Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

dzień dobry

nie ma mnie przez weekend a Ty zdążyłas już wstawić kominek, napalić w nim i w dodatku trzepnąć rurę zjawisko - pięknie. Tańczyć się nie da bo za gruba? No bez wygłupów - na wszystkim się da. Jedno pytko: czemu Twój dom nie nadaje się dla małego dziecka?

Dzięki za pochwały - tak mi rób :):):)

Mój dom nie nadaje się dla małego dziecka, bo wymyślając go nie zakładałam pojawienie się takowego. Nie myślę o zabezpieczeniach, schodów jest dużo, instalacja elektryczna nie jest robiona z myślą o sięgających do wyłaczników małych rączkach, pokoje dzieci są "normalne" bo dzieci duże.

Myślę, że gdybym miała małe dzieci inaczej bym to zaplanowała :)

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Eee , przesadzacie , ani w obecnym mieszkaniu , ani w przyszłym domu nie mam i nie planuje jakichś szczególnych prodziecięcych rozwiązań. Do kontaktów są zaślepki , kantów nie zabezpieczam , bo szybciej dzieciaki zdzierają z nich to zabezpieczene niż się hukną , do zapalenia kontaktu zawsze można przystawić stołeczek...

A w ogóle to przywlokłam się powiedzieć poniedziałkowe dzień dobry .Podobno znowu ma dziś padać , brrrrr :-?

dobroszka Ty gadaj lepiej jak poszło w przedszkolu bom ciekaw (Nefer pozwoliła jechac OTopami to jadę a co :D )

NO jak pozwoliła , to juz zdaję sprawozdanie :D

Było fantastycznie !!! :D

Dzieciaków było około dziesiątki , do tego dwie Panie Przedszkolanki.Ponieważ to pierwszy raz , to dały dzieciom zupełnie wolną rękę na oswojenie się z miejscem i ze sobą nawzajem.Dzieciary szalały , Helenka była zachwycona i nie miała najmniejszych problemów z odnalezieniem się w nowej sytuacji.

Poniewaz moja córa jest bardzo dynamiczną i energiczną jednostką to nie bardzo chciała wziąć udział w siadaniu w kółeczko i dudnieniu w bębenek - wolała ganiać z traktorkiem w łapie :D Ale pierwsze koty za płoty , pewnie z czasem dołączy do bębniącego kółka.

Małej tak sie tam podobało , ze nie chciała stamtąd wychodzić - chyba całkiem niezły znak :D

Następne zajęcia już dziś :)

dały dzieciom zupełnie wolną rękę na oswojenie się z miejscem i ze sobą nawzajem.

o proszę jakie mądre. Nie często się to zdarza - nauczyciele czuja raczej nieodpartą konieczność animowania absolutnie każdego ruchu dziecka, plus oczywiście ton nakazująco - zakazujący. Tłumaczą to potem konsekwencją ( z którą nie ma to absolutnie nic wspólnego) a efekt jest taki, że dziecko nie chce bo Pani jest bee ( i tu akurat dziecko ma rację - Pani rzeczywiście jest be).

Jak duża jest Helenka (pytam o wiek rzecz jasna a nie o rozmiar :lol: :lol: )

Witanko,

ja tez jestem....

i kciałam powiedzieć, ze mam małe dzieci, ale jakoś specjalnie nie dostosowywałam domu do nich... :roll: ale myślę, że zanim się tam wprowadzimy, to większość tych rzeczy zupełnie nie będzie potrzebna...

....zresztą to sa dzieci budowlane, więc myślę, że poradzą sobie...