acca5 14.08.2009 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 no to fajnie ze masz mile i ciepłe wnętrza- szkoda ,że ich nie widać na pewno byłoby na czym oko zawiesić. - zawłaszcza na tych super pytkach ,trochę poszukałam po Twoich postach. A drewno z szarym jest cudne i lubię ten zestaw. Każdy z nas ma swoje wizje nowoczesności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 14.08.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 A według mnie cegła świetnie się nadaje do nowoczenych domów. u mnie jest sporo cegły, elewacja z ręcznie formowanej, zachlapana w wiatrołapie, w łazience i w salonie rozbiórkowa...uwielbiam cegłę i nowoczesne wzornictwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 15.08.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Myslę ze zabielana cegla wyladuje w mojej bialej sypialni, tam chce zeby bylo nieco rustykalnie, a w salonie bedzie krolowal beton- moja druga milosc (zaraz po cegle ) chociaz ten wiatrolap w cegle nadal kusi, ech te decyzje pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
commor 16.08.2009 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Zrób cegłę a jak Ci nie będzie się podobać to zawsze można otynkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 16.08.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Ha!! oto co znalazlam, jest wszystko czego chce i "krzyzacka" cegla i beton i nowoczesne wnetrze, mmm palce lizac http://lh4.ggpht.com/_3Ai8nBosG8c/SofQw_FRghI/AAAAAAAAANE/DUZPb7mhpgE/s512/vaderhousehousedesignneoj4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogo 16.08.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 właśnie zamówiłem płytki cięte z cegły ręcznie formowanej - mają być położone na kominie obsługującym kozę - jaki klej zastosować żeby znosiło to wysokie temperatury ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek_4m 29.08.2009 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Witam,Szukam fajnej cegły ceramicznej na kominek. Chciałbym jednak zobaczyć realnie to co zamierzam kupić. Stąd moje pytanie. Gdzie w Warszawie i okolicy mogę zobaczyć fajną cegłę? Proszę o jak najbardziej subiektywne opinie. Pozdrawiam,Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 29.08.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Fajną cegłę? Pewnie w jakimś fajnym sklepie... na fajnej ulicy... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac 29.08.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Naprawdę duży wybór mają w Konstancinie - KlinkierBud, a w warszawie Comex na Poloneza 93 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogo 30.08.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 moja cegła już ułożona - jeszcze pytanko czy są jakieś patenty na wypełnienie fug tak aby cegła nie została zabrudzona zaprawą i czy trzeba taką cegłę czymś zaimpregnować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 30.08.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Do fugowanie cegieł lub płytek z ręcznie formowanej cegły stosuje się takie cienkie packi- właśnie o szer ok. 1cm, tak jak fuga-taki długi wygięty "ala"nóż, do tego szczotka z włosia-twardego lub miedzianego i natychmiast po fugowaniu oczyszczaniu tego z resztki fugi. A ja z pytaniem -tj. konserwacji płytki z cegły ręcznie formowanej- widziałam w jakiejś pizzerii pomalowaną ścianę z tej płytki środkiem, który spowodował,że ściana była zdecydowanie gładka-jak polakierowana i do tego z odrobiną błyszczącego czegoś, kolor cegły wydobyty był konkretniejszy ale wyraźnie mniejsza tendencja do kurzenia się. Może wiecie co to takiego mogło być? tzn nie świeciła się jak psu j..ka ale była lekko błyszcząca.Co to może być za środek??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 30.08.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 a w warszawie Comex na Poloneza 93 Potwierdzam, bardzo duży wybór, kupowałam tam, i trzeba parę razy przespacerować się wzgłuż ekspozycji żeby ogarnąć, tyle tego jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamekkK 30.08.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Witam, to Ja jestem sprzedawca i producentem płytek z cegieł ręcznie formowanych z Malborka.Chciałem sprostowac jedną niepokojąca rzecz.Ta biała plesn i to ,że płytki sa wilgotne to jest normalne ponieważ cegła wciąga wilgoc puki nie jest zaimpregnowana,że są wilgotne to nie szkodzi bo przed przyklejenim każdej płytki trzeba ją zamoczyc i odrazu przykleic dlatego odczekujemy tydzien czasu od przyklejenia płytki do zaimpregnowania bo trzeba im dac tydzien czasu na wyschnięcie.Wszystko jest normalnym procesem jakby robił to dosiwadczony fachowiec to bym o wszystkim wiedział i nie ma co płakac ,że będą mieli państwo grzyb w domu.Jednak płytki położone są ładnie.I prosze wszystkich moich klientów o wysyłke zdjec z realizacji. Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamekkK 31.08.2009 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Warto pamiętac też,że płytki można zafugowac zwykła zaprawa betonową co znacznie zmniejsza koszta. Pozdrawiam Adam B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 01.09.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Ja chciałbym w pokoju położyć takie płytki z cegły na ścianie tak przy okazji generalnego remontu..byłoby tego jakieś 10 m2. Jakie byłyby koszty samego materiału? Zależałoby mi żeby nie było drogo możecie mi coś polecić? Byłbym wdzięczny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 01.09.2009 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 http://www.kmk-klinkier.pl polrcam, jas tam kupowalam pytkę storvik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 01.09.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Ja chciałbym w pokoju położyć takie płytki z cegły na ścianie tak przy okazji generalnego remontu..byłoby tego jakieś 10 m2. Jakie byłyby koszty samego materiału? Zależałoby mi żeby nie było drogo możecie mi coś polecić? Byłbym wdzięczny.. Dowiedz się w cegielni Hoffmanowska z Kraśnika: http://www.hoffmanowska.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogo 01.09.2009 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Witam, to Ja jestem sprzedawca i producentem płytek z cegieł ręcznie formowanych z Malborka. Chciałem sprostowac jedną niepokojąca rzecz.Ta biała plesn i to ,że płytki sa wilgotne to jest normalne ponieważ cegła wciąga wilgoc puki nie jest zaimpregnowana,że są wilgotne to nie szkodzi bo przed przyklejenim każdej płytki trzeba ją zamoczyc i odrazu przykleic dlatego odczekujemy tydzien czasu od przyklejenia płytki do zaimpregnowania bo trzeba im dac tydzien czasu na wyschnięcie.Wszystko jest normalnym procesem jakby robił to dosiwadczony fachowiec to bym o wszystkim wiedział i nie ma co płakac ,że będą mieli państwo grzyb w domu.Jednak płytki położone są ładnie. I prosze wszystkich moich klientów o wysyłke zdjec z realizacji. Zapraszam czym dokładnie impregnować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 06.09.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 My mamty tak; barek+ścianka za którą stoi lodówka: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6fa60b2b348c9090.html Dopiero teraz wpadłam na wątek , bardzo ładny ten barek-z jakiej cegły? właśnie o takim u siebie myślałam, a franty mebli kuchennych w tle to co to za kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 06.09.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Ja chciałbym w pokoju położyć takie płytki z cegły na ścianie tak przy okazji generalnego remontu..byłoby tego jakieś 10 m2. Jakie byłyby koszty samego materiału? Zależałoby mi żeby nie było drogo możecie mi coś polecić? Byłbym wdzięczny.. W cegielni Hoffmanowska: Koszt pełnej cegły to około 1,5 zł, który waha się w górę i dół w zależności od rodzaju cegły. Płytki odpowiednio taniej. Koszt przewozu pełnej palety cegieł to 160 zł. Przewóz kurierem. Na paletę wchodzi okołoo 300 cegieł, na metr kwadratowy potrzebne jest około 52 cegieł o standardowych rozmiarach przy fudze 1cm. Cegielnia Słodków lub Kufel ma cegły w cenie około 90 gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts