Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No ja też dużej różnicy nie widzę :lol: i siem nie poddaję ale ciągle słyszę:wszyscy tak robię, wszyscy chodza itp. i krew mnie zalewa normalni.

Z drugiej strony sobie myśle może to ja nie teges i rzeczywiście inne czasy :o ,ale z wykopalisk mnie nie wzieli :lol:

A czasy może i inne .Byłem na wywiadówce z Pania dyrektor jakiś czas temu,ogólna dla całej szkoły.Pani dyrektor mówi że dziewczynki chodzą w bluzkach co pempka nie zakrywają i że tak powiem to nie wypada i że wbrew regulaminowi szkoły itp.(no rozumiem to i mam takie zdanie jak Pani dyrektor).Wstaje na to jakaś "mamusia" i mówi ależ proszę Pani ale teraz innych bluzek nie sprzedają :o to w jakich mają chodzić.

To ja się pytam czy to jest normalne :o czy może czasy się zmieniły???? :lol:

Ja twierdzę, że większość rodziców ma nasrane.

Kolega (14 latek) mojego na słynnej imprezie sobotniej nocował. Dlaczego ?

Bo spytał mamy jak zaoponowała : to mam nawalony do domu wracać ?

Na co mama powiedziała : a nie , to lepiej tam śpij.

wiek dorastania się przesówa..nie wiem do czego to prowadzi??

ale takie problema każde pokolenie ma i bedzie mieć..ja pierdziu mondre to nie jest..i nic łodkrywcego po cholere ja to pisze..

Miałem kurna mam dwóch braci 9 lat mlodszego i 11lat mlodszego..jednego gnojka pogoniłem z chaty(ojczyma..)..chłopaki słuchali mnie ..jak ojca mozna powiedziec ze ich wychowałem..tylko 3 razy reke podniosłem..jak im tylko przyszło do głowy fiknać..wyszli naprawdę na ludzi mają własne rodziny dzieci(w przeciwienstwie do mnie)..i są odpowiedzialni ..az radocha na nich patrzeć..

Tylko u mnie to zdaje sie wynikało z dosyc ekstremalnych sytuacji na chacie przed moim "woddzostwem" wiec doceniali co maja..a co mieli przedtem..

Ja naprawde tez lekki w wychowaniu nie byłem..ale dziadek siadał ze mna rozmawiał..mawiał do mnie ze za stary jestem na pasa..a za młody na szlag z piachy bo by mnie zabił..(i miał racje)..nie zawsze docierało..zaraz ale po czasie jak sie od zycia w dupsko dostało..nadejszła chwilka refleksji..miał kurna racyje..

Mówcie im co uwazacie za słuszne i z pewnościa macie madre dzieci..prędzej czy póxniej do nich dotrze spokojnie..czasu trzeba głupi wiek maja..

u mnie nie ma porównywania... każdy jest inny, w końcu nie klony jesteśmy :) , to jak chce się dziecię wyróżniać, a to jak najbardziej wskazane, tylko pozytywnie... zanim ich w szkole nauczą całek, rozbiorów Polski czy zdania, my ich musimy nauczyć myśleć samodzielnie i być asertywnym, a i tak przysłowie mądrze gada, że na własnych błędach... i własne dupsko obite... wtedy w głowie zostaje...

mam nadzieję :)

Ja twierdzę, że wpływ na kręgosłup moralny naszych dzieci mamy najdalej do 7 roku życia ( o ile nie trafi wcześniej do przedszkola). Potem to już placówka, koledzy, otoczenie. Nie usprawiedliwiam się. To nie o to chodzi. Można stanąć na głowie, a i tak nie przeżyjemy życia za nasze dzieci. W końcu same podejmują swoje decyzje. A potem ponoszą ich konsekwencje. Trudno. U mnie właśnie zajmujemy się drugim etapem.

Witam,

Nefcia ale mi wstyd.... rozmawiałyśmy dziś i zawaliłam Cię moimi sprawami i nawet kurde nie pomyślałam, żeby zapytac jak się masz, czy mogę pomóc.... a Ty mnie zawsze pomagasz.... no wpada jak mało która.... :oops:

co do dzieci....

tu się zgodzę z Nefercią... ja dziś byłam w przedszkolu, bo było zebranie czy moje dziecko będzie chodziło do zerówki w przedszkolu czy już w szkole... i wiecie co ja to zbagatelizowałam.... :roll: przy czym nastawiałam się raczej na przedszkole, bo dobra kadra i długo czynne, treści programowe te same co w szkole, bo to jest sprawa odgórna, a ciocia Bartka jest naprawdę rewelacyjna.... tyle, że ja brałam pod uwagę nasze przedszkole i naszą szkołę rejonową

a dziś :o :o

ci rodzice mają zupełnie inne wyobrażenie... otóż niby by chcieli w przedszkolu bo to już jest znane, bezpieczne...... ale oni już mają rankingi najlepszych prywatnych językowych szkół podstawowych i chcąc by ich dzieci miały lepsze życie oni MUSZĄ te dzieci posłać do tych konkretnych szkół.... a warunkiem tego jest właśnie rozpoczęcie edukacji od zerowki.... tam jest najlepsza kadra, najlepsze warunki, najwyższy poziom... i wogóle wszystko ze złota....

no i pomyślałam czy to nie przesada?

ale z drugiej strony.... moze tam faktycznie są tylko złote dzieci? a ja swoje zaniedbuję? a moze tylko zblazowane cholery pokroju swych rodziców.... ale może potrzebna taka selekcja.... wszak szkoła państwowa to zbieranina wszystkich.... i tak siedziała i słuchalam tych rodziców i powiem szczerze że zburzyli mój spokój...

a może przesadzam :roll:

No ja też dużej różnicy nie widzę :lol: i siem nie poddaję ale ciągle słyszę:wszyscy tak robię, wszyscy chodza itp.l:

Mój ojciec na takie teksty moje mówił, ze ja nie jestem inni i nazywam sie tak i tak. A jak mi nie pasuje to mogę do innych iść mieszkać tylko potem odwrotu nie ma. Pasem też przyłożył, nie powiem, czasem się należało.

Neferka, ty mnie nie strasz :o

Ja twierdzę, że wpływ na kręgosłup moralny naszych dzieci mamy najdalej do 7 roku życia ( o ile nie trafi wcześniej do przedszkola).

ci rodzice mają zupełnie inne wyobrażenie... otóż niby by chcieli w przedszkolu bo to już jest znane, bezpieczne...... ale oni już mają rankingi najlepszych prywatnych językowych szkół podstawowych i chcąc by ich dzieci miały lepsze życie oni MUSZĄ te dzieci posłać do tych konkretnych szkół.... a warunkiem tego jest właśnie rozpoczęcie edukacji od zerowki.... tam jest najlepsza kadra, najlepsze warunki, najwyższy poziom... i wogóle wszystko ze złota....

no i pomyślałam czy to nie przesada?

ale z drugiej strony.... moze tam faktycznie są tylko złote dzieci? a ja swoje zaniedbuję? a moze tylko zblazowane cholery pokroju swych rodziców.... ale może potrzebna taka selekcja.... wszak szkoła państwowa to zbieranina wszystkich.... i tak siedziała i słuchalam tych rodziców i powiem szczerze że zburzyli mój spokój...

a może przesadzam :roll:

Nitka, co Ty gadasz? Jakie złote?

Powiem Ci, ze mam kontakt z dziećmi w szkole językowej w której pracuję. Zaspokajają chore ambicje rodziców i taka biedna 8-latka nie ma wogle czasu dla siebie, a przecież to jeszcze wiek zabawy, biegania po podwórzu czy parku, kontaktu z rówieśnikami po szkole.. Ale nie, bo dziecko od 7 rano na basen, potem szkoła, potem balet 2xw tygodniu, jakieś tańce, tenis i angielski. Przychodzi do nas na angielski i śpi :o Bo jest zmęczona. Codziennie wraca ok. 19-tej do domu. To jest dopiero chore :o

U nas też była wywiadówka. Nie moglam być ale po ocenach widzę, że jest gorzej. Daję jej czas bo to nowa szkoła i musi "zaskoczyć". Zazwyczaj ma tak zawsze po wakacjach, ze zimą się przebudza ze snu wakacyjnego :lol: Zobaczymy co będzie dalej.

Co do ubrań to ma swoje upodobania. Cóż z tego że kupię odpowiednie jak ich wogóle nie założy. Trzymamy się zasady, że ma być tak jak wymaga szkoła i jak ktoś ją opierniczy to będzie miała żal do samej siebie. Generalnie pępka nie widać choć plecy notorycznie. Wszystko jakieś takie krótkie faktycznie :roll: Ale też i dziecie mi wyrosło okrutnie :lol:

Mój ojciec na takie teksty moje mówił, ze ja nie jestem inni i nazywam sie tak i tak. A jak mi nie pasuje to mogę do innych iść mieszkać tylko potem odwrotu nie ma.

słyszę od razu tekst to może mnie do jakiegoś internatu oddaj :-?

Bo oczywiście wszyscy mają lepiej to juz gadaka oklepana :evil:

Co do ubrań to ma swoje upodobania. Cóż z tego że kupię odpowiednie jak ich wogóle nie założy.

No tak i tu jest cały problem ,nie wierzę że masz zły gust wiesz co jej się podoba więc lipy jej nie kupisz. :lol:

Czyli co , czyli musi postawić na swoim bo "matka z ojcem "są z wykopalisk i co oni tam wiedzą o"zabijaniu" :-?

Mój ojciec na takie teksty moje mówił, ze ja nie jestem inni i nazywam sie tak i tak. A jak mi nie pasuje to mogę do innych iść mieszkać tylko potem odwrotu nie ma.

słyszę od razu tekst to może mnie do jakiegoś internatu oddaj :-?

Bo oczywiście wszyscy mają lepiej to juz gadaka oklepana :evil:

oki, to juz odpadam, bo w życiu nie pomyslalabym o takim rozwiązaniu :-?