochę margaryny Kasi - ile to zależy id ilości maku i dodaję miodek do tego do miodku z margaryną sypię bakalie ( rodzynki, pokrojone orzeszki, płatki migdałów, skórkę pomarańczową trochę kandyzowanych owocków ) i smażę jak już to wszystko takie fajnie nasiąknięte dodaję mak i smażę jeszcze trochę tak żeby mak był gorący jak trzeba to jeszcze dosładzam i dodaję olejek migdałowy jak już gotowe to na sam koniec po zdjeciu z palnika dodaje ubitą pianę z białek a potem to już tylko biorę drewnianą łychę i przeganiam amatorów maku z kuchni :lol: :lol: :lol: :lol:

Nitus, dobrze, ze w końcu mija ta choroba...akurat na świeta :wink: szkoda ze śniegu nie ma...

Nefer, ja w sprawie tortu: czy mogę do tego tortu makowego dać masę gotową ze sklepu? nie z lenistwa- muszę sie wytłumaczyć ale z braku maszynki do mielenia. I wtedy też wystarczy 0,5 kg tej masy? mniej czy wiecej? :roll:

Możesz, ale może opaść ( nie będzie równy jak stół, tylko trochę opadnie) . Ale może sie uda :)

Masy dajesz tyle samo - ale mniej cukru, bo wyjdzie ulepek (ta masa jest słodka).