Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu z Widokiem?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

boslak, drzwi mają chyba 164 cm szerokości, ale teraz nie dam sobie głowy uciąć za to, że jest to dokładny wymiar. Były robione na zamówienie pod rozmiar otworu w murze. W projekcie były drzwi 1,5-skrzydłowe, ale po różnych budowlanych perturbacjach wyszły jednak dwa skrzydła :D.

anetina, dinozaury są z Castoramy. Kupiłam takie żółte szablony a później malowałam (najlepiej delikatnie docisakć szablon gąbką). Wzór domku możesz ściągnąć. To nie był projekt autorski (my też gdzieś go podpatrzyliśmy) :wink: .

Witam,

anetina, dinozaury są z Castoramy. Kupiłam takie żółte szablony a później malowałam (najlepiej delikatnie docisakć szablon gąbką). Wzór domku możesz ściągnąć. To nie był projekt autorski (my też gdzieś go podpatrzyliśmy) :wink: .

wzór oczywiście ściągnę :lol:

dzięki

a do Castoramy musimy się wybrać :)

• 2 weeks później...

Witam

Pieknie macie, nie wiem jakim cudem ominęłam Wasz domek.

Urzekają mnie kolory ścian, takie stonowane, spokojne.. Wszystkie kolory to farby Beckersa?

No i jeszcze mam pytanie o ten szary, tudzież niebieski- faktycznie niebieski?

Chciałabym taki do wiatrołapu, jednak u Was są białe drzwi i nawet niebieski pasuje. My mamy mieć ciemniejsze drzwi i z niebieskiem byłoby mi chyba nie po drodze..

Pozdrawiam

wiolasz

veruniu, końcowe zdjęcia elewacji, powiadasz :-? . Chyba musimy się uzbroić w cierpliwość, ale mądre ludzie mówią, że co nagle to po diable :wink: .

wiolasz, szkoda, że ominęłaś, ale liczy się to, że w końcu do nas trafiłaś :D . We wiatrołapie kolor jest "gołębi" i cokolwiek by to nie znaczyło więcej jednak w nim niebieskiego niż szarego. Na szczęście pasuje do ogólnej koncepcji.

Cześć Jasiu, poprosiłam Kierbuda o pomoc. DZIADY poczuły się tym urażone i stwierdziły, że zabierają swoje zabawki :evil: . Wobec powyższego elewacja pikna jeszcze długo nie będzie :( . Chyba, że masz namiary na kogoś, kto kładzie płytki klinkierowe (na parapetach też). Byłabym wdzięczna :) .

Mieszkasz?

Cześć Jasiu, poprosiłam Kierbuda o pomoc. DZIADY poczuły się tym urażone i stwierdziły, że zabierają swoje zabawki :evil: . Wobec powyższego elewacja pikna jeszcze długo nie będzie :( . Chyba, że masz namiary na kogoś, kto kładzie płytki klinkierowe (na parapetach też). Byłabym wdzięczna :) .

Mieszkasz?

:o ojacie! :o

dzieciaki, nie dziady! :-?

nie znam, ale mogę zapytać mojej GW :)

jeszcze nie mieszkamy, może jutro :D

witam mam pytanie podnieśliście w swoim domu sciane kolanową ?

Niezupełnie, podnieśliśmy wysokość parteru. Dokładnie o 1 bloczek. :D

mi wydaje się ze tak ale chyba nie wypusciliście krokwi nie wydaje się Wam ze trochę zmienił sie wygląd zewnętrzny pozdrawiam

Krokwie wydłużyliśmy, tak że okap ma ponad 90cm. Więcej to już byłaby przesada. Jeśli chodzi o wygląd zew. budynku to IMHO nie jest źle (obawialiśmy się, że będzie gorzej).