K74 24.02.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 No weźcie już z tymi komplementami . To zasługa małżonka, bo świetne zdjęcia robi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 24.02.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Dobra, dobra, zdjecia swoją drogą ale trzeba mieć dobry obiekt tych zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 26.02.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Kasia, jak jest szansa, żeby Twój robiący genialne zdjęcia mąż sfotografował pistacjowo-oliwkową jadalnię w świetle dziennym tak, żeby oddać jej odcień...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 26.02.2009 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Oczywiście, że jest szansa . Ale musisz trochę poczekać (do weekendu), bo w tygodniu, jak jest światło dzienne, to mój genialny małżonek wykorzystuje swój geniusz w pracy zawodowej (zgoła nie fotograficznej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keyter 26.02.2009 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Czymże ja zasłużyłem sobie na ironię tak bliskiej osoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 27.02.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 To ja cichutko poczekam w kąciku, ale konfliktów rodzinnych to bym nie chciała wywoływać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 27.02.2009 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Czymże ja zasłużyłem sobie na ironię tak bliskiej osoby? Bosssssz , ze 20 lat się znamy, a ten nie wie, że naprawdę uważam go za bardzo zdolną osobę. No, może nie we wszystkich dziedzinach (pierogi na przykład ja robię lepsze ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 02.03.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Agakz, w klejam jadalnię w świetle dziennym. To chyba najbardziej zbliżony kolor do tego, co jest faktycznie na ścianie. http://lh5.ggpht.com/_06HbgcWgLZE/SaqH1wbPfmI/AAAAAAAAAqQ/vc21QjsptwY/s800/IMG_5966.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 03.03.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Kasia, bardzo dziękuję . A gdzie te farby w Poznaniu mieszają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 03.03.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Piękny pomysł z gabinetem - czy ten efekt ciemnego koloru i kratki to są tapety? Bardzo stylowo to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 03.03.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Agakz, to jest Beckers. Mieszałam w Castoramie. Zakrzewianka w gabinecie rzeczywiście jest tapeta. Od dołu ciemna, a na górze w kratkę (niezła była zabawa ze spasowaniem wzorów na kolejnych brytach ). Pomiędzy mają przyjść jeszcze listwy ścienne (żeby zakryć łączenie tapet). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 03.03.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Agakz, to jest Beckers. Mieszałam w Castoramie. Jak wygląda takie mieszanie? Skąd wiadomo jaki kolor się osiągnie? Są jakieś wzorniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 03.03.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Agakz, to jest Beckers. Mieszałam w Castoramie. Jak wygląda takie mieszanie? Skąd wiadomo jaki kolor się osiągnie? Są jakieś wzorniki? Wzorników jest mnóstwo a komputer dopiera składniki, żeby kolor wyszedł odpowiedni. Jest jeden problem. Na scianie kolor zwykle jest zupełnie inny niż na wzorniku. Dlatego chcę ściągnąć sprawdzone rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 03.03.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Aa, tak to wygląda Mamy pomalować czopuch kominka na biało, ale wolałabym złamaną, przyszarzoną biel, a na półkach królują tylko śnieżnobiałe gotowce. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 11.03.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Skończyłam właśnie czytać Wasz dziennik Gratuluję domu jest baaaardzo ładny a wykończenie również w moim ulubionym klimacie Jak sprawują się panele na ogrzewaniu podłogowym (macie je w calym domu tak?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 11.03.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Piękny macie domek Te białe drzwi, okna, nawet kuchnia.... cudnie Gratuluję Na pewno będę zaglądać a drzwi wejściowe - miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 12.03.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Kasia, Maciek... ja jeszcze pomarudzę... Na jakim podkładzie mieszaliście tego Beckersa? Bo na ich stronie tyle tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 12.03.2009 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Bardzo ładne wnętrza!najbardziej mnie jednak interesuje ,czy jesteście zadowoleni z pompy ciepła,ponieważ u nas tez będzie takowe ogrzewanie.na pewno po sezonie grzewczym macie juz jakies obliczenia;ile was wyniósł prad?jakaą macie pow.domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 15.03.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 aniawmuratorze panele mamy tylko w sypialniach. Reszta domu okafelkowana. Panele z podłogówką (wodną) bardzo dobrze współpracują. Nic się nie wypacza, ciepło oddają. Ale mamy dość gęsto ułożone rurki od podłogówki i o większym niż przeciętnie przekroju.agakz Beckersa mamy lateksowego, półmat. Puszki mają taki brązowo-pomarańczowy kolor. W Castoramie z pewnością Ci doradzą, bo wybór jest znacznie bardziej ograniczony niż na stronach producenta. Podobno ostatnio Beckers połączył się z Tikkurillą.Beauty jesteśmy zadowoleni z pompy ciepła. Dom ma ok. 220 m2 powierzchni użytkowej, cztery osoby stale zamieszkujące. Kosztowo wychodzi ok. 1 zł/dobę w sezonie letnim, kiedy grzeje się tylko wodę. W zimie koszty są oczywiście wyższe. W tym roku, kiedy temperatury były rekordowo niskie (u nas nawet -17 st. C), w domu utrzymywała się temperatura ok. 23 st. C. Zapłaciliśmy ok. 600 zł/miesiąc. W ubiegłym sezonie zużycie prądu przez pc wynosiło 6100 kWh (liczone od 02.11. 2007 do 01.11.2008). Ale nie jest to miarodajny wynik, bo mieliśmy nieocieplone poddasze. Zobaczymy co wyjdzie w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 15.03.2009 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Inne forum???? ależ w żadnym wypadku - to jest najlepsze! a to, że powoli z budowy główne zainteresowania przenosimy do ogrodu to szczególnie wiosną bardzo zrozumiałe. Ja w każdym razie z przyjemnością zaglądam i do waszego domu i do ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts