Nefer 20.12.2008 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 normalnie jęzor mi wisi do podłogi Nefcia no to musi być poezja ten pasztet tym bardziej żaluję że mam daleko On jest pieczony Kurier dowiezie w 24 h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 20.12.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 normalnie jęzor mi wisi do podłogi Nefcia no to musi być poezja ten pasztet tym bardziej żaluję że mam daleko On jest pieczony Kurier dowiezie w 24 h Nie rzucaj słów na wiatr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.12.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Pośliniłam sie Dużo wychodzi tego?? jak duzą trzeba miec blaszkę??? To wersja max - mnie wychodzi 12 kg mięsa średnio. Piekę w 4 brytfankach i dwóch miskach szklanych :) Ale lista czekających na pasztet jest długa, więc muszę dużo. Można zrobić wersje light - wszystkie te mięsa po 0,5 kg. Włącznie z wątróbką ( to ona głownie odpowiada za smak. Jak za dużo , to jest taki ciężki). Wtedy zmieścisz się w 3 foremkach ( takich długich prostokątnych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 20.12.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 i Ty się kobieto dziwisz że Ci tytuł dali do każdego z sercem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.12.2008 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 normalnie jęzor mi wisi do podłogi Nefcia no to musi być poezja ten pasztet tym bardziej żaluję że mam daleko On jest pieczony Kurier dowiezie w 24 h Nie rzucaj słów na wiatr Nigdy - ja jestem nieobliczalna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.12.2008 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 i Ty się kobieto dziwisz że Ci tytuł dali do każdego z sercem eeeeee tam Już nic nie mów, bo znowu będę buuczeć do kompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 20.12.2008 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Kasia to może my tak wspólnie pomolestujemy Nefciemy do siebliziutko mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 20.12.2008 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Pośliniłam sie Dużo wychodzi tego?? jak duzą trzeba miec blaszkę??? To wersja max - mnie wychodzi 12 kg mięsa średnio. Piekę w 4 brytfankach i dwóch miskach szklanych :) Ale lista czekających na pasztet jest długa, więc muszę dużo. Można zrobić wersje light - wszystkie te mięsa po 0,5 kg. Włącznie z wątróbką ( to ona głownie odpowiada za smak. Jak za dużo , to jest taki ciężki). Wtedy zmieścisz się w 3 foremkach ( takich długich prostokątnych) MOże spróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 20.12.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 ja to przez mojego małża to rechotam do kompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 20.12.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Świątecznie Niech się spełnią świąteczne życzenia, te łatwe i trudne do spełnienia. Niech się spełnią te duże i te małe, te mówione głośno lub wcale. Niech się spełnią te wszystkie krok po kroku, niech się spełnią w Nowym Roku ! Wiolasz PS. Gratulacje!!! jesteś jedynym Najpożyteczniejszym Forumowiczem jakiego znam tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 20.12.2008 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Kasia to może my tak wspólnie pomolestujemy Nefciemy do siebliziutko mamy noooooooooooooo ja przepadam za pasztetem, takim swoiskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.12.2008 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 MOże spróbuję Spróbuj - to proste jak konstrukcja cepa Na taką mniejszą wersje wystarczy 6 jajek.Często już po zmieleniu trzeba doprawić - tak jak lubisz - pieprz i sół. Ja dorzucam pieprz w ziarenkach (albo młotkowany) do gotowania. Ale nie solę - boczek jest słony. Potem najwyżesz dosalam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 20.12.2008 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Pośliniłam sie Dużo wychodzi tego?? jak duzą trzeba miec blaszkę??? To wersja max - mnie wychodzi 12 kg mięsa średnio. Piekę w 4 brytfankach i dwóch miskach szklanych :) Ale lista czekających na pasztet jest długa, więc muszę dużo. Można zrobić wersje light - wszystkie te mięsa po 0,5 kg. Włącznie z wątróbką ( to ona głownie odpowiada za smak. Jak za dużo , to jest taki ciężki). Wtedy zmieścisz się w 3 foremkach ( takich długich prostokątnych) Jesli to nie top secret to niesmiało poproszeprzepisna na teg giga pasztet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.12.2008 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Jesli to nie top secret to niesmiało poproszeprzepisna na teg giga pasztet.Gawełku- jest powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.12.2008 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Świątecznie Niech się spełnią świąteczne życzenia, te łatwe i trudne do spełnienia. Niech się spełnią te duże i te małe, te mówione głośno lub wcale. Niech się spełnią te wszystkie krok po kroku, niech się spełnią w Nowym Roku ! Wiolasz PS. Gratulacje!!! jesteś jedynym Najpożyteczniejszym Forumowiczem jakiego znam tutaj Dzięki i za życzenia i za gratulacje :) (nie mogę się oswoić ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 20.12.2008 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Gawelku przepis wyzej dany Kasia ja to taki domowy to bez chlebka podjadam no uwielbiam a odkąd mi sie babcia postarzała to już takiego pasztetu nie jadłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 20.12.2008 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 MOże spróbuję Spróbuj - to proste jak konstrukcja cepa Na taką mniejszą wersje wystarczy 6 jajek.Często już po zmieleniu trzeba doprawić - tak jak lubisz - pieprz i sół. Ja dorzucam pieprz w ziarenkach (albo młotkowany) do gotowania. Ale nie solę - boczek jest słony. Potem najwyżesz dosalam. Czyli jeszcze raz: kroisz mięso na kawałki,. podsmażasz a potem do gara ?? gotuje się to jeszcze?? Jak mięso jest gotowe, to mieslisz, tak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.12.2008 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 No to idę ten pasztet robić. Potem zamrożę , żeby dotrwał do Wusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 20.12.2008 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Nefcia teraz to ja ryczę do kompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.12.2008 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 MOże spróbuję Spróbuj - to proste jak konstrukcja cepa Na taką mniejszą wersje wystarczy 6 jajek.Często już po zmieleniu trzeba doprawić - tak jak lubisz - pieprz i sół. Ja dorzucam pieprz w ziarenkach (albo młotkowany) do gotowania. Ale nie solę - boczek jest słony. Potem najwyżesz dosalam. Czyli jeszcze raz: kroisz mięso na kawałki,. podsmażasz a potem do gara ?? gotuje się to jeszcze?? Jak mięso jest gotowe, to mieslisz, tak?? Obsmażam i wrzucam do dużego gara. I gotuję. na malutkim ogniu - żeby się nie przypalił. A gotuję tak ze dwa dni - jak sobie przypomnę to go właczam. Zobaczysz, że to mięso się zacznie rozpadać w takie "szczapki". jak się porozpada to mielę. Myślę, że czas łacznego gotowania to tak 8-10 godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.