Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Nefer :-)

Tempo takie, ze Ty lepiej juz zacznij wybiarac kolory farb do pokoi, bo jak nic malowanie juz tuz, tuz :-)

Pewnie juz polozyli Ci to okablowanie dla kompow, ale to rzecz zupelnie hmmm niepotrzebna ... My zrobilismy tak na wszelaki wypadek, a i tak wszystko po wi-fi lub po bluetooth chodzi. Nie tylko notebooki, ale tez PC-ty, naglosnienie i mikrofony do komunikacji ... Zadnego kabla jeszcze nie zdazylismy zagospodarowac, a tak pieczolowicie Marek je zaprojektowal ;) :lol:

Hej Nefer :-)

Tempo takie, ze Ty lepiej juz zacznij wybiarac kolory farb do pokoi, bo jak nic malowanie juz tuz, tuz :-)

Pewnie juz polozyli Ci to okablowanie dla kompow, ale to rzecz zupelnie hmmm niepotrzebna ... My zrobilismy tak na wszelaki wypadek, a i tak wszystko po wi-fi lub po bluetooth chodzi. Nie tylko notebooki, ale tez PC-ty, naglosnienie i mikrofony do komunikacji ... Zadnego kabla jeszcze nie zdazylismy zagospodarowac, a tak pieczolowicie Marek je zaprojektowal ;) :lol:

Wifi też będzie, ale wiesz - nie wszystko można podpiąć pod wifi - kwestia bezpieczeństwa :):)

Kable na razie doszły do 1,5 kilkometra - komputerowe idą jutro :):)

I panowie muszą zmienić skrzynkę, bo wzięli za małą :):)

A jutro kończą.

W piątek Jola robi inspekcję z miarką :) W sobotę zaś jazda z tynkiem...

Farby do pokoi ... hmmm... coś mi sie już kluje...

O żesz, zdążyć nie mogę z czytaniem, chyba czas zacząć już szykować kieckę na parapetówkę. :wink: :lol:

Żyrandole i kinkiety czas kupować moja droga, możesz potem nie zdążyć. No i wybrać płytki do łazienki. :D

O żesz, zdążyć nie mogę z czytaniem, chyba czas zacząć już szykować kieckę na parapetówkę. :wink: :lol:

Żyrandole i kinkiety czas kupować moja droga, możesz potem nie zdążyć. No i wybrać płytki do łazienki. :D

Z łazienkami jest dość prosto :

dla gości - żywicowany trawertyn (bo najmniejsza hehehe :)) i drewno ciemne na ścianie i podłodze + zaburzenie perspektywy "krzywo powieszonym" lustrem :)

dla nas - kolory słoneczne, żółty, zielony, czerwony przełamane jasnym drewnem na podłodze (ale podłoga zbudowana z naprzemiennych kręgów terakota-drewno z wanną w centrum )

dla dzieci - tu jakiś ostry kolor - może granat - w końcu to faceci :)

dla rodziców - jasne, jasne, może beże.... ale spokojnie i stonowanie.

Hej Neferko :lol: dodarłam :roll:

przeczytałam ostatnią stronę dziennika :oops: reszta czyli poczatek musi zaczekać do jutra :D

wybacz komentarzy czytać nie będę to niemal jak bymm chciała rekord wpisów przeczytać pozdrawiam gorąco

super projekt a te okna w salonie bomba :D

mam pytanko czy nie przeszkacza że obok fixów są okna otwierane ( chodzi mi o wygląd estetyczny nie o funkcjonalność )

Hej Neferko :lol: dodarłam :roll:

przeczytałam ostatnią stronę dziennika :oops: reszta czyli poczatek musi zaczekać do jutra :D

wybacz komentarzy czytać nie będę to niemal jak bymm chciała rekord wpisów przeczytać pozdrawiam gorąco

super projekt a te okna w salonie bomba :D

mam pytanko czy nie przeszkacza że obok fixów są okna otwierane ( chodzi mi o wygląd estetyczny nie o funkcjonalność )

Starałam sie je ułożyć symetrycznie w miarę. Da się żyć. Zobaczymy jak po wylewkach :):)

Tu widać od środka 3 szt - środkowe otwieralne, po bokach fixy.

http://images31.fotosik.pl/299/f98ea4805cbc5342med.jpg

Na dole mam dodatkowe przedłużenie ramy. Będzie zalae wylewką - że niby mostków nie będzie :):)

1. nie zamierzam sama myć tych okien :):)

2. jakoś tak się porobiło, że mnie nie przeszkadza. I fajne te fixy :) Zdecydowałam się na nie , bo nie miała ochoty za każdym razem , gdy wychodzę na ogórd podejmować decyzji , które drzwi mam wybrać :) Serio :)

Mam dość decyzji w robocie :)