artuross 18.12.2007 00:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 ja poszerzalem o 80 cm od salonu i malego pokoju tzn architekt mi to robil,podnioslem tez scianke kolankowa na 1.30 niema z tym jakis wielkich problemow,wydłurzyły sie z jednej strony belki od stropu i dach poszedl do gory,oczywiscie dlzsze sa krokwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zojka10 21.12.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 http://images33.fotosik.pl/84/25964ad7e077b9ea.gif DLA WSZYSTKICH ZETOWICZÓWSZCZĘŚLIWEGO ZAMIESZKANIA W WYMARZONYM DOMU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
linka91 20.02.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 witam wszystkich serdecznie,jest wielka szansa że dołączę wiosną do realizujących zeta 14 jest ci on w fazie pozwolenia ...a początki były nieciekawe: http://forum.muratordom.pl/post1678569.htm?highlight=#1678569 w kazdym bądz razie jestem po lektórze kultowego dziennika z14 {wszyscy wiemy o który chodzi} -ukłony w stronę autora... może jescze nie wszystko w nim jest dla mnie jasne...narazie,ale dlatego postanowiłam, obejrzeć go w realizacji,i tu moje pytanie:kto w bliższej lub dalszej okolicy tego miejsca: http://mapa.szukacz.pl/?x=549087.13&y=323976.85&zoom=3 buduje zeta 14-tego,fajnie by było, bo tu widzę większość ma to już za sobą...to na razie tyle-POZDRAWIAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguu 03.03.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Witaj linka91! Okolice Koniecpola są mi znane, bo przechodzi tamtędy i nocuje piesza pielgrzymka z Sandomierza, na którą z żoną uczęszczaliśmy i nadal uczęszczamy Nasz Z14 buduje się w Sandomierzu. Jeżeli nie jest to dla Ciebie za daleko to zapraszamy Wiem jednak, że pod Wieliczką buduje lbryndal, w Chrzanowie maanmy i te miejscowości są bliżej Koniecpola. Dzienniki ich obu znajdziesz tu bez problemu. W Stalowej Woli, około 30 km od Sandomierza, też rusza tej wiosny budowa Z14. Życzę powodzenia i wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
linka91 03.03.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 no,jaki ten świat mały!to się zgadza...bliskość częstochowy powoduje że 10,11 i 12 sierpnia przewija się u nas mnóstwo luda pielgrzymkowego!w waszych okolicach dawno temu byłem ze dwa razy,jeszcze na dwóch kołach{które do dziś kocham}...a do stalowej odprowadzałem {po sprzedaży}swojego kochanego golfa - bodajże w 96 r. nie ,no jasne że kiedyś znajdę czas by obejrzeć realizację w waszej wersji...bo myślę że nic nie zastąpi tego doświadczenia! a z bryndalem pewnie też porozmawiam w tym temacie a na razie powodzenia życzę w dalszych zmaganiach i nadejścia wiosny...wszak ona mobilizuje bardziej niż co innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 03.03.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 no,jaki ten świat mały!to się zgadza...bliskość częstochowy powoduje że 10,11 i 12 sierpnia przewija się u nas mnóstwo luda pielgrzymkowego!w waszych okolicach dawno temu byłem ze dwa razy,jeszcze na dwóch kołach{które do dziś kocham}...a do stalowej odprowadzałem {po sprzedaży}swojego kochanego golfa - bodajże w 96 r. nie ,no jasne że kiedyś znajdę czas by obejrzeć realizację w waszej wersji...bo myślę że nic nie zastąpi tego doświadczenia! a z bryndalem pewnie też porozmawiam w tym temacie a na razie powodzenia życzę w dalszych zmaganiach i nadejścia wiosny...wszak ona mobilizuje bardziej niż co innego no ja również zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
linka91 05.03.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 nooo,jasne- dzięki lbryndal poukładam się trochę w czasie - to zagadamy!!!teraz nie mogę nawet swego konta na dobrą sprawę stworzyć...taki czas,ale po niedzieli powinno być lepiej z czasem! pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zojka10 11.05.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Witam Zetowiczów Dostaliśmy pozwolenie na budowę niestety czekamy na prąd, który mają podłączyć dopiero na jesień Mam pytanie ile piachu Wam poszło na stan zero? Musimy mieć nieco wyniesione fundamenty ze względu na wysoki poziom wód gruntowych i trzeba będzie przykryć je do 1m. Ile Wam poszło piachu i jakiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolantasan 05.08.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Witam wszystkich Zetowiczów .My również zakupiliśmy projekt Z14 GP p, obecnie czekamy na pozwolenie na budowę. Oczywiście lekturą obowiązkową jest dla nas dziennik świercza, oraz Aguu.I oczywiście cały czas liczymy na dobre rady i podpowiedzi.Pozdrawiamy wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguu 05.08.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 jolantasan, jakże miło Cię widzieć w gronie Zetów Czternastych, szczególnie, że jesteś z Sandomierza, ponieważ ja również tam buduję Jeśli będziesz chciała to zapraszam do siebie na budowę, pooglądasz i albo się zniechęcisz albo zakochasz Koniecznie poczytaj też dziennik lbryndal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolantasan 07.08.2008 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 No i mam już za sobą wizytę na budowie u Aguu- jeszcze raz dzięki za możliwość obejrzenia budowy. I tu bedziemy mam nadzieję w stałym kontakcie . Z14 bardzo mi się podoba , jedynie schody jak dla mnie są .I tu moje pytanie do Wszystkich- może ktoś je poszerzył ....,jakoś przerobił .Czekam na wieści , może na jakieś zdjęcie. Czytam teraz dziennik lbryndal - kolejna ciekawa lektura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolantasan 03.09.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Oj albo wszyscy tak ciężko budują i nie ma wpisów, albo wszyscy odpoczywają. Ciekawe która opcja jest właściwa .Zaglądam kto co napisał a tu ostatnio tylko moje wpisy. No to piszę, że lada dzień ruszamy z budową domeczku .Oj będzie się działo Trzymajcie kciuki za nas i za pogodę.I cały czas czekam na rady od stałych bywalców strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 20.10.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Tradycyjnie witam wszystkich Zetowiczów zdecydowaliśmy się z mężem na Z14 wbl. Planujemy strartować na wiosnę. Fajnie, że na forum ciągle prężnie funkcjonuje ruch sypatyków zeta 14-tego Mam nadzeję, że będzie raźniej budować dzienniki Świercza,Aguu,lbryndal - oczywiście przeczytane od deski do deski pozdrawiam i powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguu 22.10.2008 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Kate_Sz, witaj w wesołej rodzinie Zetowiczów Niedługo zaZetowimy cały kraj Jeśli będziemy mogli w czymkolwiek Ci pomóc to pytaj bez obaw. Będziesz budować w bardzo dobrej lokalizacji, z jednej strony lbryndal, z drugiej my. Jeżeli chciałabyś coś podejrzeć na żywo to oczywiście zapraszam do nas w odwiedziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 22.10.2008 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Kate_Sz, witaj w wesołej rodzinie Zetowiczów Niedługo zaZetowimy cały kraj Jeśli będziemy mogli w czymkolwiek Ci pomóc to pytaj bez obaw. Będziesz budować w bardzo dobrej lokalizacji, z jednej strony lbryndal, z drugiej my. Jeżeli chciałabyś coś podejrzeć na żywo to oczywiście zapraszam do nas w odwiedziny. Wielkie dzięki Aguu:) za deklarację pomocy no i zaproszenie - nie ma to jak wizja lokalna:):) a skoro o pomocy mowa to hmmm od razu ruszam z kopyta z lbryndal już poruszałam kwestię, która mnie troche męczy , a mianowicie - czy nie lepiej znaleźć sposób i zrobić górną łazienkę na dolną ( podobno wtedy taniej i łatwiej z inst. wod-kan). Tylko kurcze co zrobić ze schodami??? Trzebaby je przenieść , żeby pokój na miejscu górnej łazienki nie był taki malutki... na moich nieudolnych rysunkach roboczych były już w salonie, między salonem a gabinetem, no i przerzucone ( lustrzane odbicie). Co sądzisz w ogóle o pomyśle ruszania tej łazienki, sprawdza się tak jak jest? czy rzeczywiście warto kombinować? pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguu 22.10.2008 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Kate_Sz, czytałem twoja dyskusję z Łukaszem na ten temat. U mnie największy problem z instalacjami do górnej łazienki był w kwestii pionu kanalizacyjnego, bo musiałem rurę o średnicy 11 cm schować w ściance o grubości 12 cm, co spowodowało, że musiałem po prostu wyciąć ją od posadzki do sufitu i później jakoś zasklepić do tynkowania, ale w sumie trudno nie było. U mnie ten pokój nad kotłownią jest pomniejszony, ponieważ powiększyłem garderobę, tak więc jest wielkością porównywalny z łazienką. Myśleliśmy na początku o zamianie tych pomieszczeń miejscami, ale tak jak piszesz, wymagałoby to zmian również w temacie schodów, garderoby i ostatecznie pozostało bez zmian i jest dobrze, nie przeszkadza nam taki układ w niczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 22.10.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Kate_Sz, czytałem twoja dyskusję z Łukaszem na ten temat. U mnie największy problem z instalacjami do górnej łazienki był w kwestii pionu kanalizacyjnego, bo musiałem rurę o średnicy 11 cm schować w ściance o grubości 12 cm, co spowodowało, że musiałem po prostu wyciąć ją od posadzki do sufitu i później jakoś zasklepić do tynkowania, ale w sumie trudno nie było. U mnie ten pokój nad kotłownią jest pomniejszony, ponieważ powiększyłem garderobę, tak więc jest wielkością porównywalny z łazienką. Myśleliśmy na początku o zamianie tych pomieszczeń miejscami, ale tak jak piszesz, wymagałoby to zmian również w temacie schodów, garderoby i ostatecznie pozostało bez zmian i jest dobrze, nie przeszkadza nam taki układ w niczym. czyli, że wielkość pomieszczenia , tam gdzie jest łazienka na górze po ewentualnej zamianie miejscami i staniu sie pokojem, niekoniecznie przyprawi mnie o lęki klaustrofobiczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguu 23.10.2008 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Kate_Sz, klaustrofobia Ci nie grozi, ale trzeba jasno powiedzieć, że będzie to mały pokój, wystarczy spojrzeć na wymiary pomieszczenia. Dużo zależy od wysokości ścianki kolankowej. U mnie jest 108 cm, a w projekcie 67 cm i zapewniam Cię, że ta różnica dużo robi. Najlepiej jeśli gdzieś zobaczysz to na żywo, bo wiem z własnego doświadczenia, że często wyobrażenia mijają się z rzeczywistością i później możesz żałować zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SebastianJ 06.11.2008 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Zetowicze "14" a co myślicie o zecie "40" http://www.z500.pl/projekt/z40.html http://www.z500.pl/projekty/40/wizualizacje/z40_widok2_0.jpg http://www.z500.pl/projekty/40/elewacje/z40_elewacja_front_0.jpg http://www.z500.pl/projekty/40/rzuty/z40_rzut1_0.jpg http://www.z500.pl/projekty/40/rzuty/z40_rzut2_0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 06.11.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Zetowicze "14" a co myślicie o zecie "40" http://www.z500.pl/projekt/z40.html fajny projekcik dużo podobieństw do z14 różnic też jest trochę, schody całkiem w innym miejscu jedynie co to jeśli ktoś myślałby w nim o kotle na węgiel albo inne paliwo stałe to przewalone biegać przez pół domu z popiołem i opałem, ale w wersji z garażem to już można tam zrobić wejście z garażu i kilka kwestii sie rozwiązuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts