Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Eee wrzosy wymarzają.. potem są placki... eeee... nieeee.. mam kilka i wcale ładnie te badyli nie wygląda... mam i wrzosy i wrzośce...

Posadż coś niskiego, małego, aby nie rozrosło się w nie wiadomo co...

Może cyprysiki takie maleńkie miniaturki sztuk kilka i po środku kosodrzewinę szczepioną na pniu..

A śnieg z dachu nie zleci na tą rabatę czasami? bo jak tak to tylko coś co przetrzyma tony śniegu...

Ok :) Nie, śnieg się zsuwa na bok domu.

juz widze jak z atencja plasasz po ogrodzie :lol2:cala wiosne/lato/jesien i zime aby pielegnowac, chronic, plewic, szczepic te cuda i znowu pielegnowac, chronic, plewic i szczepic ... baaajeczka :wiggle:

Yyyyyyyyyyyyyy sorry ... to nie ja na tym obrazku :):)

to ta sosenka od południa miodzio, nie ma wymagań co do gleby, nie musi mieć super mokro, słońce jej nie przeszkadza:rotfl: wysypać korą lub żwirkiem ( ja obstawiam biały;) ) i dosadzić kilka niziutkich kolorowych bylinek :)

Wiola cyprsiki lubią wymarzać:(

No nieźle, nieźle :) :) Jak dla mnie nieco za dużo kostki na froncie, za mało zieleni, ale to rzecz preferencji. Kostka świetna, oryginalna i pasująca do elewacji. Bukszpanowe kulki przy wejściu - yes! Może w tym klombie pod oknem kuchennym też trochę kulek/stożków by się zmieściło? :) Trawka widzę podkopana konkretnie, więc przyjmie się na pewno, tylko obwicie ją podlewajcie i wzruszcie grabiami podłoże przed układaniem w docelowym miejscu.

Pozdrawiam!

dzisiaj tzn w środę jadę na 2 dni na ryby ale jakby co to w piątek ????

W piątek mnie nie będzie - jestem na wieeeelkiej gaaaali :):) Ale będzie małż, więc wpadaj śmiało.

dzien dobry, i ja sie witam, bo czasem tylko podczytuje. metamorfoza przed i po ekstra. i zawsze wiem kiedy sie zjawic: jak mowia o ogrodzie :D:D:D

Dobrze, że się ujawniłaś :):):)

Dzięki TAR - fakt, wiesz kiedy wpaść :)

Super kostka wyszła, bardzo fajnie to wszystko wygląda. Najbardziej zazdraszczam tego, czego sama nie mam: tarasu :lol2:

Ale przyznaję sie to tej zazdrosci bez bicia ;)

Ale można też nie mieć tarasu i sobie siedzieć na trawce - więc nie ma tego złego :):) A taras to kolejne miejsce do sprzątania :)

No nieźle, nieźle :) :) Jak dla mnie nieco za dużo kostki na froncie, za mało zieleni, ale to rzecz preferencji. Kostka świetna, oryginalna i pasująca do elewacji. Bukszpanowe kulki przy wejściu - yes! Może w tym klombie pod oknem kuchennym też trochę kulek/stożków by się zmieściło? :) Trawka widzę podkopana konkretnie, więc przyjmie się na pewno, tylko obwicie ją podlewajcie i wzruszcie grabiami podłoże przed układaniem w docelowym miejscu.

Pozdrawiam!

U mnie wejście niestety jest mało fajne dla roślinek.Słońce do południa, a potem wysokie drzewa wszystko zasłaniają. Tam rosną tylko paprocie :) Dlatego starałam się dać trochę zieleni w takich miejscach gdzie ma sens.

Z drugiej strony mamy blisko garaż - 6m od granicy. A dwa samochody w domu i za chwilę trzeci. Więc musimy mieć trochę miejsca na zewnątrz. Plus dużo gości :):)

Na szczęście z przodu w ogóle nie rządzimy, więc w zasadzie nie widzimy co się tam dzieje :)

Bardzo dzięki za rady w sprawie trawy. Wczoraj już małża pogoniłam , bo tak lał trawę, że istniało ryzyko całkowitego wypłukania gleby :):):) Dziś po południu

Edytowane przez Nefer

Jasne, rozumiem :) Skoro tam cień to jeszcze dopowiem, że doskonale poradzą sobie funkie (np.guacamole - kolor zielonego jabłuszka) czy zimozielone (!) żurawki (np. żółte - lime marmalade czy ciemno-fioletowe). Z tym podlewaniem to zwłaszcza po posadzeniu :) Wzruszcie podłoże, żeby korzonki miały łatwiej się zaadoptować, ułóżcie trawę ściśle kawałek do kawałka, przydepczcie i podlewajcie :) Spraktykowałam :)

Pozdrawiam!