Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer


rrmi

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • Nefer

    9730

  • wu

    2385

  • malgos2

    1873

  • ghost34

    1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pośliniłam sie :oops:

Dużo wychodzi tego?? jak duzą trzeba miec blaszkę???

 

To wersja max - mnie wychodzi 12 kg mięsa średnio. Piekę w 4 brytfankach i dwóch miskach szklanych :):) Ale lista czekających na pasztet jest długa, więc muszę dużo.

 

Można zrobić wersje light - wszystkie te mięsa po 0,5 kg. Włącznie z wątróbką ( to ona głownie odpowiada za smak. Jak za dużo , to jest taki ciężki).

Wtedy zmieścisz się w 3 foremkach ( takich długich prostokątnych)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pośliniłam sie :oops:

Dużo wychodzi tego?? jak duzą trzeba miec blaszkę???

 

To wersja max - mnie wychodzi 12 kg mięsa średnio. Piekę w 4 brytfankach i dwóch miskach szklanych :):) Ale lista czekających na pasztet jest długa, więc muszę dużo.

 

Można zrobić wersje light - wszystkie te mięsa po 0,5 kg. Włącznie z wątróbką ( to ona głownie odpowiada za smak. Jak za dużo , to jest taki ciężki).

Wtedy zmieścisz się w 3 foremkach ( takich długich prostokątnych)

MOże spróbuję :roll:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Świątecznie :lol:

 

Niech się spełnią świąteczne życzenia,

te łatwe i trudne do spełnienia.

Niech się spełnią te duże i te małe,

te mówione głośno lub wcale.

Niech się spełnią te wszystkie krok po kroku,

niech się spełnią w Nowym Roku !

Wiolasz

 

 

PS. Gratulacje!!! jesteś jedynym Najpożyteczniejszym Forumowiczem jakiego znam tutaj :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

MOże spróbuję :roll:

Spróbuj - to proste jak konstrukcja cepa :) Na taką mniejszą wersje wystarczy 6 jajek.Często już po zmieleniu trzeba doprawić - tak jak lubisz - pieprz i sół.

Ja dorzucam pieprz w ziarenkach (albo młotkowany) do gotowania. Ale nie solę - boczek jest słony. Potem najwyżesz dosalam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pośliniłam sie :oops:

Dużo wychodzi tego?? jak duzą trzeba miec blaszkę???

 

To wersja max - mnie wychodzi 12 kg mięsa średnio. Piekę w 4 brytfankach i dwóch miskach szklanych :):) Ale lista czekających na pasztet jest długa, więc muszę dużo.

 

Można zrobić wersje light - wszystkie te mięsa po 0,5 kg. Włącznie z wątróbką ( to ona głownie odpowiada za smak. Jak za dużo , to jest taki ciężki).

Wtedy zmieścisz się w 3 foremkach ( takich długich prostokątnych)

 

Jesli to nie top secret to niesmiało poproszeprzepisna na teg giga pasztet.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Świątecznie :lol:

 

Niech się spełnią świąteczne życzenia,

te łatwe i trudne do spełnienia.

Niech się spełnią te duże i te małe,

te mówione głośno lub wcale.

Niech się spełnią te wszystkie krok po kroku,

niech się spełnią w Nowym Roku !

Wiolasz

 

 

PS. Gratulacje!!! jesteś jedynym Najpożyteczniejszym Forumowiczem jakiego znam tutaj :lol:

Dzięki i za życzenia i za gratulacje :):) :oops: (nie mogę się oswoić :oops: )

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

MOże spróbuję :roll:

Spróbuj - to proste jak konstrukcja cepa :) Na taką mniejszą wersje wystarczy 6 jajek.Często już po zmieleniu trzeba doprawić - tak jak lubisz - pieprz i sół.

Ja dorzucam pieprz w ziarenkach (albo młotkowany) do gotowania. Ale nie solę - boczek jest słony. Potem najwyżesz dosalam.

Czyli jeszcze raz:

kroisz mięso na kawałki,. podsmażasz a potem do gara ?? gotuje się to jeszcze?? :roll:

Jak mięso jest gotowe, to mieslisz, tak??

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

MOże spróbuję :roll:

Spróbuj - to proste jak konstrukcja cepa :) Na taką mniejszą wersje wystarczy 6 jajek.Często już po zmieleniu trzeba doprawić - tak jak lubisz - pieprz i sół.

Ja dorzucam pieprz w ziarenkach (albo młotkowany) do gotowania. Ale nie solę - boczek jest słony. Potem najwyżesz dosalam.

Czyli jeszcze raz:

kroisz mięso na kawałki,. podsmażasz a potem do gara ?? gotuje się to jeszcze?? :roll:

Jak mięso jest gotowe, to mieslisz, tak??

 

Obsmażam i wrzucam do dużego gara. I gotuję. na malutkim ogniu - żeby się nie przypalił. A gotuję tak ze dwa dni - jak sobie przypomnę to go właczam. Zobaczysz, że to mięso się zacznie rozpadać w takie "szczapki". jak się porozpada to mielę. Myślę, że czas łacznego gotowania to tak 8-10 godzin.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...