K74 17.11.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 wiolasz, u mnie wszystkie ściany były najpierw białe. I dopiero to malowaliśmy Beckersem. Problem w tym, że już po otwarciu puszki okazywało się, że to co jest w środku nie zupełnie odpowiada temu, co miało być. Np. mój wiatrołap miał być szary, a wyszedł taki bardziej gołębi, albo jadalnia oliwkowa, która wg Małżonka jest pistacjowa . Po prostu wzorniki są bardzo małe i niezupełnie dają wyobrażenie koloru na większej powierzchni. To pewnie nie jest wina farb tylko malarza (malarki?) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 18.11.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 jeśli będziesz miała chwilke, to wklej fotki swojej kuchni, bo przejżałam twój wątek i nie znalazłam zdjęć tych kafelków, może je gdzies przeoczyłam. Jak tylko bede miała już położone, to równiez sie pochwale! Narazie mam polożone kafelki na scianie (ale jeszcze bez fug), a dzisiaj będą kładzione na podłodze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 18.11.2008 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Obawiam sie, ze to nie wina malarza, tylko farb. Ja miałam przeboje z kolorem frontów do kuchni i za każdym razem co wybrałam kolor z kolornika to wychodziły cuda-niewidy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiruSSS 19.11.2008 04:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Witam wiem że sięp owtarzam ..ceny mniej więcej już były poruszane tutaj ..przesledziłem cały dziennik oraz komentarze ...zajęło mi to dobrych kilka godzin i tak zaaprobowało że mnie zastala 5 nad ranem!!! chciałbym się dowiedzieć o koszty uzytkowania instalacji ogrzewających domek oraz wodę (jesli grzeje ją ta sama instalacja) w sezonie grzewczym, rachunek za prąd który tutaj gdizes znalazlemz tego co doczytalem nie byl zbyt miarodajny. chciałbym się tez dowiedzieć w jakiej kwocie zamknął się całkowity koszt tejże instalacji. z góry dziękuję za informację i oczywiście gratuluję pięknych, własnych "czterech kątów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 19.11.2008 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 przesledziłem cały dziennik oraz komentarze ...zajęło mi to dobrych kilka godzin i tak zaaprobowało że mnie zastala 5 nad ranem!!! A szanowna małżonka co na to? Więcej o kosztach instalacji pisałam w wewątku o pompach ciepła. Teraz już dokładnie nie pamiętam, ale pc kosztowała ok. 26 tys., a odwiert pod dolne źródło 170m x 100 zł/mb. Były chyba jeszcze jakieś koszty uruchomienia instalacji, ale za to nie dam głowy. W każdym razie zmieściliśmy się w 45 tys. Oczywiscie zupełnie osobno trzeba liczyć instalację ogrzewania podłogowego, ale tych kosztów nie znam, bo płaciłam hydraulikowi za całość, tzn. razem z rurkami do wody (gdzieś chyba miałam zrobiony podział na co i wodę na rozliczeniu robocizny hydraulika, ale nie wiem, czy nie wyrzuciłam tych karteluszek przy przeprowadzce?). W ciągu roku pc zużyła 6100kW prądu. W tym jest grzanie wody i ogrzewanie domu. To zużycie jest trochę większe niż powinno być, bo połowę poprzedniej zimy mieliśmy nieocieplone poddasze, a później musielismy doprowadzić je do normalnej temperatury. Teraz (przy aktualnych temperaturach) średnie zużycie prądu na tydzień to 150 kW (ogrzewanie i ciepła woda). Latem, kiedy pc grzeje tylko wodę, zużywa 3-4 kW na dobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 20.11.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 hejeczka o wałku do narożnków pisałam u mnie, ale teraz przyszłam po prośbie.... co to masz za płytki w kuchni, chodzi mi o tę kosteczke i dekorek.... można prosić o fotkę z bliska i detale nt kupna..... no i jeszcze drzwi wewnętrzne - toz samo kto, za ile, gdzie i fota... da się zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 20.11.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Nituś, jak się da to się wszystko zrobi . Ale o foty to szanownego musze zagadnąć, bo on odpowiada za oprawę artystyczną, ja to taka bardziej techniczna jestem . To może narazie napiszę, a zdjęcia zapodam w weekend? Wytrzymasz? W kuchni mam kafelki Cerkolor. Vigo białe matowe 10x10, do tego dekory Stokrotki: http://www.cerkolor.pl/data/uploadedimages/20070521141517.jpg I jeszcze takie kupiłam, ale nie wiem, gdzie to dać http://www.cerkolor.pl/data/uploadedimages/20070521141542.jpg Nie były drogie. Za wszystko zapłaciłam poniżej 200 zł. Ale z drugiej strony: w kuchni mamy mało metrów. Drzwi wewnętrzne to GD, kolekcja Venus, ok. 2 tys./szt. (z montażem), importera tych drzwi mamy prawie po sąsiedzku, ale czekaliśmy na nie 8 miesięcy (Włosi inaczej czas mierzą , u nich ciągle fiesta, siesta i maniana). Takie o (ino białe nie kremowe): http://www.gd-dorigo.com/images/porte/venus/250_big.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 26.11.2008 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 no wytrzymam, wytrzymam.... bardzo wyjścia nie mam wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 01.12.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Witaj - gratuluje pieknego domu i urzadzenia. Mam prosbę - jakie deski czy płyty masz przy wykończeniu ścian skosnych. Pomalowałąś je podobno biały akrylem . Jakiej firmy ? Mam zamiar zrobić z drzewa , ale Twoje bardzo mi sie podobaja .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keyter 01.12.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Witaj maryno, to może ja dziś w zastępstwie Kasi: dechy są świerkowe, oryginalnie o wymiarach 12cm x 1,4cm x 480cm do 560cm. Potrzebne będą jeszcze listwy do zrobienia rusztu, na którym wiesza się boazerię. Lakier jest: biały, akrylowy, "koloryzujący do drewna" (może to dość dziwne - biały i koloryzujący , ale tak jest napisane na puszce), marki DAXOL. Do kupienia w Castoramie, niestety w jedynie dostępnym opakowaniu 0,7l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 03.12.2008 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Dziękuje za wskazówki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majamp 12.12.2008 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Piękny ten Wasz domek, mój niedościgniony wzrór. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keyter 12.12.2008 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 majamp: Dzięki! Ale prawda jest inna - po prostu nie widać tego, co poza kadrem Zostało nam jeszcze baaardzo dużo do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majamp 12.12.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Za to to, co widać jest urocze My dopiero jesteśmy na początku drogi, a Wasz domek był dla nas inspiracją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 20.12.2008 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Świąt dających radość i odpoczynek, oraz nadzieję na Nowy Rok, żeby był jeszcze lepszy niż ten, co właśnie mija !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 20.12.2008 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Niech się spełnią świąteczne życzenia, te łatwe i trudne do spełnienia. Niech się spełnią te duże i te małe, te mówione głośno lub wcale. Niech się spełnią te wszystkie krok po kroku, niech się spełnią w Nowym Roku ! Wiolasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 27.12.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 skad masz moje drzwi bardzo ladnie wygladaja na tle kolorku - caly efekt teraz widac ... u mnie jednak bedzie bialo-bialo, bo jakos nie wiem ale koloru na scianach to ja nie moge przetrawic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 27.12.2008 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 skad masz moje drzwi Ze sklepu, ze sklepu . A dzisiaj pomacałam sobie Klimki i Klusie. Na poddaszu bym dała. Super są i wybór spory, ale cena niestety dużo wyższa niż naszych (a tanie nie były ). Mohag, ale tak całkiem nie znikaj, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 28.12.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 No nie, tak calkiem to nie... musze przeciez wiedziec co sie u ludzikow dzieje Kas - na dole masz cokoly z plytek z tego co widze, a do paneli jakie dalas listwy? drewnopodobne? nie za bardzo widac na fotach.... u mnie przy gresie tez jest gresowy cokol, ale do paneli i tych bialych drzwi chciala bym biale ... chociaz przy moich bialych scianach to chyba efektu nie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 28.12.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 A nie, nie, to co na cokoły wygląda, to tylko niedomalowane ściany na dole . Planujemy wszędzie białe listwy (z wyjątkiem pokoju synka, gdzie zastosowaliśmy jakiś wynalazek, który niestety odłazi i trzeba go będzie wkrótce wymienić). Chcę takie wysokie listwy ze styroduru. Nawet kupiłam już część, ale nie mam weny twórczej. Leżą na strychu i nabierają mocy urzędowej. Na Twoich bialych ścianach może rzeczywiście nie być odpowiedniego efektu z tymi białymi listwami, ale jak byś dała takie w angielskim stylu, bardzo wysokie, przetłaczane, to mogłoby wyjść fajnie. Czytałam, że niektórzy ludzie robią sobie listwy w kolorze mebli, ale ... ... jakoś mnie to nie przekonuje. Do białych drzwi tylko białe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts