nitubaga 02.01.2009 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 No i jak? pluje ten mamut wodą, czy nie??? yyyyyyyyyyyy KTO? CZYM? KOGO? I DLACZEGO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.01.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 A dzwoń a gdzie? aaa, już wiem gdzie Neferka, ty pamiętasz o mnie, nie???? Pamiętam. Jola nie wiedziała, ale ma kilku znajomych - obiecała się dowiedzieć. Ona wiesz, po dwóch uczelniach kierunkowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.01.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 No i jak? pluje ten mamut wodą, czy nie??? O 18.00 jadę zobaczyć - teraz małż tam siedzi i pilnuje mamuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 02.01.2009 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Nefcia a pani Ewa od płytek to może już coś mówiła czy jeszcze nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.01.2009 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Nefcia a pani Ewa od płytek to może już coś mówiła czy jeszcze nie? Widzę sie z nią w przyszłym tygodniu :)A tak w ogóle to rusz do niej tyłek - może Ci się zmieni 300 razy - u niej są niezłe rzeczy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 02.01.2009 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Ja się chętnie do tej Pani od płytek też bym przejechała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.01.2009 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Ja się chętnie do tej Pani od płytek też bym przejechała Kosmatki 12 - powołaj sie na mnie - będzie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 02.01.2009 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Rasia... to może razem uderzymy, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 02.01.2009 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Rasia... to może razem uderzymy, co? Jasne! Powiedz tylko kiedy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 02.01.2009 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 słuchaj to głównie od Ciebie zależy... a Ty jesteś kobieta pracująca...? bo może jakoś na tygodniu by sie udało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 02.01.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Dzień bry Ja odnośnie tego tortu makowego. jakoś tak nieśmiało można by przepisik, co? Bo na spróbowanie to sie pewnie nie załapię a tu takie pyszności. A ja oznajmniam ze się nie odchudzam, to trochę szkoda mnie dyskryminować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 02.01.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Neferko-za Szczęście http://www.gotujmy.pl/ri/31677_drink-lemon_0_2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 02.01.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 dobry wieczór kurcze a ja dalej nie wiem co za mamut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.01.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Neferko-za Szczęście http://www.gotujmy.pl/ri/31677_drink-lemon_0_2.jpg Ew-cia - i wzajemnie Kochana, dzięki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 02.01.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Wusia, Najwyżej zrobisz na Sylwestra, bo już chyba nie zdążysz 0,5 kg maku. Zalewasz wrzątkiem i zostawiasz na noc. Potem wysypujesz na szmatkę na sito - i zostawiasz na cały dzień. Potem mielisz w maszynce - na najdrobniejszym sitku- 3 razy ( aż poczujesz pod palcami, ze jest konsystencja mięciutka) Wersja na dużą tortownicę : W misce robisz pianę z 9 jaj. Do tego dorzucasz : - 9 żółtek - 40 dkg cukru - 1,5 łyżki bułki tartej - 1,5 łyżki miodu - zapach migdałowy (koniecznie ten) - skórka pomarańczowa- jak lubisz ( ja nie daję) Wrzucasz do dużej tortownicy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. I do pieca na 1 h - w temp. 180 stopni bez termoobiegu ( potrafi opaść). Wyciągasz i niech sobie postoi aż wystygnie (więc pewnie na następny dzień będzie ok ) Teraz czas na masę do przełożenia: - 2 kostki masła ( albo 1 masła i 1 margaryny - miękkie) - 4 żółtka - 1 cytryna ( wyciskasz sok i wydłubujesz pestki ) - 40 dkg cukru pudru. Cukier miksujesz z żółtkami. Dorzucasz masło. Dolewasz cytryny - próbuj, aż będzie mocno słodkie i mocno kwaśne Możesz dodać kapkę zapachu migdałowego , ale niekoniecznie - będzie pachniało cytryną. Przecinasz tort na 3 placki (najlepiej mocną, cienką nicią). Masę dzielisz na 3 części. 2 wkładasz "do środka" pomiędzy placki- ostanią bardzo ostrożnie smarujesz wierzch ciasta i boki - najlepiej ostrym, szerokim nożem, żeby ziarenka maku się nie przyklejały - ale jak się przykleją to też się nic nie stanie Ja na górę posypuję jeszcze kolorowymi cukiereczkami w pastelowych kolorach. Zapewniam,że rzucisz gości na kolana OTO I ON - PRZEPIS Witam w Nowym roku i czekam na postepy w urzadzaniu wnetrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.01.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Dzięki Żelko Niezawodna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 02.01.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Dzięki Żelko Niezawodna :) E tam zaraz... po prostu slodkie lubie i tyle..., juz mam zapisane u siebie w zeszycie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 02.01.2009 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 ten przepis to na tego mamuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 02.01.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 mamut, to taki zwierz co rycy i pluje wodą a pluje Nefciu, czy na razie tylko zbiera się w sobie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.01.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 mamut, to taki zwierz co rycy i pluje wodą a pluje Nefciu, czy na razie tylko zbiera się w sobie?? Zbiera i zbiera i zbiera i milczy Zajrzę do niego jutro rano i sprawdzę. Ale na moje oko to ma co zbierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts