Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu z Widokiem?

Recommended Posts

nie, nie.. takie w angielskim stylu to mi sie nie za bardzo :oops: :wink: myslalam o takich wyzszych ale prostych. Poczekam moze az Wasze nabiora urzedowosci i zobacze jak wygladaja, u mnie sie nie spieszy.

Teraz w mieszkaniu tez mam biale drzwi, ale panele mam pinie alpejska... dosyc jasne i do tego wysokie cokoly w podobnym kolorze. W Rubiku mam pinie ale sakramento czyli ciemniejsza i zastanawiam sie czy listwy dac pod drzwi czy pod panele :roll: juz sama nie wiem...

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pod drzwi. To wersja bardziej elegancka (moim skromnym zdaniem). Przymierzałam na sucho te nasze listwy do ciemnej podłogi (tej, którą mamy w sypialni) i wyglądają świetnie. Z ciemnymi listwami nie byłoby takiego efektu.

W przyszłym roku to już się chyba olistwujemy :-? .

ufff, czyli tak jak bylo ustalone od poczatku tz biale :wink: ja nieraz tak przeginam jak za duzo o tym mysle - gloopie rzeczy wpadaja mi do glowy i juz nie jestem pewna czy jednak dobrze bedzie jak wymyslilam na poczatku.

ps zaczelam trzecia lazienke 8) narazie jest pol podlogi zrobione, bo trzeba brodzik bez brodzika w dalszej czesci zrobic ... ale plytki leca w karo i w karo pojda wyzej na sciane 8)

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

To może ja odp. - lampa do kupienia w Castoramie lub "Liroju". Ceny różnią się o kilka zł. Tu katalog (1,44MB).

Co do świecenia to Massive dodaje do lampy żarówkę taką "duuużą bańkę" o mocy bodaj 60W. Świeci tak sobie. Ja wymieniłem ją na podobną bańkę Osrama (energooszczędną o mocy równoważnej standardowej żarówce 100W) co zdecydowanie pomogło w kwestii oświetlenia. Uwaga: podobne energooszczędne, duże bańki produkuje też Philips. Ale tego ostatniego nie polecam:

- niby ta sama moc co Osram a świeci słabiej,

- Philips potrzebuje sporo czasu na "rozgrzanie", Osram świeci od razu z pełną mocą,

- and the last but not least: Philips świecił może parę minut i odmówił współpracy, Osramy świecą nam nadal...

Dzięki. Domek jest od początku do końca własnego pomysłu i wykonania. Całość składa się z:

- ramy z belek (w przkroju kwadrat o boku 4,5cm),

- podłogi z płyty wiórowej o gr. 1,8cm (została nam z podłgogi na strychu domu),

- połaci dachu też z płyty wiórowej, ale znacznie cieńszej (chyba 0,8cm),

- scian z boazerii świerkowej (została nam z pokoju córki),

- gontu bitumicznego (dach),

- różnej maści kantówek do wykończenia drzwi i okien,

- masy żelastwa w postaci: okuć, wkrętów, zawiasów i zasówek.

Farby są Sadolina:

- Base (impregnat),

- Classic Szwedzka Czerwień + Biały Kremowy.

• 2 weeks później...

Witam, z każdym kolejnym postem jest piękniej:) Zbieram kolejne inspiracje i chyba zacznę forsować białe drzwi wewnątrz (zewnętrzne muszą być ciemne).

I również proszę o więcej zdjęć, miło po(d)patrzeć.

Podsyłam link do fajnej stronki z rzeczami dla dzieci, może się przyda.

http://www.kidstown.pl/

Pozdrawiam

M.

Yyyyyy... tyle komplementów na raz :oops: :oops: :oops: :oops: :D .

Dorcha nad zdjęciami pracujemy. Fotosik nas wkurzył i teraz trzeba całą galerię przenieść, co przy aktualnym postępie prac może potrwać ze trzy lata :( .

Majamp to zapraszamy do klubu miłośników białych drzwi :D . Za stronkę z rzeczami dla dzieci bardzo dziękuję. Cudo! Już coś podpatrzyłam na urodzinowy prezent dla maluszka.

Olla Wielka Czwórka wielka jest duchem :wink: . W trzech czwartych nie przekroczyła metra sześćdziesięciu (tylko jeden się wyłamał) :D .