annkier 08.10.2006 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Przyłaczam się do pytania o rekuperatorczyli jakie rozwiazanie dla mojego projektu, z czym ja połaczyć, docelowo ma być ogrzeawnie gazem, kominek cena z robocizną link projektu załaczyny ponizej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyczkins 11.10.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Proszę o przedstawienie realnych kosztów jakie można zaoszczędzić na rekuperacji. Jakie są koszty eksploatacji rekuperatora. Czy wentylatory działają 24h/dobę(jaki pobór mocy i roczne koszty działania dla domku 100m2). Czy jest sens instalować takie urządzeni w dobrze ocieplonym domku 100m2 i czy dana inwestycja się zwróci, jeśli tak to po szacunkowo po jakim czasie? Będę wdzięczny za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johan 11.10.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Witaj mariano !Jestem zainteresowany zastosowaniem rekuperacji w projekcie http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=371&IdKolekcji= ,czy mogę liczyć na jakieś Pana propozycje oraz wycenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 16.10.2006 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 witaj Mariano,Chętnie skorzystam z Twojej wiedzy w kwestii rekuperacji. Chcę zlecić jednej firmie zaprojektowanie i wykonanie systemu wentylacji mech. z odzyskiem ciepła razem z GWC. Czy możesz polecić rozsądne firmy? Rozsądne = dobre jakościowo i takie, żebyśmy nie zbankrutowali. Buduje w okolicach Wwy. Z góry dziekuję za radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 27.10.2006 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Witam MARIANO! Jestem przyszłym inwestorem. Projektu jeszcze nie kupiłem, ale stanie się to chyba na dniach. Jestem zainteresowany projektem „Wierzba II” pracowni Horyzont. Trochę czytałem o rekuperatorach, ale tylko czytałem. Jak pytam się ludzi którzy zamierzają budować to robią wielkie oczy a i niewielu budowlańców o tym słyszało. Dom ma około 150 m2 pow. uż. i jest z użytkowym poddaszem. Chciałbym by zasysanie powietrza odbywało się w ogrodzie i powietrze ogrzewało już w gruncie. Myślę, że to najlepszy okres na decydowanie, jaką chcę mieć wentylację, ale chciałbym coś wiedzieć o cenach przyzwoitej instalacji, ale też jak najtańszej. Zaznaczam, że chodzi mi o taką właśnie kolejność: przyzwoita i tania a nie odwrotnie. Będę budował w okolicach Wrocławia więc jeśli pana firma jest w jakiejś odległości do zniesienia to może w przyszłości podjął by się Pan instalacji. Bardzo bym chciał uzyskać następujące informacje: – koszty, – czy, jeżeli mam do czynienia ze stropem Teriva to mimo to trzeba opuszczać sufit, czy przewody nie zmieszczą się w kanałach stropu? – proszę mi podpowiedzieć kolejność: wydaje mi się, że powinieniem zrobić tak: 1. kupić projekt, 2. zlecić projekt instalacji mechanicznej wyspecjalizowanej firmie, 3. dać projekt do adaptacji, razem z wykonanym już z projektem instalacji by architekt dostosował projekt budynku do instalacji np. zrezygnował z kominów wentylacyjnych. Pozdrawiam. Piotr Pragnę wrócić do tego pytania bo to są podstawowe pytania i proszę odpowiadać raczej na forum a nie na priv bo gdyby nie to ,to nie powtarzane by był wciąż te same pytania a i nasza wiedza forumowiczów była by większa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozik 01.12.2006 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 witaj mariano, postanowiłem skorzystac z Twojej wiedzy fachowej w kwestii...i w związku z tym mam pytanie : -co powiedziałbyś na rekuperator w takim domku: http://projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=374&IdKolekcji= -chciałbym również zrobić coś w kwestii ogrzewania kominkowego które byłoby wspomaganiem tradycyjnego ogrzewania gazowego , tzn myślę o DGP lub płaszczu wodnym... z góry dzięki za wszelkie sugestie bo mam niezłego zgrzyta,... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 01.12.2006 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 ,,,,,,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KubaB 10.12.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Mariano, wysłałem Ci zapytanie na priv. czy i kiedy mozna liczyć na odpowiedź? pzdrKubaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_ant 13.12.2006 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 no to pisze...witam słyszałem opinie że w domach o powierzchni poniżej 200m2 nie opłaca się robić reku, czy to prawda? domek ma być nieduży jakieś 130-140m2a może samo GWC?zaznaczam że myślę o ogrzewaniu gazem lub pompą ciepła - czy przy pompach ciepła stosuje się GWC?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel borowski 19.12.2006 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 witam, również jestem zainteresowana rekuperatorem. Mój projekt dom w bluszczu 2 z achronu http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m42e0dba9d7b79 Nie mam możliwości podłączenia gazu ziemnego i zastanawiam się nad zainstalowaniem kominka z płaszczem wodnym i rekuperatora z gruntowym wymiennikiem ciepła jako jedynego ogrzewania. Odpowiedz proszę na priva Pozdrawiam i wielkie dzięki ale to bedziesz musial ciagle palic w kominku albo jezeli plasz wodny to akumulowac w podlogowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Winkiel 28.12.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Witam, Jesteśmy na etapie oczekiwania na mapę do celów projektowych i wyborze projektu domu. Co do projektu to w 99,9% jesteśmy przekonani do http://www.z500.pl dom Z29 z małymi zmianami wnętrz a w szczególności umiejscowieniem kominka. Oczywiście dom chcielibyśmy zrobić maksymalnie oszczędny. Co mógłbyś nam zaproponować? prywatnie [email protected] Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 11.01.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Mariano ten sam domek co kozik . Jestem 80% za rekuperatorem. Zależne wszystko od tego czy nie będzie komplikacji z adaptacją projektu pod rekuperator (Raczej bez GWC ). Ogrzewanie będę miał komunalne z elektrowni. kaloryfery. Co polecasz ?Bardzo mi zależy na Twojej pomocy. Oto plan domku po przeróbkach :http://images2.fotosik.pl/304/96159ed32afa70dc.jpg http://images4.fotosik.pl/259/8e79e47fc0a2d9d7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 17.01.2007 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Hej Mariano żyjesz ??? Czas nagli a tu żadnej odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 18.01.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Mariano a co myslisz o reku Dospela ? cena jest dosc atrakcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 12.02.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Właśnie - czy mariano jest wciąż aktywny na tym polu? Halo! Są pieniądze do zarobienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozik 12.02.2007 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 ten wątek to chyba umarł śmiercią naturalną...a szkoda:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 12.02.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 A probował ktoś do mariano na priva napisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzyna 14.02.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 ostani post mariano napisał we wrześniu "szukam adwokata..." a potem znikł z forum... dziwne??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 14.02.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 LOL )))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 15.02.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Podobno ściga go wiele osób ... np. ja chcę żeby dokończył moją instalację alarmową. A on nie odbiera telefonów, nie odpisuje na maile ... Jeśli ktoś wie jak go złapać (drugi telefon, adres zamieszkania lub pracy) to bardzo proszę o kontakt. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts